Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το βαμπίρ Λιβάνης, η Αυριανή και ο George


Ένας δράκουλας από τους πολλούς, της χειρότερης εποχής της μεταπολίτευσης, έκανε την εμφάνισή του στην πρώτη σελίδα της Αυριανής.

Ποιους να πρωτοθυμηθείς και ποιους να ξεχάσεις από εκείνα τα «ηρωικά» χρόνια! Άλλωστε και σήμερα, πολλά τέτοια άθαφτα ακόμα πτώματα, σαν εικόνα από αρχαία τραγωδία, συνεχίζουν να μας ενοχλούν με τη βρώμα που αποπνέουν!

Που αλλού θα μπορούσε να φιλοξενηθεί το βαμπίρ Αντώνης Λιβάνης, εκτός από την φυλλάδα του Κουρή; Την εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό, του άκρατου λαϊκισμού και του αυθεντικού κίτρινου τύπου! Την εφημερίδα που κρατούσε το λάβαρο της φαυλότητας της εποχής εκείνης. Την εφημερίδα που σήμερα προσπαθεί να προβάλει τον κιτρινισμό, με καθημερινές αρλούμπες, σαν «αδέσμευτο» και «ανεξάρτητο» που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που την διαβάζουν!

Αυτό λοιπόν το δρακουλίνι αποφάσισε να κάνει παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έκανε όμως, ένα μεγάλο λάθος. Δεν συμπεριέλαβε στα κακά και τον εαυτό του!

Κατηγόρησε για προδοσία τον George!

Ρε Λιβάνη δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι από αυτούς που κανονικά όπου σε βρίσκουν οι «αγανακτισμένοι» πρέπει να σε σαπίζουν στο ξύλο; Ανήκεις στην εποχή που άλλαξε την νοοτροπία του Έλληνα. Στην εποχή που ο Έλληνας έγινε Ελληνάρας. Ανήκεις στους υπεύθυνους της σημερινού τέλματος!

Υπηρέτησες πιστά τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Τον αρχιτέκτονα της σημερινής ανηθικότητας, διαφθοράς και ατιμωρησίας. Αυτόν που δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία και κατέφερε με δανεικά, στο όνομα στη εξουσίας που λάτρευε υπερβολικά, να πείσει τον Έλληνα ότι πλούτισε στα καλά καθούμενα. Αυτόν που με μαεστρία σχεδίασε, μαζί με εσάς τα πρωτοπαλίκαρά του, την παράδοση της χώρας σ’ αυτούς που εσύ αναφέρεις και φορτώνεις στον George. Τους Αμερικάνους, το ΔΝΤ κλπ.

Στον George δίκαια αξίζουν χαρακτηρισμοί όπως ανίκανος, άβουλος, βλάκας, αφελής, μαλακομπούκωμα!... Ακόμα να τον χαρακτηρίσεις απλά «ΤΙΠΟΤΑ»!

Όχι όμως προδότη.

Αυτός ο βαρύς χαρακτηρισμός ανήκει σε σένα, το φιλαράκι σου τον Αντρέα, τη γκόμενά του Δήμητρα, τους ξάδερφους, τους μπατζανάκηδες, την αυλή και τους γλύφτες.

Έρχεστε όλοι στο μυαλό μου και μου έρχεται αναγούλα.
Φαντάσματα μιας άλλης εποχής!
Μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια του παρελθόντος!

Chrisgio

10 σχόλια :

OSTRIA είπε...

συμφωνω καπετανιε!οσο για τον George...ισως δεν εκανε για καπετανιος θα ηταν πιθανοτατα ενας καλος ασυρματιστης...τωρα προσπαθει αλλα ουτε τιμονιερη εχει καλο...ουτε λοστρομο...χαχααα προδοτης δεν ειναι,αλλα πρεπει να τον κρινουμε οτι μονο αυτος αντιμετωπισε κατι που δεν εχει τυχει σε κανενα αλλο πρωθυπουργο και που ειναι τοσο ρευστο που δεν προλαβαινουμε να αντιληφθουμε καλα καλα!!...οι ξερες ειναι κοντα και ουτε σωσιβια δεν φοραμε...οι δε βαρκες χαθηκαν!!!καλη μας τυχη!!!

Χρήστος Γ. είπε...

Ναι Γιάννη, ανίκανος, μαλακομπούκωμα αλλά όχι προδότης.
Τα σωσίβια δεν τα φοράμε γιατί βράχια είναι μυτερά και μπορεί να τρυπήσουν.
Περιμένουμε να σωθούμε και μετά να τα φορέσουμε.
Στην στεριά!!!
Ελληνικός παραλογισμός!!!

Ανώνυμος είπε...

A,πα,πα... Μέλι στάζει το στόμα σου...

to alataki

Sharpedon είπε...

Χαχα, πραγματικά σε δράκουλα φέρνει, όντως!
Μην είστε τόσο βέβαιος για τον ΓΑΠ πάντως.Οι ιδιότητες του ηλίθιου/ανίκανου και του προδότη δεν είναι απαραίτητα αλληλοαναιρούμενες.

Γιατί είναι αδύνατο να είμαστε βέβαιοι πως "κάποιοι"
δεν του έχουν τάξει ένα τρισαπόρρητο λογαριασμό εννέα (για να μην πω δέκα) ψηφίων στις Ολλανδικές Αντίλλες ή στα Νησιά Καϊμάν με αντάλλαγμα το ξεπούλημα όλου του πλούτου της χώρας.

Χρήστος Γ. είπε...

@Κοριός
Μπορεί να είναι κι όπως τα λες.
Όμως έχω ένα κουσούρι.
Δεν πιστεύω στην συνομωσιολογία.
Καλησπέρα σου

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Αυτό το «άθαφτα πτώματα» μου έφιαξε την μέρα!!!
....και πόσα υπάρχον ακόμα...

Heliotypon είπε...

Κι εμένα η ανάμνηση του Α.Π. προκαλεί αηδία, γιατί πράγματι υπήρξε ο καταστροφέας της Ελλάδας. Με πολλούς τρόπους. Λες και ήταν βαλτός...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα...Αχ μωρέ καπετάνιε,καλά τά λές...και συμφωνω με τον φίλο σου πιο πάνω,Αθαυτα πτώματα υπάρχουν πολλά ακομα και μας παρασερνει η κινουμενη σηψη τους...καλο ταξίδι να εχεις
ΦΩΤΕΙΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστοί οι χαρακτηρισμοί για τον Α.Γ.Π. αλλά ένσταση για τον Γ.Α.Π. 'Ολα αυτά που έκανε μέχρι τώρα, μάλλον σε προδοσία παραπέμπουν παρά σε απλή βλακεία...

Χρήστος Γ. είπε...

@Ανώνυμε 11:46 μμ
Η γνώμη μου για τον ΓΑΠ είναι προσωπική. Όσο πιστεύω στη βλακεία του και την ανυπαρξία του άλλο τόσο δεν πιστεύω ότι είναι προδότης. Άλλωστε κι εσύ δεν είσαι σίγουρος αφού χρησιμοποιείς τη λέξη "ΜΑΛΛΟΝ". Καλησπέρα!