Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για την πειρατεία

Έτοιμοι να “ανανεώσουν” τις επιθέσεις τους είναι οι Σομαλοί πειρατές σύμφωνα με τον Ολλανδό επικεφαλής του ΝΑΤΟ υποναύαρχο Hank Ort καθώς η εποχή των μουσώνων πλησιάζει στο τέλος της.

Όπως επισημαίνει, οι πειρατές αναγκάζονται να αναστείλουν τις επιθέσεις τους λόγω των ανέμων και των βροχοπτώσεων που επικρατούν στην περιοχή το καλοκαίρι.

Αλλά όταν η εποχή των μουσώνων εξασθενεί στις αρχές Οκτωβρίου, επανέρχονται, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις σε πειρατικά πλοία να αυξάνονται.

“Έχουμε προειδοποιήσει τα πλοία για ενδεχόμενες επιθέσεις πειρατών”, ανέφερε σε δήλωσή του.

Τα εμπορικά πλοία θα πρέπει να εξασφαλίζουν βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης και να συνεχίζουν να κάνουν όσο πιο δύσκολη γίνεται για τους πειρατές, την επιβίβασή τους στα πλοία.

Τρεις επιθέσεις και μια προσέγγιση παρατηρήθηκαν στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, ενώ υπήρξαν δύο περιστατικά ύποπτης δραστηριότητας στον Κόλπο του Άντεν και ένα στην Αραβική Θάλασσα καθώς και αποτροπή πειρατικής επίθεσης στην κεντρική λεκάνη της Σομαλίας.

Η αυξημένη δραστηριότητα πειρατών συνεχίστηκε κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τρία πλοία να έχουν αναφέρει επιθέσεις την Κυριακή, στον Κόλπο του Άντεν, στη νότια λεκάνη της Σομαλίας και την Αραβική Θάλασσα.

Σε όλα τα πλοία, είχαν ομάδες ασφαλείας και ήταν σε θέση να αποτρέψουν τους πειρατές.

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια κατά της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής από τον Δεκέμβριο του 2008.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :