Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Θυμάμαι το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την πολιτικη ευθύνη των γεγονότων της εποχής εκείνης. Τα σκάνδαλα Κοσκωτά, γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κλπ, κλπ.
Πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου του Βατοπεδίου ένα χρόνο μετά τη αποκάλυψή του
(αστραπιαία η αντίδρασή του) καθώς και γι΄αυτά των Siemens, τοξικών ομολόγων, C4I, υποκλοπών, κουμπάρων, υποβρυχίων, Παυλίδη κλπ κλπ.
Δεν αναφέρω ενδιάμεσα τον Κώστα Σημίτη γιατί αυτός ούτε καν την πολιτική ευθύνη δεν ανέλαβε για τα δικά του σκάνδαλα με κορυφαίο αυτό του Χρηματιστηρίου καθώς και γι΄αυτά των Siemens-Τσουκάτου, τοξικών ομολόγων, C4I κλπ, κλπ.

Πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα και ο Κωνσταντίνος Γουρνάς ανέλαβαν, λέει, την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ" για τη δράση του "Επαναστατικού Αγώνα".
Πέταξαν ένα "ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ" και  πιστεύουν πως "ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ". Και γιατί να μην το πιστεύουν; Τα τελευταία 35 χρόνια όποιος αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη δεν έπαιρνε και άφεση αμαρτιών; Πήγε κανένας φυλακή;
Αυτά λοιπόν τα αποβράσματα της κοινωνίας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο, της "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ", μπορούν να καλύψουν ακόμα και εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Αλλά μήπως ο χρηματισμός, η υπεξαίρεση και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν είναι αδικήματα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία και στα οποία επιδίδονται οι πολιτικοί της άμοιρης αυτής χώρας διαχρονικά;

Αν ένας άσχετος με τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, διάβαζε τα παραπάνω, περί "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ", θα είχε την εντύπωση ότι έχει να κάνει μόνο με πολιτικούς. Κι όμως κάποιοι(;) απ΄αυτούς δεν είναι πολιτικοί. Είναι τρομοκράτες.
Ποιοι όμως  είναι οι πολιτικοί και ποιοι οι τρομοκράτες;
Μήπως τελικά δεν υπάρχει λόγος να τους διαχωρίζουμε;
Μήπως τα όρια μεταξύ πολιτικής και τρομοκρατίας δεν είναι πλέον διακριτά;
Μήπως θα έπρεπε επιτέλους μαζί με τους Μαζιώτη, Ρούπα, Γουρνά να αρχίζουν να περνούν τις πύλες του φυλακών και "πολιτικοί κατά συρροή απατεώνες" με "ασήκωτες" ποινές κάθειρξης, μη εξαγοράσιμες, και με τις κατηγορίες όχι μόνο του απατεώνα ,του καταχραστή και του κλέφτη, αλλά και του τρομοκράτη;

Μήπως οι θεωρητικά τίμιοι πολιτικοί μας πρέπει να πάψουν να πιπιλίζουν την καραμέλα "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ"; Κύριοι αν δεν είστε όλοι ίδιοι αποδείξτε το. Αποδείξτε το καταδεικνύοντας τους "ΑΘΛΙΟΥΣ" και τους "ΦΑΥΛΟΥΣ". Ζητείστε από τις ηγεσίες των κομμάτων σας να πράξουν το αυτονόητο. Να στείλουν πρώτα εκτός βουλής και κατόπιν στη φυλακή αυτούς με τους οποίους δεν θέλετε να σας εξισώνουμε. Αλλοιώς είστε όλοι σας συνένοχοι. Κι αν δεν μπορείτε ή δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε, φύγετε! Δεν σας έχει ανάγκη η χώρα κι ας είστε τίμιοι. Αποσυρθείτε από την πολιτική και συνεχείστε να ζείτε τίμια. Ίσως σαν ιδιώτες μπορέσετε να προσφέρετε περισσότερα στην κοινωνία.

Ο πατρίδα έχει ανάγκη από πολιτικούς να είναι ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΙΜΙΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ και ΙΚΑΝΟΙ.

Κάπως έτσι ίσως πεισθούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ότι οι θυσίες που μας ζητήθηκαν αυτό τον καιρό, και κανείς δεν ξέρει για πόσα χρόνια, θα πιάσουν τελικά τόπο;

Chrisgio

1 σχόλιο :

Exantas είπε...

Ο Ελληνικός λαός εξεγείρεται & επαναστατεί όχι τόσο όταν υποφέρει, όσο όταν έχει το αίσθημα ότι εμπαίζεται & αδικείται.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς