Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Η ΚΙΝΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Σήμερα το πρωί παρακολούθησα μία συνέντευξη του Σπύρου Βούγια σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σ΄ένα ταξίδι του κατά το παρελθόν στην Κίνα και στις συνομιλίες που είχε εκεί με Κινέζους αξιωματούχους.
Ένας απ΄αυτούς τους "ΗΛΙΘΙΟΥΣ" αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας του είπε το εξής:

"Εμείς στην Κίνα προς το παρόν παράγουμε και δεν μοιράζουμε" εννοώντας ότι παραγόμενος πλούτος δεν διανέμεται ακόμα στο λαό.
Έχουν σκοπό να πάνε τη χώρα τους πολύ ψηλά και να γίνει αυτό για κάποια χρόνια ακόμα τα κέρδη πρέπει να επανεπενδύονται. 

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στην Κίνα η δημοκρατία και η μορφή της αποτελεί ακόμα θέμα μεγάλης συζήτησης. Ίσως τον πλούτο της τα εκεί λαμόγια να μην τον μοιράσουν ποτέ ή να τον μοιράσουν μεταξύ τους. Πολύ πιθανόν. Υπάρχει όμως ελπίδα, γιατί η χώρα τους παράγει, δημιουργεί. 

Στην Ελλάδα όλα δουλεύουν ανάποδα.
Εμείς μοιράζουμε χωρίς να παράγουμε.
Μοιράζουμε τα δανικά και τις επιδοτήσεις των κουτόφραγκων.
Και σήμερα έχουμε το θράσος να τους περνάμε από γενεές 14 γιατί έχουν κλείσει τις στρόφιγγες που οδηγούσαν τόσα χρόνια στην  καλοπέραση που δεν δικαιούμασταν.

Πριν από χρόνια ο Ανδρέας μας είχε πει ότι "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ".
Σύνθημα του κώλου που υιοθέτησαν και οι επομενοι αριβίστες της πολιτικής αυτού του τόπου.
Δεν μας θύμισε όμως ότι τα ποτάμια είναι κατηφορικά και ότι μπροστά μας, πριν από το Ελντοράδο, πριν από τη Γη της Επαγγελίας, υπήρχε καταρράκτης. Ο καταρράκτης πλέον είναι εδώ, μπροστά μας έτοιμος να μας καταπιεί, να μας συντρίψει!
Το μόνο που μας απομένει πριν την μεγάλη καταστροφή είναι να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ και να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε κόντρα στο ρεύμα, με προσοχή όμως, γιατί οι πέστροφες αποτελούν εξαιρετική λιχουδια για τις αρκούδες που παραμονεύουν. Ωστόσο κολυμπώντας προς τις πηγές του ποταμού, προς τη σωτηρία μας, είναι σαν να γυρνάμε στο παρελθόν.
Η Ελλάδα ετοιμάζεται ή μάλλον ξεκίνησε ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, το μεγάλο πισωγύρισμά της. Η Ιθάκη δυστυχώς είναι πίσω μας. Όταν την προσπερνούσαμε κάναμε πως δεν τη βλέπαμε και σφυρίζαμε "ΚΛΕΦΤΙΚΑ". Ας προσπαθήσουμε έστω και την τελευταία στιγμη όλοι μαζί αυτό το ταξίδι να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο!
Η πραγματικότητα όμως δείχνει να μην έχουμε συνετισθεί και συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα να πουλάμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Όσο για το παρόν, αυτό έχει ήδη εκποιηθεί!

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :