Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Χτύπησε κόκκινο η πειρατεία το πρώτο τρίμηνο του 2011

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα εντοπίζεται πλέον παγκοσμίως η πειρατεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας (IMB).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του οργανισμού το γραφείο του στη Κουάλα Λουμπούρ κατέγραψε 142 περιστατικά πειρατείας από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο φέτος, σε σύγκριση με 67 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από τα 142 περιστατικά, τα 97 πραγματοποιήθηκαν στα ανοιχτά της Σομαλίας.

«Οι αριθμοί των περιστατικών πειρατείας και ένοπλης ληστείας στη θάλασσα τους τελευταίους τρεις μήνες είναι υψηλότεροι από αυτούς που έχουμε καταγράψει το πρώτο τρίμηνο οποιουδήποτε προηγούμενου έτους», όπως αναφέρει ο διευθυντής του IMB Πότενγκαλ Μουκουντάν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου Σομαλοί πειρατές κρατούσαν ομήρους 596 μέλη πληρώματος σε 28 πλοία.

«Βλέπουμε μία δραματική αύξηση στη βία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας», δήλωσε ο Μουκουντάν.

Διεθνής ναυτική δύναμη πραγματοποιεί περιπολίες στα ανοιχτά του Κόλπου του Άντεν από τις αρχές του 2009, ωστόσο ο αριθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί καθώς οι πειρατές δραστηριοποιούνται όλο και πιο μακριά από τις ακτές προκειμένου να την αποφύγουν.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :