Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα βουλιάζει...

... ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;
Επιτέλους ας ξυπνήσουμε και ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Ας πάψουμε να φορτώνουμε το χάλι μας στους άλλους, Ξένους και Έλληνες 
Ας σταματήσουμε τις ατέρμονες συζητήσεις, τις αμπελοφιλοσοφίες και τις άναρθρες κραυγές
Ας παραδεχτούμε ότι το φταίξιμο μας ανήκει και ας κάνουμε το αυτονόητο, το καθήκον μας, πρωτίστως απέναντι στον εαυτό μας και μετά απέναντι στην πατρίδα μας
Η Ελλάδα βουλιάζει! Ωστόσο βουλιάζει δεν σημαίνει ότι έχει πιάσει πάτο! Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην τη φτάσουμε εκεί.

Chrisgio

2 σχόλια :

Black~Martini είπε...

...με ανησυχει πολυ το γεγονος πως τα περισσοτερα ευρωπαικα κρατη...εχουν ελλειμματα.Το 2010 εχει καθιερωθει απο την ΕΕ..ως η χρονια της φτωχειας.
Με ανησυχει πως δεν ειναι μονο οι Ελληνες που κανουν την διαφθορα...αλλα και οι Ευρωπαιοι..
Ξαφνικα ολοι χρωστανε...Ολοι και ολο και περισσοτερα κρατη ανακαλυπτουν πως δεν μπορουν να καλυψουν τις οικονομικες τους αναγκες...Το χειροτερο δε...οτι λειπουν χρηματα...
Αυτο δεν το καταλαβαινω...δεν μπορω να δεχθω πως τοσοι ανθρωποι στα ευρωπαικα κοινοβουλια..απο το 1956..εφτασαν τους Ευρωπαιους σε αυτο το σημειο!!..Ευημερια ηταν ο στοχος της ΕΕ..Ισοτητα ..ειρηνη..δικαιοσυνη...αλληλεγγυη...Τοσοι φωστηρες της Ευρωπης....τι εχουν κανει πια;;;..
Μονο η Ελλαδα τους φταιει;;;

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα Black-Martini
Δεν έχω απάντηση γιατί πολλά Ευρωπαϊκά κράτη έχουν πρόβλημα!
Δεν έχω τέτοιες γνώσεις για να λύσω την απορία σου. Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Μάλλον η διαφθορά δεν είναι μόνο Ελληνικής προέλευσης άθλημα. Όμως οι άλλες χώρες με το ίδιο πρόβλημα είναι πιο συγκροτημένες από τη δική μας. Μπορεί κι εμείς στη οικογενειακή ζωή μας να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από τον προϋπολογισμό μας. Όμως μια οργανωμένη οικογένεια μπορεί να ξοφλήσει το χρέος της ευκολότερα από μία ανοργάνωτη. Άλλο να χρωστάω 10.000 ευρώ και ο μισθός (έσοδα) να είναι 4.000 ευρώ κι άλλο να έχω μισθό 400 ευρώ. Αυτός των 400 έχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για το χρέος των 10.000 ευρώ να πάει φυλακή από αυτόν των 4.000 ευρώ.
Όμως όποιος και να φταίει, το χρέος της χώρας μας είναι τεράστιο και είναι πραγματικό. Αν κάποιοι σκύλεψαν πάνω στο κορμί της πατρίδας μας αυτό δεν μας καθιστά θύματα χωρίς ευθύνες. Το χρέος κάποτε ήταν μηδενικό κι έγινε μέσα στην 35ετία (1 δις, 2 δις, 10 δις, 100 δις) 330 δις... και που είμαστε ακόμα. Δεν θέλουμε κρέμασμα που δεν αμυνθήκαμε όταν έπρεπε; Δεν νοικοκυρευτήκαμε; Δεν θέλουμε κρέμασμα για τη διαφθορά, την ατιμωρησία, τα ψέματα, τα σκάνδαλα, τη ζωή μας που στηρίζονταν στα δανεικά, που το όνειρο του Έλληνα ήταν διαχρονικά μία θέση στο δημόσιο, μία MERCEDES, μία BMW;
Γι΄αυτό δεν μπαίνω στο αν τους φταίει η Ελλάδα ή όχι. Προφανώς και δεν τους φταίει μόνο η Ελλάδα, αποτελεί όμως όπως λένε τον αδύναμο κρίκο και αυτό το δικαίωμα τους το έχουμε δώσει εμείς.
Και πάλι την καλησπέρα μου.