Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ποδηλατόδρομοι

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος πέρα απ΄όλα τ΄άλλα και για εναλλακτικές και πράσινες λύσεις αυτοκίνησης.
Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι στο επίκεντρο.
Το ποδήλατο σε άλλες χώρες αποτελεί ένα μέσο που δίνει λύση στο κυκλοφοριακό τους.
Στην Ελλάδα αποτελεί ένα ρομαντικό μεταφορικό μέσο μίας άλλης εποχής που προώθησαν κατά τόπους λαμόγια για να φάνε λεφτά.
Πως αλλιώς μπορεί να περιγράψει κανείς ακόμα ένα «έργο» που «κατασκευάστηκε» και κατόπιν αφέθηκε στην τύχη του; Που δεν συντηρείται; Που δεν αστυνομεύεται;
Αναρίθμητα τα παραδείγματα αυτού του είδους ! Ολυμπιακά έργα, πάρκα, στάδια, γήπεδα, δρόμοι κλπ. Κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται σ΄όλη την Ελλάδα και μετά έχουμε την απαίτηση από τις άψυχες αυτές κατασκευές να αυτοσυντηρούνται στο διηνεκές!
Πριν από μέρες βγήκα βόλτα στην πόλη με την φωτογραφική μηχανή μου.
Πήρα την οδό Ρήγα Φεραίου από τον Άναυρο προς το κέντρο με σκοπό να δω τι επικρατεί στον «ποδηλατόδρομο».
PARKING ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ!!!
Κατά τη διάρκεια αυτής της βόλτας μου είδα μόνο δύο γεροντάκια με ποδήλατα να τον χρησιμοποιούν και άλλα 2-3 επίσης γεροντάκια εκτός ποδηλατόδρομου, που μάλλον ούτε καν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται.
Επίσης ο δρόμος αυτός επειδή είναι ένας από τους φαρδύτερους της πόλης που χρησιμοποιείται από μας τους Βολιώτες σαν εναλλακτική λύση μετακίνησης, σήμερα με το παραπάνω έργο ούτε ποδηλατόδρομο έχουμε ούτε δρόμο του οποίου το πλάτος μειώθηκε δραματικά!
Οι ποδηλατόδρομοι, τουλάχιστον στο Βόλο, έχουν αφεθεί στην τύχη τους με αποτέλεσμα σήμερα να μοιάζουν με κωμωδία, με φάρσα.
Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση.
Στην Ελλάδα ζούμε!
Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες μου.
Καλή διασκέδαση!

Chrsigio

2 σχόλια :

scepticusbatsicus.blogspot.com είπε...

Δουλειές του ποδαριού και έργα στα λόγια όπως πάντα ... Πόσο δύσκολο θα ήταν να "τρώγαν" λίγο το πεζοδρόμιο , ωστε να δημιουργήσουν εσοχή για τους κάδους , την ώρα που χτίζαν τη διαχωριστική νησίδα ...?

Black~Martini είπε...

..κοιτα να δεις που λεμε τα ιδια....βεβαια εμας ειναι ακομα φρεσκοι και δεν ειδα αυτοκινητα παρκαρισμενα..οχι.στην μια φωτο που εχω ..ειχε...αχχαχα..καδους ομως δεν εχουμε ακομα.
Ολα μισα γινονται γιατι δεν φτιαχνονται απο την αρχη σωστα...Και εμεις δεν εχουμε ποδηλατα στους ποδηλατοδρομους...παρα μονο και ελαχιστα εξω απο αυτους!!..Κατι λεει αυτο αλλα που να τα πεις και που να τα δειξεις;; Στον Δημαρχο που κυκλοφορει με το τζιπ του και εχει ετοιμο το παρκιγκ εξω απο το δημαρχειο;;