Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Regatta «Ιστορικές Θάλασσες 2010»

Γύρω στις 14:30 το πρώτο από τα μεγάλα ιστιοφόρα βιράρισε τους κάβους πρύμα-πλώρα και σιγά-σιγά αποκακρύνθηκε από τον ντόκο μπροστά από το Λιμεναρχείο του Βόλου. Ο μεγάλος αγώνας εκπαιδευτικής ιστιοδρομίας Regatta «Ιστορικές Θάλασσες 2010» μόλις είχε ξεκινήσει.
Για μερικές μέρες άλλαξε η εικόνα της πόλης. Η βαριά ατμόσφαιρα από τα γνωστά προβλήματα της χώρας, η μιζέρια, η επερχόμενη φτώχια, η απαισιοδοξία, έδωσαν τη θέση τους στη χαρά, την ανεμελιά, το χορό μετά πληρώματα των ιστιοφόρων, τη μουσική, τα πυροτεχνήματα, τα χρώματα, την αισιοδοξία.
Ο κόσμος που πέρασε από στην παραλία του Βόλου μπορώ να πω ότι ήταν χιλιάδες. Τα σκάφη πραγματικά αριστουργήματα ναυπηγικής. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!
Εκεί δίπλα τους, αυτές τις τέσσερες μέρες, η "ΑΡΓΩ" το έμβλημα της πόλης αφού σαν καλή οικοδέσποινα υποδέχθηκε τα ιστιοφόρα, δέχθηκε κι αυτή πολλούς Βολιώτες και ξένους επισκέπτες, ενώ καθημερινά έκανε βόλτες εντός του λιμανιού ανάμεσα στις τεράστιες καλλονές.
Σήμερα το μεσημέρι αφού έκανε την καθιερωμένη βόλτα της έδωσε το σύνθημα της αναχώρησης και πήρε κεφάλι και αποτέλεσε τον προπομπό του απόπλου του κονβόι. Τις ξεπροβόδισε μέχρι λίγο έξω από το λιμάνι.
Μία ώρα μετά το λιμάνι είχε ερημώσει, τα ρυμουλκά, τα ταχύπλοα του λιμενικού, τα ταχύπλοα επιβατικά, κάποια ψαράδικα πήραν τη μόνιμη θέση τους που είχαν και πριν το τετραήμερο. Άσχημο πράγμα το φευγιό. Κάτι αδειάζει μέσα σου. Κενό! Το νοιώθω κάθε χρόνο όταν αφήνω την οικογένεια και την πόλη μου πίσω, για κάποιο καράβι και για κάμποσους μήνες!
Αλλά ας αφήσω αυτό το συναίσθημα για τον επόμενο μήνα και ας απολαύσω την ξένοιαστη ζωή για καμιά τριανταριά μέρες ακόμα. Εσείς εν τω μεταξύ απολαύστε τις πανέμορφες κυρίες στις φωτογραφίες που τράβηξα.

2 σχόλια :

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Στην προηγούμενη επίσκεψή μου έφυγα με θλίψη στη θέα του πουλιού που ψυχορραγούσε μέσα στο πετρέλαιο-θάλασσα.
Σήμερα - να σαι καλά θαύμασα τα υπέροχα σκαριά, σωστές κυρίες. Ανεβαίνει το ηθικό στη θέα τους.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Χρήστος Γ. είπε...

Αγαπητέ Χριστόφορε,
τo σκωτσέζικο ντους είναι αναγκαίο αλλά και αναπόφευκτο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Είναι ευλογία Θεού η χαρά και η αισιοδοξία να εναλλάσσεται ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ με τη θλίψη και την απαισιοδοξία.
Οπλιζόμαστε με κουράγιο και δύναμη!
Επλίζουμε!