Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κατεδαφίσεις, φοροφυγάδες, ατιμωρησία...

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ενέργειες που αν βρισκόμασταν σε ένα κράτος της κεντρικής Ευρώπης θα λέγαμε ότι συμβαίνει το αυτονόητο απέναντι σε στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν ξεφεύγοντας κάποια στιγμή απ΄τον έλεγχο. Στην Ελλάδα δύσκολα πιστεύουμε ότι πράττεται το αυτονόητο, γιατί μας έχει δοθεί το δικαίωμα στην καχυποψία.

Πριν τρεις μέρες οι μπουλντόζες αντάμα με τις κάμερες μας παρουσίασαν μία ωραία στημένη παράσταση γκρεμίζοντας τη "ΦΑΝΤΑΣΙΑ". Ποιο ήταν το επόμενο κατεδαφισθέν αυθαίρετο; Ουδείς γνωρίζει ή δεν υπήρξε επόμενο;

Χθες πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, ξεχνώντας τα αυθαίρετα, ήταν η δημοσίευση της λίστας των φοροφυγάδων γιατρών της αριστοκρατίας. Ακραίο παράδειγμα ο κοπρίτης που δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ ετησίως.

Αυθαιρεσία παντός είδους και φοροδιαφυγή. Δύο από τα "ΣΠΟΡ" που επιδίδονται οι περισσότεροι Έλληνες, που αν μη τι άλλο, δίνουν τον ορισμό της γενικής ατιμωρησίας που επικρατεί. Τρεις πληγές που αιμορραγούν, οι οποίες αν επουλωθούν η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να ζει.

Θα προχωρήσει όμως η αποκατάσταση των στρεβλώσεων; Εμένα οι μπουλντόζες με τις κάμερες και οι λίστες των γιατρών του Κολωνακίου δεν μου κάθονται καλά. Έχω μεγάλες επιφυλάξεις αν τα παραπάνω γίνονται για μένα.

Κάθε τόσο ανακοινώνονται μέτρα και ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται ποτέ. Ποια αιτία θ΄αλλάξει πρακτική δεκαετιών;

Οι περισσότεροι λένε ότι η οικονομική κατάσταση μας αναγκάζει να το πράξουμε, αλλιώς θα πτωχεύσουμε. Σωστά. Όμως ποιος εγγυάται ότι αυτό θα συμβεί; Ότι είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο; Ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και να διορθώσουμε το χάλι μας;

Πότε προσπαθήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση; Πότε τα καταφέραμε και θα τα καταφέρουμε και τώρα; Η μάχη των Θερμοπυλών, το ΄21 και το ΄40 είναι πολύ μακριά χρονικά για να επικαλούμαστε επιτυχίες, εκτός από την ΤΥΧΑΙΑ κατάκτηση του EURO-2004!

Ακόμα και σήμερα που όλοι παραδεχόμαστε ότι η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο κενό, προσπαθούμε να αυθαιρετήσουμε, να φοροδιαφύγουμε. Τα μαύρο χρήμα, οι αποδείξεις μαϊμού, το λαθρεμπόριο, η αισχροκέρδεια, ζουν και βασιλεύουν απ΄άκρη σ΄άκρη! Δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί μας. Ο εαυτούλης μας πάνω απ΄όλα!

Αν οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης είναι ανιδιοτελείς έχει καλώς, αν όχι ποια είναι η επόμενη παράσταση; Ποιο είναι το επόμενο θέμα που θα επιλεγεί να απασχολήσει τα ΜΜΕ και τον κόσμο για να συντηρήσει ή και να βελτιώσει το προφίλ της «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ» μας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα;

Τα φακελάκι, τα νοσοκομεία, η παιδεία, το κυκλοφοριακό, το μεταναστευτικό, η καθαριότητα, τα ναρκωτικά; Ποιο; 

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει πει:
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει... Πάντα μ' απασχολούσε το γνωστό εμβατήριο όσες φορές τ' άκουγα. Έλεγα μέσα μου, τι άραγε εννοεί; Σκέφτηκα, σαν κάτι να φωτίστηκε μέσα μου, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί».

Απαισιόδοξο ή ρεαλιστικό; Μάλλον το δεύτερο! Η Ελλάδα αντέχει, αλλά ως πότε; 

Είναι ώρα να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε αυτό το «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» εννοώντας ότι θα τη σώσει «ο από μηχανής θεός» και να προσθέσουμε την παράμετρο του θανάτου της!Ν΄αφυπνιστούμε, να πιάσουμε το τιμόνι που ακόμα και σήμερα είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία προς το πουθενά και να της δώσουμε την ευκαιρία, αν χρειαστεί, ακόμα και ν΄αναστηθεί!

Chrisgio

1 σχόλιο :

OSTRIA είπε...

την καλησπερα μου !πολυ καλο!!