Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Υπό επιτήρηση οι μετοχές των Media

Σε καθεστώς επιτήρησης τέθηκαν την Παρασκευή οι μετοχές μεγάλων επιχειρήσεων media της χώρας μας, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η απόφαση αφορά στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα κ.α.), τον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία κ.α.), την Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κ.α.), τον Τηλέτυπο (Mega Channel) και τις Τεχνικές Εκδόσεις (4 Τροχοί κ.α.).

Οι μετοχές των συγκεκριμένων εταιρειών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για λίγες ώρες και όχι καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, η οποία ξεκινά από τις 10.30 το πρωί και τερματίζεται στις 17.15 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών του 2010, o Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες. ευρώ.

Όλες οι επιχειρήσεις media εμφάνισαν το 2010 πτώση στις κυκλοφορίες και στα διαφημιστικά τους έσοδα, ενώ παράλληλα συρρικνώθηκε το εργατικό δυναμικό σε πολλές από αυτές.

Από τα Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :