Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ποδόσφαιρο: Κοσμογονικές ανακατατάξεις

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Χτυπημένο, το ελληνικό ποδόσφαιρο, από την κρίση (κυρίως στην παραγωγή και διακίνηση «μαύρου χρήματος»...), δίνει εικόνα αλληλοσπαραγμού.
Το κακό ξεκίνησε από την ΑΕΚ, που έχει πρόβλημα, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Απλά έχει πιο αδύναμη διοίκηση. Άρα, είναι πιο ευάλωτη στις αποκαλύψεις για τα χάλια του ταμείου της. Είναι γνωστό όμως, εδώ και καιρό, ότι όλες οι μεγάλες ΠΑΕ έχουν το ίδιο πρόβλημα (αν όχι μεγαλύτερο...).
Η απουσία οικονομικών προοπτικών, να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις, φέρνουν τις ΠΑΕ μπροστά σε κοσμογονικές ανακατατάξεις. Αυτή είναι η αιτία της σύγκρουσης των «συμμέτοχων» του νταμπλούχου ΠΑΟ. Αυτή ευθύνεται για τη διοικητική κρίση στον Ολυμπιακό. Αυτή φταίει για τα διαδραματιζόμενα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να είναι «μέσα στην καλή χαρά» και να σχεδιάζει ήρεμα τα επόμενα βήματα. Όμως, μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Οικονομικοί είναι οι λόγοι της επιλογής στο θέμα του προπονητή. Μιας επιλογής που δεν μπορεί να «χωνέψει» ο κόσμος του ΠΑΟΚ, στον οποίο είχαν δημιουργηθεί βλέψεις για «μεγάλα πράγματα». Όπως πρέπει να έχει σχέση με τα οικονομικά η αλλαγή πλεύσης στο θέμα Σαλπιγγίδη. Ο κορυφαίος Έλληνας κυνηγός, αν και μείωσε δραματικά τις απαιτήσεις του για να «επαναπατριστεί», διαπιστώνει ότι ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να τον ικανοποιήσει. Τώρα, τα άλλα, περί «διαφωνίας των δυτικών συνοικιών», συνδέσμων που έχουν καθημερινή «ανοιχτή γραμμή» με τον Ζαγοράκη, είναι παραμύθια χωρίς δράκο.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Eurovision 2010: Σκουπίδια ανακατεμένα με σκατά

Σήμερα έχουμε τον τελικό της EYROVISION.

Ο τεράστιος PERFORMER Αλκαίος θα γαυγίξει ΟΠΑ και όλοι(;) περιμένουν να τους κάνει υπερήφανους με το σκυλοτράγουδο που αποτελεί άλλη μία κακοποίηση της μουσικής που τη Κυριακή το πρωί θα έχει ξεχαστεί.   
Τα στοιχήματα πάνε κι έρχονται, κάτι απίθανοι και απίθανες που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ξεφωνίζουν στα μεσημεριανά και όχι μόνο!...

Τι έχω πάθει; Επαναλαμβάνομαι; Γιατί το κάνω αυτό;
Πριν ακριβώς ένα χρόνο έγραφα σχεδόν τα ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα του PERFORMER. Τότε ήταν ο "Σάκης".

Όποιος θέλει να διαβάσει τι έγραφα πριν ένα χρόνο ας κάνει κλικ εδώ.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Το οικολογικό έγκλημα στο Κόλπο του Μεξικού δεν έχει τέλος

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ...


ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν.
Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε
Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες
Ο Χάρης ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.
Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.
Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια.
Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.
Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:
Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήλθατε στην... Wall Street...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Νοσηρό πολιτικό κλίμα! - Υπάρχει Ελπίδα;

Ο Σαμαράς ψήφισε ΟΧΙ στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Στήριξης, ενώ αναμένει τους ευρωβουλευτές του να το ψηφίσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Όποιος ψηφίσει ΟΧΙ θα διαγραφεί. Σαν τη Μπακογιάννη; Μα αυτή ψήφισε ΝΑΙ! Μπερδεύτηκα!
Όλη η Ευρώπη γελάει με σένα και το κόμμα σου πρόεδρε της Πολιτικής Άνοιξης!
Μιλάει για βαρίδια και μεθοδεύει την απομάκρυνση του Καραμανλή από το κόμμα, της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τον άνθρωπο που τον ανέσυρε από τα αζήτηταΜε τους φελλούς Αντώνη μου σαν και σένα τι θα γίνει;
Ο Μανώλης ο Μαυρομάτης διορίστηκε υπάλληλος της βουλής, χαλάλι του «καημένου» του «άπορου»!
Η Μπακογιάννη άρχισε να μιλάει με τον… Αβραάμ Λίνκολν. Ετοιμάζει και ψάχνει να βρει τρόπο να μας μοστράρει μία από τα ίδια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ. παλεύει ακόμα με τις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ και εκτελεί εξ επαφής τον Κουβέλη. Η παρεούλα παίζει τις κουμπάρες. Αυτοί είναι σε άλλο επίπεδο, ανώτερο, έχουν εξαϋλωθεί! 
Το ΚΚΕ σταθερό στις… ΑΞΙΕΣ του. Λέει ΟΧΙ στο οποιοδήποτε ΝΑΙ, ΝΑΙ στο οποιοδήποτε ΟΧΙ και είναι ΕΧΘΡΟΣ του όποιος διαφωνεί μαζί του! Παντελής άρνηση σε οτιδήποτε πέρα από τα πιστεύω του.
Ο Καρατζαφέρης μαζεύει ότι περισσεύει, στηρίζει την κυβέρνηση και βοηθάει τον Σαμαρά να εξαφανίσει τον Καραμανλή. Αυτό θα πει πολιτική ευθύνη! Το ΠΑΣΟΚ μας κάνει πλάκα με το Λοβέρδο και το ασφαλιστικό!Μας πάει και μας φέρνει! Ψέμα στο ψέμα στα προαποφασισμένα! Λάου λάου το πάνε, αλλά τελικά θα μας τη χώσουν!
Η Τζάκρη βγήκε «ΛΑΔΙ»! Έτσι αποφάσισαν οι «κύριοι» του υπουργείου πολιτισμού.
Η Φαντασία το μοναδικό αυθαίρετο που γκρεμίστηκε! Ίσα-Ίσα για να στεναχωρηθεί η Άντζελα Δημητρίου!
Η διαπόμπευση και ο κανιβαλισμός συνεχίζεται.
Η ουσία απουσιάζει!
Τα κλειστά επαγγέλματα παραμένουν κλειστά!
Η Λούκα και ο Ρέππας σφυρίζουν αδιάφορα!
Ο Παπουτσής και ο Σκανδαλίδης κάνουν τα παγόνια! Οι τζάμπα μάγκες δεν υπάρχουν πια!
Ο Βενιζέλος εξαφανισμένος, μοιάζει να χαίρεται σαν το λύκο στην αναμπουμπούλα!
Ο Πάγκαλος συνεχίζει να βαθμολογεί τα «μαθητούδια» που μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι!

Προχθές είχαμε τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι σε κάποιου το κεφάλι θα πήγαινε, πρωτίστως τουλάχιστον, να κάτσει και μετά να προσπαθήσει να μπει μέσα. Λέω να «προσπαθήσει» γιατί  σε τέτοια κεφάλια δεν είναι εύκολο ούτε στο Άγιο Πνεύμα να εισέλθει! Ακόμα κι αυτό έχει απογοητευτεί! Έχει σηκώσει κι αυτό τα χέρια ψηλά!

Έχετε σκοπό εσείς τα κόμματα να συνεννοηθείτε;
Έχετε σκοπό εσείς στην κυβέρνηση να κυβερνήσετε;
Όχι δεν ελπίζω σε κανένας σας πια!
Το ΔΝΤ κυβερνά, είναι φανερό!

Το Άγιο Πνεύμα η τελευταία μου ελπίδα,  που εύχομαι να μην έχει φύγει ακόμα! Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να το περιμένουμε ένα χρόνο να ξανάρθει. Ότι είναι να γίνει ας γίνει τώρα!
Έχουμε άμεση ανάγκη από ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.

ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑΟΧΙ ΑΥΡΙΟ!

Κι αφού δεν είμαστε ικανοί να τους βρούμε ας μας τους δείξει τουλάχιστον, κι αν αδυνατεί κι αυτό να τους βρει ας ρωτήσει  Πατέρα και Υιό. Ας συσκεφτεί η Αγία Τριάδα.

Chrisgio

Ο ΠτΒ στο δρόμο που χάραξε ο Μαυρογιαλούρος

«Από το βήμα της Βουλής εξέφρασε τις ενστάσεις του για το σχέδιο Καλλικράτης ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ σημείωσε πως δέχεται καθημερινά παράπονα στο γραφείο του κυρίως
από δημότες του Δοξάτου και από τον δήμο Καστοριάς και Βλαχερνών
»

*****

Αυτή η χώρα δεν σ' αφήνει ούτε στιγμή να πλήξεις.
Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της βουλής να παίρνει το λόγο, σαν σύγχρονος Μαυρογιαλούρος, μόνο και μόνο για να ακούσουν οι ψηφοφόροι του, στο νομό Καστοριάς όπου και εκλέγεται, ότι ενεργεί δυναμικά για την προβολή των αστείων αιτημάτων τους;

Πρόκειται ουσιαστικά για παιχνίδι συμφερόντων που έχει να κάνει με το πολιτικό μέλλον των τοπικών τρωκτικών, δημάρχων και νομαρχών, που οι περισσότεροι θα χάσουν τις θέσεις τους λόγω των συγχωνεύσεων, άρα και το μέλι στο δάχτυλο. Ανάλογες αντιδράσεις έχουμε σ' όλη την Ελλάδα, όμως...
Σε μία χώρα που είμαστε όλοι για τα πανηγύρια δεν θα μπορούσε παρά να έχουμε και έναν πρόεδρο της βουλής για τα πανηγύρια.

Και μια και το έφερε η κουβέντα, τι έγινε μ' εκείνη η πρωτοβουλία σου, για τον «έρανο» αποπληρωμής τους χρέους της χώρας, κ. Πετσάλνικε. Κοντεύεις να τα βρεις τα λεφτά;

Chrisgio

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ξέσπασμα Απ. Κακλαμάνη κατά πάντων

Βολές κατά βουλευτών, κομμάτων αλλά και υπουργών της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή, ο Απόστολος Κακλαμάνης κατά τη συζήτηση των προτάσεων του Χ. Καστανίδη για τον έλεγχο του πόθεν έσχες βουλευτών και μη πολιτικών προσώπων.
Αναφερόμενος στον έλεγχο του πόθεν έσχες, είπε, «υπάρχουν 30 με 40 καθάρματα μέσα στη Βουλή, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι συνάδελφοί μου. Εγώ το αρνούμαι. Αρκετά έχει γίνει η Βουλή πτυελοδοχείο».

*****

Τι φαινόμενο είναι κι αυτό, όλα τα ραμολί της βουλής προς το τέλος της πολιτικής αλλά και της βιολογικής ζωής τους να επαναστατούν κατά του κατεστημένου του οποίου αποτελούσαν και αποτελούν μέλη εδώ και χρόνια;
Έχουν την εντύπωση ότι η ηλικία, η καράφλα και τα άσπρα μαλλιά αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ;
Έχουν την εντύπωση ότι περνώντας τα 80 αυτομάτως γίνονται σοφοί;
Έχουν την εντύπωση ότι με το να προβαίνουν σε αυτονόητες διαπιστώσεις προσφέρουν;
Έχουν την εντύπωση ότι ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια στην καλύτερη περίπτωση σιωπούσαν ένοχα όλοι τους;

Ακόμα και τώρα δεν συνετίζονται.

Κύριε τέως ΠτΒ ισχυρίζεστε ότι υπάρχουν 30 με 40 καθάρματα μέσα στη Βουλή, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι συνάδελφοί σας κι αυτό σας κάνει να ντρέπεστε.
Ξέρετε να τους μετράτε αλλά αρνείστε όμως να τους αποκαλύψετε!
Για να μπορείτε να τους μετράτε πάει να πει ότι τους ξέρετε! Γιατί δεν τους κατονομάζετε; Τι σας εμποδίζει; Γιατί συνεχίζετε την ένοχη σιωπή σας;
Εντυπωσιασμοί με άσφαιρα πυρά και λεκτικές ακροβασίες του αισχίστου είδους;

Η Βουλή έχει γίνει πτυελοδοχείο! Ναι είναι αλήθεια, γιατί όλοι εσείς οι παλιοί δώσατε το κακό παράδειγμα κ. Κακλαμάνη και αρχίσατε πρώτοι να τη φτύνετε εδώ και χρόνια, για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι.
Νέστορες-ρέπλικες του πολιτικού κατεστημένου αργήσατε πολύ να ξεσπαθώσετε. Τουλάχιστον μην αργήσετε να πάτε σπίτια σας!

Chrisgio

20 πράγματα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο κάθε 1 λεπτό!

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ τι μπορεί να συμβαίνει στον κόσμο σε κάθε ένα λεπτό της ώρας...; ΔΙΑΒΑΣΤΕ!
1. Γεννιούνται 250 παιδιά

2. Τα 113 πεδιά γεννιούνται στην φτώχεια.

3. Τα 15 παιδιά έχουν πρόβλημα υγείας.

4. Το μέσο νοικοκυριό στην Αμερική βγάζει $ 0.096 ή 0.075 ευρώ.

5. Η Oprah Winfrey βγάζει.. $ 523 ή 415 ευρώ!
6. Ο μέσος άνθρωπος στο κόσμο , βγάζει 0.01 ευρώ.
7. Στην Αμερική , ο κομπιουτεράς βγάζει 0.103 ευρώ .
8. Στην Ινδία, ο κομπιουτεράς βγάζει 0.02 ευρώ.
9. Μερικοί που δουλεύουν στα εργοστάσια της Nike στο Βιετνάμ βγάζουν 0.0011 ευρώ το λεπτό.
10. Η Nike βγάζει $36,505 ή 29,080 ευρώ.
11. Γίνονται 3 εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
12. Γίνονται 2 κλοπές αυτοκινήτων.
13. Καταναλώνονται περίπου 55.757 βαρέλια πετρελαίου.
14. Πέφτουν 360 φορές κεραυνοί , πάνω στη γή.
15. Γίνονται 5 σεισμοί.
16. Πετιούνται στα σκουπίδια 54 736 κιλά φαγώσιμου φαγητού, μόνο στις ΗΠΑ.
17. Πετιούνται 430.997 κιλά σκουπιδιών μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
18. Γίνονται 9 νέες μολύνσης AIDS/HIV
19. Πεθαίνουν 107 άνθρωποι.
20. Πεθαίνουν 18 άνθρωποι από την πείνα.


Από το Απολίτιστο Στέκι

Ομολόγησε τελικά ο Μαντέλης οτι πήρε μίζες από τη Siemens

Αρχίζουν να πληθαίνουν αυτοί που ακολουθούν το δρόμο που χάραξε ο μεγάλος Τσουκάτος
Άλλος, άλλός, ποιος έχει σειρά;
Άϊντε παιδιά αρχίστε να ξερνάτε να τελειώνουμε!

Chrisgio

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Οι Φίλοι και οι Έλληνες Φίλοι...

Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.


Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
Οι Έλληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».
Οι Έλληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.
Οι Έλληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.
Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν
Οι Έλληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά κάνοντας παρέα.
Οι φίλοι: Δανείζονται δικά σου πράγματα για λίγες μέρες και σου τα επιστρέφουν.
Οι Έλληνες φίλοι: Κρατούν τα δανεικά πράγματα μέχρι να ξεχάσεις ότι είναι δικά σου!
Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.
Οι Έλληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές λεπτομέρειες.
Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.
Οι Έλληνες φίλοι: Έχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.
Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ' επισκεφτούν.
Οι Έλληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ήρθα!»
Οι φίλοι: Είναι για λίγο...
Οι Έλληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!

Από το έχει ο καιρός γυρίσματα...

Αυξάνεται ο χρόνος θηλασμού

Άκουσα πριν λίγο στο ραδιόφωνο ότι αυξάνεται ο χρόνος θηλασμού από τις μητέρες τον τελευταίο καιρό.

Το θέμα δεν είναι μόνο αν αυξάνεται ο χρόνος αλλά και ποιοι θα είναι αυτοί που θα θηλάζουν!...

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, με την πείνα που θα πέσει, δεν θα θηλάζει μόνο το νεογέννητο αλλά και το μεγάλο του αδερφάκι μαζί με το μπαμπά...

Chrisgio

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑ!...

Από το VETO της Κυριακής

ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ "ΚΥΡΙΕΣ" ΚΑΙ "ΚΥΡΙΟΙ"
ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΣΤΕ!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Φίλοι Πειρατές, Κουρσάροι, αδελφοί συνέλληνες,
για τους 6 μήνες ΠΑΣΟΚ .... δείτε την θετική τους πλευρά
Οι 10 λόγοι:
1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubbing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη
Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!!!
Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
Θέλω τίποτα άλλο;

Από το EXANTAS (της Αγγλικής έκδοσης)

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Διαψεύδει διορισμό συγγενών της η Θεοδώρα Τζάκρη

Διαψεύδει η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αποκαλύψεις", σύμφωνα με το οποίο φέρεται να μεσολάβησε για την πρόσληψη στο Μουσείο Πέλλας συμπολιτών και συγγενών της.
Σημειώνει, ότι για τη διενέργεια του διαγωνισμού ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, δηλώνει ότι θα στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας και κάνει λόγο για άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος της.
Υποστηρίζει, δε, ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε αποκλειστικά για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού, από τις υπηρεσίες του οποίου ζητά να διερευνηθούν όλες οι διαδικασίες του, ενώ επίσης ζητά και την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:...

Αυτό είναι το σόι της Τζάκρη που κέρδισε ...επάξια μια θέση στο δημόσιο με την υφυπουργό Μαυρογιαλούρο

Η υφυπουργός Μαυρογιαλούρου, με το όνομα Τζάκρη θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις πρώτα στον Παπανδρέου να διορίσει στο μουσείο της Πέλλας το σόι της, και δεύτερον να εξηγήσει στους πολίτες με ποια κριτήρια, τυγχάνει όλοι οι συγγενείς της, να είναι στο δημόσιο. Ανάμεσα σε τόσους υποψήφιους για μια θέση, όλοι είναι συγγενείς της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Τζάκρης Νεοκλής (ξάδερφος)
Καραμούζα Πολυξένη(ξαδέρφη)
Τζάκρη Βασιλική(ξαδέρφη)
Ναίτ Ηλιάδου Τζούλι(συγγενής)
Τομπάζη Μαρία( συγγενής)
Τζιοφτάνη Χριστίνα(συγγενής)
Βλαδίτση Χρυσάνθη(ξαδέρφη)
Δούλη Ευαγγελία(ξαδέρφη)

Από Τρωκτικό

ΔΙΟΡΙΣΕ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ Η ΤΖΑΚΡΗ

Η υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα την Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 22 Μαΐου, φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων συγγενών και συγχωριανών της. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα η Θεοδώρα Τζάκρη προσέλαβε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της από τους συνολικά 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο της Πέλλας. Η εφημερίδα δημοσιεύει την λίστα της ντροπής με τους 36 συγγενείς και συγχωριανούς της υφυπουργού Εσωτερικών, από την οποία φαίνεται πως όλοι είναι γνωστοί της από συγγενείς εώς ξαδέλφια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Τζάκρη κατάγεται από την Πέλλα όπου εκεί βρίσκεται το εν λόγω Μουσείο και κατοικεί στα Γιαννιτσά, ενώ έχει διατελέσει και αντινομάρχης Πέλλας.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ποδηλατόδρομοι

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος πέρα απ΄όλα τ΄άλλα και για εναλλακτικές και πράσινες λύσεις αυτοκίνησης.
Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι στο επίκεντρο.
Το ποδήλατο σε άλλες χώρες αποτελεί ένα μέσο που δίνει λύση στο κυκλοφοριακό τους.
Στην Ελλάδα αποτελεί ένα ρομαντικό μεταφορικό μέσο μίας άλλης εποχής που προώθησαν κατά τόπους λαμόγια για να φάνε λεφτά.
Πως αλλιώς μπορεί να περιγράψει κανείς ακόμα ένα «έργο» που «κατασκευάστηκε» και κατόπιν αφέθηκε στην τύχη του; Που δεν συντηρείται; Που δεν αστυνομεύεται;
Αναρίθμητα τα παραδείγματα αυτού του είδους ! Ολυμπιακά έργα, πάρκα, στάδια, γήπεδα, δρόμοι κλπ. Κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται σ΄όλη την Ελλάδα και μετά έχουμε την απαίτηση από τις άψυχες αυτές κατασκευές να αυτοσυντηρούνται στο διηνεκές!
Πριν από μέρες βγήκα βόλτα στην πόλη με την φωτογραφική μηχανή μου.
Πήρα την οδό Ρήγα Φεραίου από τον Άναυρο προς το κέντρο με σκοπό να δω τι επικρατεί στον «ποδηλατόδρομο».
PARKING ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ!!!
Κατά τη διάρκεια αυτής της βόλτας μου είδα μόνο δύο γεροντάκια με ποδήλατα να τον χρησιμοποιούν και άλλα 2-3 επίσης γεροντάκια εκτός ποδηλατόδρομου, που μάλλον ούτε καν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται.
Επίσης ο δρόμος αυτός επειδή είναι ένας από τους φαρδύτερους της πόλης που χρησιμοποιείται από μας τους Βολιώτες σαν εναλλακτική λύση μετακίνησης, σήμερα με το παραπάνω έργο ούτε ποδηλατόδρομο έχουμε ούτε δρόμο του οποίου το πλάτος μειώθηκε δραματικά!
Οι ποδηλατόδρομοι, τουλάχιστον στο Βόλο, έχουν αφεθεί στην τύχη τους με αποτέλεσμα σήμερα να μοιάζουν με κωμωδία, με φάρσα.
Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση.
Στην Ελλάδα ζούμε!
Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες μου.
Καλή διασκέδαση!

Chrsigio

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Χόρτασε η ψείρα, βγήκε βόλτα και πάει όπου θέλει...

«Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο».
Είναι η προ ημερών δήλωση του Καστανίδη!

Τον υπουργό της δικαιοσύνης μπορούμε να τον θεωρήσουμε σαν έναν πολύ καλό χειριστή της Ελληνικής γλώσσας, καθώς και την ευρηματική του ικανότητα στις εκφράσεις που δημιουργούν στην κατάλληλη στιγμή αίσθηση, αντιδράσεις, συζητήσεις, μαθαίνουμε αποφθέγματα, ρητά, γνωμικά, παροιμίες, αλλά μέχρι εκεί.
Μακάρι η ψείρα να ΄χε βγει μόνο μέχρι το γιλέκο. Λίγα τα χιλιόμετρα από το σπίτι της! Έχει πάει πολύ μακρύτερα. Κάνει τσάρκα όπου γουστάρει εδώ και πολλά χρόνια. Της αρέσει πλέον και αλωνίζει. Κορόιδο είναι να κάτσει να ζει μαζί με το σκατό, το κάτουρο και τη βρώμα;
Η ψείρα όμως κύριε Καστανίδη δεν έχει βγει από μόνη της από το φυσικό της περιβάλλον, κάποιος της το επέτρεψε, κάποιος της έδειξε το δρόμο, τον τρόπο, κάποιος την ενεθάρρυνε, κάποιος την πληροφόρησε για τα πάρτι, τα τσιμπούσια...
Γι΄αυτό λοιπόν λίγη αυτοκριτική δεν βλάφτει από όλους εσάς, που σαν άλλοι μαέστροι δεν δώσατε και δεν δίνετε με την πολιτική σας μπαγκέτα τον σωστό ρυθμό και ο ήχος της ορχήστρας που διευθύνετε ακούγεται φάλτσος, αποκρουστικός!
Δεν παρουσιαστήκατε πριν 7 μήνες στην πολιτική σκηνή. Έχετε βαριές ευθύνες απέναντι στο λαό σαν μέλη των κυβερνήσεων που επέτρεψαν την ψείρα να βγει βόλτα. Βαριές ευθύνες για τις πράξεις σας, τις αμέλείες σας, τις παραλείψεις σας, τις αβελτηρίες σας, την ένοχη σιωπή σας.
Δεν χρειαζόμαστε δηλώσεις από κανένα σας, τις βαρεθήκαμε. Η πολιτικές ατάκες, οι εξυπνάδες, οι σοφιστείες, οι στημένες κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες σε απ΄ευθείας μετάδοση, είναι πλέον μπανάλ. Η αμετροέπεια, η φανφάρα, οι βαρύγδουπες εκφράσεις περισσεύουν.
Αν έχετε όρεξη, δύναμη, ανιδιοτέλεια, θάρρος και θράσος απέναντι στο «θηρίο», βάλτε το κεφάλι κάτω και κοιτάξτε να διορθώσετε αυτά για τα οποία έχετε ευθύνη και που έχουν δημιουργήσει τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας του χάους!

Chrisgio

Υεμένη: Θανατική ποινή σε Σομαλούς πειρατές, 17-05-2010

Τη θανατική ποινή επέβαλε δικαστήριο της Σάναα σε έξι Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι είχαν αποπειραθεί να καταλάβουν πετρελαιοφόρο από την Υεμένη, επιχείρηση η οποία στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους.
Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την πρωτεύουσα της Υεμένης, έξι ακόμα Σομαλοί πειρατές, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, καταδικάσθηκαν σε δεκαετή κάθειρξη ο καθένας.
Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης στους δώδεκα Σομαλούς πειρατές χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Chrisgio:
Είναι η πιο καλή είδηση, σχετικά με το φαινόμενο πειρατεία, που ακούω εδώ και 19 μήνες, από τις 11 Νοεμβρίου 2008 όταν κι εγώ έπεσα θύμα διπλής επίθεσης Σομαλών πειρατών στον κόλπο του ADEN, ευτυχώς ανεπιτυχείς και οι δύο.
Δεν δίνω δεκάρα αν κάποιοι με κατηγορήσουν που πανηγυρίζω για την ποινή που τους επεβλήθη.
Σ΄όλους αυτούς έχω να  προτείνω, την επόμενη φορά που θα περάσω από αυτά τα νερά, γιατί τη μοίρα μου την ξέρω και θα περάσω κάποια στιγμή, να μου δώσουν το τηλέφωνό τους να κανονίσω να ανέβουν στο προηγούμενο λιμάνι στο καράβι και να την περάσουμε παρέα την περιοχή.
Τότε να δω ποιος θα μπορέσει να αντέξει ένα πέρασμα 60 ωρών χωρίς ξεκούραση και ύπνο, υπό την  συνεχή απειλή ένοπλης επίθεσης και τι συναισθήματα θα δημιουργηθούν μέσα του εκτός από αυτά του ανείπωτου φόβου και τρόμου!

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο, 12-05-2010

Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό φορτηγό πλοίο υπό Λιβεριανή σημαία και 20μελές πλήρωμα στις 12 Μαΐου στον Κόλπο του Άντεν, ενώ κατευθυνόταν στις Φιλιππίνες και καθώς πλησίαζε τις ακτές της Σομαλίας, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη.
Το πλοίο «Ελένη Π.» που μετέφερε χύδην φορτίο έφτασε ανοικτά της Σομαλίας και αγκυροβόλησε στην περιοχή Γκαρακάντ», αναφέρει η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης.
«Στο πλοίο επιβιβάστηκαν περίπου 12 πειρατές και το πλησίασαν με ένα ταχύπλοο σκάφος», ανακοίνωσε ο Μάρκος Βασιλικός, διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας. «Το πλήρωμα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του και ασφαλές», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στους 19 Φιλιππινέζους, ένα Ρουμάνο, έναν Ουκρανό και τους δύο Έλληνες ναυτικούς του «Ελένη Π.».

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μου μιλούν για...


... δικαιοσύνη... οι δικαστές,

Μου μιλούν για ηθική... οι αγύρτες,

Μου μιλούν για ζωή... οι δολοφόνοι,

Μου μιλούν για όνειρα... οι έμποροι,

Μου μιλούν για ισότητα... τα αφεντικά,

Μου μιλούν για φαντασία... οι υπάλληλοι,

Μου μιλούν για ανθρωπιά... οι στρατοκράτες,

Εγώ σωπαίνω....Φτύνω!

Από το ΣΑΪΤΑ-ΠΕΤΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ... ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

ΜΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΧΟΙ

Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα,
όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.
Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος
σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.
Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.

Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος,
σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.
Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο
ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.

Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ,
σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω,
απ’ τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.
Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε

Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε,
μα απ’ τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν’ αρρωστήσω
και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.

Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος
κι απ’ το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!

(Γ. Σουρής)

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.
Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).

Chrisgio:
TΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ!
ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΓΙΩΡΓΗ ΜΟΥ ΑΝ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΔΗΜΑΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ!
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

222 εκατ. ευρώ, τα χρεη ΠΑΕ και ΚΑΕ

Χρέη, που φθάνουν στα 222 εκατ. ευρώ, βαρύνουν δεκάδες ΠΑΕ και ΚΑΕ, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Από τα 222 εκατ. ευρώ μόνο τα 37 εκατ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν κατασχεθεί συμβόλαια ποδοσφαιριστών για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.
Ο Φ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη «… στις χαριστικές ρυθμίσεις χρεών των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών» και προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης πολιτιστικών και αθλητικών οργανισμών, αλλά και τη σταδιακή διακοπή της επιχορήγησης των ΠΑΕ και ΚΑΕ από το κράτος ή εποπτευόμενους οργανισμούς, όπως η ΟΠΑΠ Α.Ε. Κάτι που πιθανόν, μετά τη λήξη της φετινής Σούπερ Λίγκα, ενδέχεται να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της με τον Οργανισμό και γι’ αυτό από την πλευρά της διοργανώτριας δρομολογείται συνάντηση των δύο πλευρών.
Από το σύνολο των ΠΑΕ και ΚΑΕ, στην πρώτη θέση της λίστας των υπερχρεωμένων είναι οι ΠΑΕ: ΑΕΚ-70,6 εκατ. ευρώ, Πανιώνιος-9,5 εκατ. ευρώ, Αθηναϊκός-9 εκατ. ευρώ, Καβάλα-5,9 εκατ. ευρώ, Ολυμπιακός-3,8 εκατ. ευρώ, Προοδευτική-2,8 εκατ. ευρώ, Κέρκυρα-1,1 εκατ. ευρώ, Εδεσσαϊκός-1,1 εκατ. ευρώ.
Οι ΚΑΕ: Πανιώνιος-5,9 εκατ. ευρώ, Μαρούσι-3 εκατ. ευρώ, Παναθηναϊκός-3 εκατ. ευρώ, Ολυμπιακός-2,6 εκατ. ευρώ, Νήαρ Ήστ-1,4 εκατ. ευρώ, ΑΕΚ-669 χιλιάδες ευρώ.
Στα πρόστιμα, που ανέρχονται στα 26,3 εκατ. ευρώ και έχουν εξοφληθεί μόλις 3,3 εκατ. ευρώ…, προηγούνται οι ΠΑΕ: ΑΕΚ-3,7 εκατ. ευρώ, Πανιώνιος-1,7 εκατ. ευρώ και οι ΚΑΕ: ΠΑΟΚ-11,6 εκατ. ευρώ, Αρης-3,8 εκατ. ευρώ.
Όσο για τα λιγότερα χρέη και πρόστιμα; Είναι οι ΠΑΕ: Ιαλυσός-2,93 ευρώ Α.Ο.Βελισσαρίου-4,40ευρώ και Πιερικός-77,94 ευρώ! Ανάμεσά τους υπάρχει και… Μουσικοχορευτικός Σύλλογος για οφειλή 15.500 ευρώ.

Από τις παραπάνω λίστες προκύπτουν και ερωτηματικά όπως:
α) Οι ΠΑΕ Αθηναϊκός, Προοδευτική και Εδεσσαϊκός είναι πλέον ερασιτεχνικές ομάδες.
β) Η ΠΑΕ ΑΟΚ Καβάλα έχει επανασυσταθεί σε «Νέα Καβάλα».
γ) Τα πρόστιμα των ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρη είναι νέα; Γιατί τα παλιότερα είχαν «σβηστεί» με την περίφημη ρύθμιση των «45 ημερών», που είχε γίνει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ρύθμιση στην οποία είχε υπαχθεί τότε και η ΠΑΕ Πανιώνιος, που τώρα φαίνεται να χρωστάει 9,5 εκατ. ευρώ.

Chrisgio: ΟΡΙΣΤΕ; ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κατεδαφίσεις, φοροφυγάδες, ατιμωρησία...

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ενέργειες που αν βρισκόμασταν σε ένα κράτος της κεντρικής Ευρώπης θα λέγαμε ότι συμβαίνει το αυτονόητο απέναντι σε στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν ξεφεύγοντας κάποια στιγμή απ΄τον έλεγχο. Στην Ελλάδα δύσκολα πιστεύουμε ότι πράττεται το αυτονόητο, γιατί μας έχει δοθεί το δικαίωμα στην καχυποψία.

Πριν τρεις μέρες οι μπουλντόζες αντάμα με τις κάμερες μας παρουσίασαν μία ωραία στημένη παράσταση γκρεμίζοντας τη "ΦΑΝΤΑΣΙΑ". Ποιο ήταν το επόμενο κατεδαφισθέν αυθαίρετο; Ουδείς γνωρίζει ή δεν υπήρξε επόμενο;

Χθες πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, ξεχνώντας τα αυθαίρετα, ήταν η δημοσίευση της λίστας των φοροφυγάδων γιατρών της αριστοκρατίας. Ακραίο παράδειγμα ο κοπρίτης που δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ ετησίως.

Αυθαιρεσία παντός είδους και φοροδιαφυγή. Δύο από τα "ΣΠΟΡ" που επιδίδονται οι περισσότεροι Έλληνες, που αν μη τι άλλο, δίνουν τον ορισμό της γενικής ατιμωρησίας που επικρατεί. Τρεις πληγές που αιμορραγούν, οι οποίες αν επουλωθούν η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να ζει.

Θα προχωρήσει όμως η αποκατάσταση των στρεβλώσεων; Εμένα οι μπουλντόζες με τις κάμερες και οι λίστες των γιατρών του Κολωνακίου δεν μου κάθονται καλά. Έχω μεγάλες επιφυλάξεις αν τα παραπάνω γίνονται για μένα.

Κάθε τόσο ανακοινώνονται μέτρα και ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται ποτέ. Ποια αιτία θ΄αλλάξει πρακτική δεκαετιών;

Οι περισσότεροι λένε ότι η οικονομική κατάσταση μας αναγκάζει να το πράξουμε, αλλιώς θα πτωχεύσουμε. Σωστά. Όμως ποιος εγγυάται ότι αυτό θα συμβεί; Ότι είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο; Ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και να διορθώσουμε το χάλι μας;

Πότε προσπαθήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση; Πότε τα καταφέραμε και θα τα καταφέρουμε και τώρα; Η μάχη των Θερμοπυλών, το ΄21 και το ΄40 είναι πολύ μακριά χρονικά για να επικαλούμαστε επιτυχίες, εκτός από την ΤΥΧΑΙΑ κατάκτηση του EURO-2004!

Ακόμα και σήμερα που όλοι παραδεχόμαστε ότι η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο κενό, προσπαθούμε να αυθαιρετήσουμε, να φοροδιαφύγουμε. Τα μαύρο χρήμα, οι αποδείξεις μαϊμού, το λαθρεμπόριο, η αισχροκέρδεια, ζουν και βασιλεύουν απ΄άκρη σ΄άκρη! Δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί μας. Ο εαυτούλης μας πάνω απ΄όλα!

Αν οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης είναι ανιδιοτελείς έχει καλώς, αν όχι ποια είναι η επόμενη παράσταση; Ποιο είναι το επόμενο θέμα που θα επιλεγεί να απασχολήσει τα ΜΜΕ και τον κόσμο για να συντηρήσει ή και να βελτιώσει το προφίλ της «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ» μας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα;

Τα φακελάκι, τα νοσοκομεία, η παιδεία, το κυκλοφοριακό, το μεταναστευτικό, η καθαριότητα, τα ναρκωτικά; Ποιο; 

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει πει:
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει... Πάντα μ' απασχολούσε το γνωστό εμβατήριο όσες φορές τ' άκουγα. Έλεγα μέσα μου, τι άραγε εννοεί; Σκέφτηκα, σαν κάτι να φωτίστηκε μέσα μου, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί».

Απαισιόδοξο ή ρεαλιστικό; Μάλλον το δεύτερο! Η Ελλάδα αντέχει, αλλά ως πότε; 

Είναι ώρα να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε αυτό το «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» εννοώντας ότι θα τη σώσει «ο από μηχανής θεός» και να προσθέσουμε την παράμετρο του θανάτου της!Ν΄αφυπνιστούμε, να πιάσουμε το τιμόνι που ακόμα και σήμερα είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία προς το πουθενά και να της δώσουμε την ευκαιρία, αν χρειαστεί, ακόμα και ν΄αναστηθεί!

Chrisgio

Η Φυλακή


Το χειρότερο δεν είναι
που μ' έκλεισαν σ' αυτή τη φυλακή
και πήραν τα κλειδιά κι έφυγαν,
μα που δεν ξέρω ως που φτάνει η φυλακή μου,
που δεν ξέρω το περίγραμμά της,
για να κάνω επιτέλους
σαν άνθρωπος κι εγώ
μιαν απόπειρα αποδράσεως.

Μόντης Κώστας (1914-2004)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Προς τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας

Αγαπητή Ελληνίδα, αγαπητέ Έλληνα,

είμαι 30 χρονών, χωρίς δουλειά και παρατηρώ με θλίψη την κατάντια της χώρας μου.
Αναγνωρίζω τη διαφθορά των πολιτικών και τα βρώμικα παιχνίδια τους αλλά δεν ξεχνώ ότι η πολιτική είναι έτσι φτιαγμένη παντού στον κόσμο.
Εξοργίζομαι να σε ακούω να καταγγέλλεις τους βουλευτές για το χάλι μας και να εκδηλώνεις με κάθε τρόπο το μίσος σου ζητώντας λαϊκά δικαστήρια και συνταγματικές εκτροπές, αγνοώντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους "χάθηκε" σε λαϊκίστικη πολιτική (που ανεύθυνα απαίτησες) χτισμένη στην άμμο και σε κακοδιαχείριση λόγω της προβληματικής νοοτροπίας μας.
Ξεχνώντας ό,τι έκανες μέχρι σήμερα.
Αναλογίσου λίγο τις ευθύνες σου:
ΕΣΥ δεν ψήφιζες τους βουλευτές που διόρισαν το παιδί σου στο Δημόσιο αδιαφορώντας για όποιες άλλες πολιτικές ασκούσαν και για το όποιο δημοσιονομικό κόστος;
ΕΣΥ δεν μαύρισες όποιον βουλευτή σου αρνήθηκε ρουσφέτι;
ΕΣΥ δεν γέμισες κάθε προεκλογική συγκέντρωση απαιτώντας μερίδιο εξουσίας από το όποιο διεφθαρμένο κόμμα κατακτούσε την εξουσία, άρα και μερίδιο ευθύνης στη διαφθορά;
ΕΣΥ δεν είσαι που αδιαφόρησες για την επικαιρότητα δίνοντας λευκή επιταγή στους καρεκλοκένταυρους χωρίς να ασκήσεις ποτέ έλεγχο και χωρίς να απαιτήσεις τη νομιμότητα γιατί δε σε βόλευε;
ΕΣΥ δεν είσαι ο τηλεθεατής των ριάλιτι και ο αγοραστής του DVD της Τζούλιας, σχολιάζοντας το ως είδηση του μήνα αντί να παρακολουθείς τι συμβαίνει στα οικονομικά της χώρας σου;
ΕΣΥ δεν παρασύρθηκες από κάθε δημαγωγό (ενώ ήξερες κατα βάθος ότι σε κοροϊδεύουν) επειδή αρέσκεσαι στη "γηπεδοποίηση" της κοινωνικής ζωής;
ΕΣΥ δεν πλήρωσες ανασφάλιστους αλλοδαπούς για τα μερεμέτια στο σπίτι σου και μετά τους σνόμπαρες στο δρόμο και κατήγγειλες τα χάλια των ασφαλιστικών ταμείων;
ΕΣΥ δε λάδωσες γιατρούς για να πάρεις παράνομα την αναπηρική σύνταξη;
ΕΣΥ δε δούλεψες στη μαύρη αγορά και μετά απαίτησες από το κράτος σύνταξη με τις εισφορές των άλλων;
ΕΣΥ δεν έχτισες το αυθαίρετο δίνοντας "δωράκια" στις πολεοδομίες;
ΕΣΥ δεν είσαι που θεωρείς γυφτιά να ζητάς απόδειξη από γιατρούς, καταστηματάρχες και καφετέριες χαρίζοντάς τους τη φορολογία που τους αναλογεί;
ΕΣΥ δε χρεώθηκες στις τράπεζες για ρούχα και διακοπές και όταν δεν είχες να πληρώσεις ζήτησες να καούν οι τράπεζες;
ΕΣΥ δεν είσαι ο εφοριακός που έπαιρνες μίζα για να κρύψεις τα χρέη των επιχειρήσεων;
ΕΣΥ δεν είσαι ο γιατρός που απαίτησες φακελάκι για να χειρουργήσεις τον παππού και τον πατέρα μου;
ΕΣΥ δεν είσαι ο τελωνειακός που πλούτισες σε βάρος των εσόδων του κράτους;
ΕΣΥ δεν είσαι ο καθηγητής που κουράστηκε με τα ιδιαίτερα και μπήκε στο σχολείο για να "αράξει", αδιαφορώντας για το μάθημα αφού υπάρχουν τα φροντιστήρια ;
ΕΣΥ δεν είσαι ο στρατιωτικός που έχει το φαντάρο δούλο του και κλέβεις από το στρατόπεδο;
ΕΣΥ δεν είσαι ο εργοδότης που εκμεταλλεύεσαι το προσωπικό σου;
ΕΣΥ δεν είσαι ο υπάλληλος που κλέβει το αφεντικό του;
ΕΣΥ δεν είσαι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας που κλέβει στο πετρέλαιο;
ΕΣΥ δεν είσαι ο ελεγκτής που κάθεται στο γραφείο του και συζητάει με τους συναδέλφους του για να περάσει η ώρα μέχρι να σχολάσει;
ΕΣΥ δεν είσαι ο μηχανικός που λαδώνει το δήμαρχο για να πάρει το έργο;
ΕΣΥ δεν είσαι ο οδηγός που χτυπάει το μηχανάκι μου και φεύγει χωρίς να με αποζημιώσει;
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ;;;;;
Είσαι συνένοχος όσο κανείς στην ξεφτίλα μας. Γιατί όχι μόνο γνώριζες και δεν έκανες τίποτα για να το αλλάξεις αλλά γιατί τώρα το παίζεις αθώος. Οι πολιτικοί σου βρίσκουν και τα κάνουν. Είναι κομμάτι από σένα. Είναι ΕΣΥ. Και το χειρότερο είναι ότι τους μισείς γιατί δεν είχες τη δύναμη να κάνεις αυτά που έκαναν. Γιατί κι εσύ αν ήσουν εκεί, τα ίδια θα έκανες, υποκριτή και ξοφλημένε Νεοέλληνα. Τα ίδια κάνεις και χειρότερα όποτε σου δοθεί η ευκαιρία.
ΕΣΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ με τον ωχαδερφισμό σου, την αδιαφορία σου και τη συμμετοχή σου στα σκατά. Και η ευθύνη που σου αναλογεί για το σκοτεινό μου μέλλον είναι τεράστια.

ΣΕ ΣΙΧΑΘΗΚΑ!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΣΟΥ.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Regatta «Ιστορικές Θάλασσες 2010»

Γύρω στις 14:30 το πρώτο από τα μεγάλα ιστιοφόρα βιράρισε τους κάβους πρύμα-πλώρα και σιγά-σιγά αποκακρύνθηκε από τον ντόκο μπροστά από το Λιμεναρχείο του Βόλου. Ο μεγάλος αγώνας εκπαιδευτικής ιστιοδρομίας Regatta «Ιστορικές Θάλασσες 2010» μόλις είχε ξεκινήσει.
Για μερικές μέρες άλλαξε η εικόνα της πόλης. Η βαριά ατμόσφαιρα από τα γνωστά προβλήματα της χώρας, η μιζέρια, η επερχόμενη φτώχια, η απαισιοδοξία, έδωσαν τη θέση τους στη χαρά, την ανεμελιά, το χορό μετά πληρώματα των ιστιοφόρων, τη μουσική, τα πυροτεχνήματα, τα χρώματα, την αισιοδοξία.
Ο κόσμος που πέρασε από στην παραλία του Βόλου μπορώ να πω ότι ήταν χιλιάδες. Τα σκάφη πραγματικά αριστουργήματα ναυπηγικής. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!
Εκεί δίπλα τους, αυτές τις τέσσερες μέρες, η "ΑΡΓΩ" το έμβλημα της πόλης αφού σαν καλή οικοδέσποινα υποδέχθηκε τα ιστιοφόρα, δέχθηκε κι αυτή πολλούς Βολιώτες και ξένους επισκέπτες, ενώ καθημερινά έκανε βόλτες εντός του λιμανιού ανάμεσα στις τεράστιες καλλονές.
Σήμερα το μεσημέρι αφού έκανε την καθιερωμένη βόλτα της έδωσε το σύνθημα της αναχώρησης και πήρε κεφάλι και αποτέλεσε τον προπομπό του απόπλου του κονβόι. Τις ξεπροβόδισε μέχρι λίγο έξω από το λιμάνι.
Μία ώρα μετά το λιμάνι είχε ερημώσει, τα ρυμουλκά, τα ταχύπλοα του λιμενικού, τα ταχύπλοα επιβατικά, κάποια ψαράδικα πήραν τη μόνιμη θέση τους που είχαν και πριν το τετραήμερο. Άσχημο πράγμα το φευγιό. Κάτι αδειάζει μέσα σου. Κενό! Το νοιώθω κάθε χρόνο όταν αφήνω την οικογένεια και την πόλη μου πίσω, για κάποιο καράβι και για κάμποσους μήνες!
Αλλά ας αφήσω αυτό το συναίσθημα για τον επόμενο μήνα και ας απολαύσω την ξένοιαστη ζωή για καμιά τριανταριά μέρες ακόμα. Εσείς εν τω μεταξύ απολαύστε τις πανέμορφες κυρίες στις φωτογραφίες που τράβηξα.