ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Πειρατεία: Κόστος και… τρόμος

Πληθαίνουν κατά πληροφορίες οι φωνές που επιδιώκουν μία «πιο ριζική» αντιμετώπιση της πειρατείας έτσι όπως αυτή εξελίσσεται στον Κόλπο του Άντεν καθώς το όλο σκηνικό φαίνεται πως έχει αρχίσει να εμφανίζει «εκτροχιασμό κόστους» για ναυτιλιακές εταιρίες αλλά και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ασφαλίσεις, εξοπλισμοί, αλλαγές ρότας είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον οικονομικής φύσεως προβληματισμό επιτελικών στελεχών ναυτιλιακών εταιριών πλοία των οποίων εκτελούν «πυκνές» διελεύσεις από την εν λόγω θαλάσσια ζώνη.

Μόλις πρόσφατα και με αφορμή την επικείμενη λήξη της περιόδου των μουσώνων που πνέουν στην περιοχή υπήρξε ένταση σε διπλωματικό επίπεδο ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται και φορείς της ναυτιλίας που φέρεται να ζήτησαν από τον ΟΗΕ ένταση των προσπαθειών για την περιστολή του φαινομένου οι διαστάσεις του οποίου έχουν αναλυθεί επαρκώς.

Παρασκηνιακά «ψιθυριστά» σχεδόν αναλυτές έχουν διακριβώσει «φοβίες» από πληρώματα που ενδεχομένως αποτελεί ένα νέο κύκλο προβληματισμού μιας πτυχής εν πολλοίς αθέατης στους μη παροικούντες.

Από απόψεως τέλος διπλωματικής πάντα κατά τις ίδιες πηγές οι συζητήσεις συνεχίζονται περί του πλαισίου διευκόλυνσης της απρόσκοπτης διακίνησης κατά περίπτωση των ένοπλων ομάδων που επιβιβάζεται στα πλοία την ίδια στιγμή που οι συζητήσεις περί του θέματος των ένοπλων συνοδών δεν έχει τελεσιδικήσει.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...