Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κίνημα καταλήψεων και... στα φροντιστήρια!...

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων
"Αργά το απόγευμα σήμερα άρχισε το κίνημα των καταλήψεων των φροντιστηρίων. Μικρές αλλά δυναμικές ομάδες μαθητών, ως άλλοι ερυθροί χμερ, αφού εμπέδωσαν το μάθημα της αριστεράς περί εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, εισέβαλαν στα φροντιστήρια και πέρασαν αλυσίδες στις πόρτες. Μαζί τους συντάχθηκαν αμέσως και δυνάμεις των καθηγητών τους που διαμαρτύρονται για τα χαμηλά μεροκάματα και την ανασφάλιστη εργασία στα φροντιστήρια. Πληροφορίες ότι θα μπουν στο χορό των απεργιών και καταλήψεων και οι ιδιαιτεράδες ελέγχονται ως ανακριβείς. Προσπάθειες των ιδιοκτητών να φέρουν τον εισαγγελέα και την αστυνομία να ανοίξει τα μαγαζιά τους, απέβησαν άκαρπες. Οι αρχές δήλωσαν απρόθυμες να συγκρουστούν με μαθητές αλλά και με τις πολιτικές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν και κυβερνούν τον τόπο, χρόνια τώρα. Τα όμορα συνδικάτα δήλωσαν συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των μαθητών για δημόσια και ιδιωτική δωρεάν εκπαίδευση. Δηλώσεις συμπαράστασης έκαναν και οι καταληψίες των ΧΥΤΑ. Τα υπουργεία τηρούν σιγή ιχθύος.

Τα αιτήματα των καταληψιών μαθητών είναι:
1. Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών, λιγότερες και ευκολότερες ερωτήσεις - ασκήσεις.
2. Όχι στα αυταρχικά μέτρα των ιδιοκτητών. Να επιτραπεί εδώ και τώρα το γράψιμο στους τοίχους και τους διαδρόμους και γενικώς η καταστροφή των χώρων του φροντιστηρίου σε όποιον το επιθυμεί. Είναι απαράδεκτη η καθαριότητα και η τάξη στους φροντιστηριακούς χώρους.
3. Να επιτραπεί το στρίψιμο και το κάπνισμα σε όλους τους χώρους.
4. Να μειωθεί η τιμή συμμετοχής των μαθητών στα πάρτυ που διοργανώνουν τα φροντιστήρια στα πολιτιστικά κέντρα της παραλιακής.
5. Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό, σχολικό και φροντιστηριακό άσυλο.
6. 12χρονο δωρεάν ιδιωτικό φροντιστήριο. Εδώ και τώρα δωρεάν κουπόνι από το υπουργείο.
7. Έξω η τρόικα και το ΔΝΤ. Αντίσταση και ανυπακοή. Αντεπίθεση τώρα.

Αγαπητοί τηλεθεατές θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.
Μετά από μια ώρα.

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων
Συνδεόμαστε αμέσως με το μέτωπο των καταλήψεων των φροντιστηρίων. Ο συνεργάτης μας έχει το λόγο:

Αγαπητοί τηλεθεατές
Μέσα σε μια ώρα, χωρίς καμιά προειδοποίηση και κανένα συντονισμό, ένα αλλοπαρμένο πλήθος από γονείς εισέβαλαν, χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, μέσα σε κάθε κατειλημμένο φροντιστήριο, έσπασαν κυριολεκτικά με τα χέρια τους τις αλυσίδες, άνοιξαν βίαια τα οδοφράγματα, πλάκωσαν στα σκαμπίλια τα παιδιά που πήγαν να τους φέρουν αντιρρήσεις και αποκατέστησαν την τάξη στο χώρο της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Στο πλάι των αγανακτισμένων γονέων και η πλειοψηφία των λεγόμενων καλών μαθητών των φροντιστηρίων, των αυριανών γιατρών και μηχανικών της χώρας. Μάλιστα, οι γονείς ζήτησαν και συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες και πλήρωσαν επί τόπου τις ζημιές που τα παιδιά τους προκάλεσαν. Από αύριο τα μαθήματα στα φροντιστήρια συνεχίζονται κανονικά. Ομάδες γονέων δήλωσαν ότι θα περιπολούν σε βάρδιες όλη τη νύχτα γύρω από τα φροντιστήρια προκειμένου να αποτραπούν προσπάθειες μαθητών να επανακαταλάβουν τους χώρους. Επιτέλους η παιδεία λειτουργεί και πάλι κανονικά.
Δηλώσεις έκαναν η υπουργός, τα κόμματα και ο πρόεδρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια :