ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Υεμένη: Θανατική ποινή σε Σομαλούς πειρατές, 17-05-2010

Τη θανατική ποινή επέβαλε δικαστήριο της Σαναά σε έξι Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι είχαν αποπειραθεί να καταλάβουν πετρελαιοφόρο από την Υεμένη, επιχείρηση η οποία στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους.
Οπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την πρωτεύουσα της Υεμένης, έξι ακόμα Σομαλοί πειρατές, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, καταδικάσθηκαν σε δεκαετή κάθειρξη ο καθένας.
Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης στους δώδεκα σομαλούς πειρατές χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Chrisgio:
Είναι η πιο καλή είδηση, σχετικά με το φαινόμενο πειρατεία, που ακούω εδώ και 19 μήνες, από τις 11 Νοεμβρίου 2008 όταν κι εγώ έπεσα θύμα διπλής επίθεσης Σομαλών πειρατών στον κόλπο του ADEN, ευτυχώς ανεπιτυχείς και οι δύο.
Δεν δίνω δεκάρα αν κάποιοι με κατηγορήσουν που πανηγυρίζω για την ποινή που τους επεβλήθη.
Σ΄όλους αυτούς έχω να  προτείνω, την επόμενη φορά που θα περάσω από αυτά τα νερά, γιατί τη μοίρα μου την ξέρω και θα περάσω κάποια στιγμή, να μου δώσουν το τηλέφωνό τους να κανονίσω να ανέβουν στο προηγούμενο λιμάνι στο καράβι και να την περάσουμε παρέα την περιοχή.
Τότε να δώ ποιός θα μπορέσει να αντέξει ένα πέρασμα 60 ωρών χωρίς ξεκούραση και ύπνο, υπό την  συνεχή απειλή ένοπλης επίθεσης και τι συναισθήματα θα δημιουργηθουν μέσα του εκτός από αυτά του ανείπωτου φόβου και τρόμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...