ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Ισπανία: Βαριά όπλα στα εμπορικά της πλοία

Εξοπλισμένα με τα πλέον ισχυρά όπλα, από πλευράς διαμετρημάτων και βλητικής ικανότητας, θα είναι τα υπό Ισπανική σημαία πλοία, καθώς η Ισπανία αποφάσισε το εν λόγω μέτρο απέναντι στις επιθέσεις πειρατών στις «γνωστές» θαλάσσιες ζώνες.

Η απόφαση είναι σημειολογικού χαρακτήρα καθώς πλέον η Ισπανία, ουσιαστικά Ευρωπαϊκή σημαία, κάνει την αρχή καταρρίπτοντας «φοβίες» περί του εξοπλισμού των εμπορικών πλοίων με πυροβόλα όπλα αλλά και την επιβίβαση σε αυτά εκπαιδευμένων στελεχών ικανών να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά.

Μέχρι στιγμής πάντως οι συζητήσεις για τις ένοπλες συνοδείες δεν έχουν τελεσιδικήσει ενώ η παγκόσμια ηλεκτρονική και όχι μόνο βιομηχανία έχει πλέον λανσάρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων αποτροπής πειρατικών επιθέσεων ενώ τώρα στο «παιχνίδι» εισέρχεται θεαματικά και η παγκόσμια «αμυντική βιομηχανία» με οπλικά συστήματα και εξοπλισμούς για την αποτροπή πειρατικών επιθέσεων.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...