Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η κρίση βγάζει το Λιχτενστάιν στο σφυρί!

Ενοικιάζεται... όπως είναι, επιπλωμένο

Μια ολόκληρη χώρα θα μπορεί να νοικιάσει όποιος το επιθυμεί και το «αντέχει η τσέπη του», αφού το ποσό θα ανέρχεται στα 45.000 ευρώ ανά βράδυ! Ο λόγος για το Λιχτενστάιν, το οποίο ενοικιάζεται με φουλ «εξοπλισμό»...
Βουνά για σκι, πύργους για απόλυτη χαλάρωση, μέχρι και το "κλειδί" της χώρας μέσα από συμβολική τελετή θα παρέχεται σε όποιον επιθυμεί να ζήσει μερικά υπερπολυτελή εικοσιτετράωρα.
Επιπλέον, οι επίδοξοι ενοικιαστές χωρών θα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν παρελάσεις, ακόµη και να ονοµατίσουν προσωρινά κάποια οδό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Airbnb, εταιρία που έχει αναλάβει τη διαφήμιση του «προϊόντος» σύμφωνα με «Τα Νέα».
Πώς όμως προέκυψε αυτή η απόφαση;
Οι αξιωµατούχοι του κράτους αποφάσισαν να επενδύσουν στο έπακρο στον τουρισµό τους και να προσφέρουν προς ενοικίαση τα βουνά, τις πόλεις, τα χωριά και ό,τι άλλο διαθέτει ο τόπος τους. Όταν λοιπόν βλέπουν πως εκατοντάδες τουρίστες από όλον τον κόσµο επιλέγουν κάθε χρόνο τη µικρή αυτή χώρα των Άλπεων για τις χειµερινές τους αποδράσεις, δε μπορούν να κάνουν αλλιώς, παρά να το εκμεταλλευτούν όσο πιο πολύ μπορούν!
Το κελάρι του πρίγκιπα της χώρας θα έχουν στη διάθεση τους οι ταξιδιώτες ώστε να απολαύσουν το γεύµα τους µε θέα το κάστρο της Βαντούζ. Στην υπηρεσία των πελατών θα βρίσκονται επίσης 110 αστυνοµικοί, αν και το πιθανότερο είναι πως θα παρέχουν κυρίως πληροφορίες, αφού το Λιχτενστάιν διακρίνεται και για τα πολύ χαµηλά ποσοστά εγκληµατικότητας (από τα χαµηλότερα στον κόσµο).
Όλα καλά ως εδώ, αλλά υπάρχουν και τα «κατά», αφού οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει όχι µόνο να δεσµευτούν ότι θα «κάνουν κράτηση» τουλάχιστον για δύο νύχτες (άρα αμέσως το κόστος διπλασιάζεται!) αλλά θα πρέπει και να «συνυπάρξουν» µε τους περίπου 33.000 κατοίκους, οι οποίοι παραµένουν στη βάση τους.
Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά ας το σκεφτούν λοιπόν πιο ώριμα για το αν θα πάρουν αυτήν απόφαση που θα τους κοστίσει το λιγότερο 90.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :