Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αντιδράστε!

Τι μόδα είναι κι αυτή πάλι;
Μόλις πέφτει καμιά αργία το Σάββατο, "εκτάκτως" εμφανίζονται οι σαββατιάτικες εφημερίδες την Παρασκευή και οι κυριακάτικες το Σάββατο, εννοείται "με όλα τα νέα του Σαββατοκύριακου"!
Προκηρύσσεται απεργία διαρκείας και μας μεταθέτουν τις κυριακάτικες την ... Πέμπτη, για να εισπράξουν τα 4 ευρώ με τα "καθρεφτάκια" τις "τσατσάρες" και τα "μπρελόκ" που μας πουλάνε και μας δίνουν και δώρο την εφημερίδα!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μέσα στη βαθιά διάβρωση της Δημοκρατίας μας, τη μεγαλύτερη σκουριά έχει αφήσει η σαπίλα αυτού που κάποτε απεκαλείτο "τέταρτη εξουσία"!
Η διάβρωσή της, είναι βαθιά και μη επιδεχόμενη διόρθωσης! Είναι διάβρωση των ιδιοκτητών, είναι διάβρωση των δημοσιογράφων είναι διάβρωση ακόμα και του συστήματος διακίνησης του τύπου στην Ελλάδα!
Η μακαρίτισσα η Ελένη Βλάχου, μεταπολιτευτικά, είχε δώσει μεγάλο αγώνα προκειμένου να τηρηθεί ο νόμος ως προς την ώρα κυκλοφορίας των απογευματινών εφημερίδων!
Χωρίς ανταπόκριση, δυστυχώς! Για να γράψει εκείνο το περίφημο:"Σε ότι αφορά στο δημόσιο και τα αυτιά έχουν τοίχους"!
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Και καλά οι ιδιοκτήτες! Το συμφέρον τους κοιτάνε! Οι δημοσιογράφοι, όμως, πως δέχονται να τυπώνουν την τετάρτη μια "κυριακάτικη" έκδοση που θα κυκλοφορήσει την ... Πέμπτη!
Τελικά, νομίζω, ότι από το σάπιο σύστημα που δρα στη χώρα μας μετά το ΄74 δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα πλέον!

Δεν υπάρχουν σχόλια :