Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Παρουσιάστηκε σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων στις ΗΠΑ

Το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2011 και θα έχει ως στόχο την καταπολέμηση της πλαστογράφησης του, παρουσίασαν σήμερα οι ΗΠΑ.
"Αυτό το χαρτονόμισμα ενσωματώνει την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία για να διασφαλίσουμε ότι θα βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τους παραχαράκτες", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης του χαρτονομίσματος στην Ουάσιγκτον.
Εκτός από το σχεδιασμό του, η βασικότερη καινοτομία του χαρτονομίσματος είναι η νέα μπλε ταινία ασφαλείας τριών διαστάσεων στο μπροστινό μέρος. Η ταινία ασφαλείας "κόβει" το χαρτονόμισμα από πάνω προς τα κάτω, ενώ έχει εικόνες από καμπάνες και τον αριθμό 100.
Στην αριστερή του πλευρά απεικονίζεται ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ενώ στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το υδατογράφημα, καθώς και μία πένα, ένα μελανοδοχείο και η αρχή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.
Σύμφωνα με τους κανόνες για την κυκλοφορία νομισμάτων που έχουν υιοθετηθεί από το 1928, το χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων πρέπει να υπάρχει το ομοίωμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου. Στην πίσω πλευρά πρέπει να εμφανίζεται το κτίριο της Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια, όπου υπεγράφη η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου του 1776.

Δεν υπάρχουν σχόλια :