Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΓΜΟΙ

«Όταν το πρόβατο βγαίνει από το μαντρί το τρώει ο λύκος... Αλλά τώρα, ξέρετε, λύκοι δεν υπάρχουν. Είναι προστατευόμενο είδος. Δεν υπάρχει φόβος για όποιον φεύγει από το μαντρί», δήλωσε ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, εκ των βασικών υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη.

Και να θές να διαφωνήσεις με το Θανάση δεν σε αφήνουν τα γεγονότα.
Τι να του απαντήσεις; Ότι τα πρόβατα τα τρώει ο λύκος;
Ποια είναι τα πρόβατα;
O Μητσοτάκης που έφυγε κάποτε από την ΕΚ και τελικά έγινε Πρωθυπουργός;
Ο Στεφανόπουλος που έφυγε κάποτε από την ΝΔ, ιδρύσε την ΔΗΑΝΑ, ένα θνησιγενές κόμμα με ψήφους νεοδημοκρατών, «τιμώρησε» τον Μητσοτάκη και «κατάντησε» Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Ο Αβραμόπουλος (ο κατά Πάγκαλον κύριος ΤΙΠΟΤΑ) που ίδρυσε το ΚΕΠ και σήμερα είναι το Νο2 στη ΝΔ; Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι!
Ο Σαμαράς (ο ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ) που ίδρυσε την ΠΟΛΑΝ έριξε την ΝΔ το 1993, είναι ήδη πρόεδρος της ΝΔ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γίνει και πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι!
Πως τα κατάφεραν οι δύο τελευταίοι οι οποίοι αφού έκαναν μεγάλα καψόνια στην παράταξή τους να ανταμοίφθούν για την «προσφορά» τους με τις θέσεις που κατέχουν σήμερα;
Θα ήταν απορίας άξιον αν δεν γνωρίζαμε ότι ο μεν λαός διαθέτει μνήμη ιχθύος, οι δε πολιτικοί (βουλευτές, πολιτικά στελέχοι και λοιπά λαμόγια) αλλάζουν θέση σαν υαλοκαθαριστήρες που εξαρτάται από το συμφέρον της στγμής.
Από τότε που χαρισματικοί (χαρισματικός δεν σημαίνει οπωσδήποτε και άξιος) αρχηγοί σαν τον Καραμανλή και τον Ανδρέα δεν υπάρχουν μας τελείωσαν και οι λύκοι.
Αφου λοιπόν λύκοι δεν υπάρχουν, τα πρόβατα μεταμορφώθηκαν σε λύκους, ζουν και βασιλεύουν μέσα στα κόμματα και κάνουν ότι θέλουν.
Αλωνίζουν, την κοπανάνε, ιδρύουν κόμματα, κατηγορούν τα προηγούμενα κόμματά τους, τα περνούν από γενεές 14 και όποτε γουστάρουν ξαναγυρίζουν για να επιβάλουν: «σιδηρά πειθαρχία», «μηδενική ανοχή», να διαγράψουν στελέχη ή να τα πιέσουν ν΄ ανοίξουν μόνα τους την πορτα της εξόδου και αναγγέλουν αυτοκάθαρση την οποία ακόμα περιμένουμε να δούμε.
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Τη Ντόρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την βλέπω γρήγορα εκτός ΝΔ.
Οι εξελίξεις τρέχουν! Οι προβλέψεις δύσκολες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :