ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Εστιάζει στην πειρατεία ο ΙΜΟ!

Μέγα, μείζον, μέγιστο...
Στο πρόβλημα της πειρατείας ή μάλλον στο πρόβλημα της πειρατείας και των επιπτώσεων που αυτό έχει ακόμη και για τα πληρώματα των πλοίων είναι αφιερωμένη η φετινή ημέρα του ΙΜΟ για τη ναυτιλία.

Το ζήτημα των πειρατικών επιθέσεων κυρίως στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και το διεθνές εμπόριο.

Περί των επιλογών, πάντως, για την τιθάσευση της κατάστασης οι συζητήσεις καλά κρατούν την ίδια στιγμή που οι πειρατές δηλώνουν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία κατά περίπτωση τα λύτρα που απέσπασαν για την απελευθέρωση πλοίων και πληρωμάτων τα οποία χρησιμοποιούν και ως «ασπίδες» προκειμένου να αποφύγουν «δυσάρεστες» για αυτούς εκπλήξεις.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...