Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«Μαυρογιαλούρος»! Ένας παρεξηγημένος... Υπουργός!

Σήμερα αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια αποκατάστασης της φήμης και του πολιτικού ονόματος ενός παρεξηγημένου Υπουργού! Πρόκειται για τον γνωστό Υπουργό μιας άγνωστης Κυβέρνησης τα παθήματα του οποίου μας διασκεδάζουν εδώ και περίπου πέντε δεκαετίες, στις επαναλήψεις της καταπληκτικής ελληνικής ταινίας!
Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω τον Υπουργό Μαυρογιαλούρο, κατά κόσμον Λάμπρο Κωνσταντάρα! Ο δεύτερος δυστυχώς αείμνηστος πλέον ! Ο πρώτος είναι σαν την Ελλάδα: «Ποτέ δεν πεθαίνει»!
Όταν πλησιάζουν εκλογές στη χώρα μας, πολύ περισσότερο στη μετά «μνημόνιο» εποχή, όλο και περισσότεροι θέλοντας να προσάψουν στους πολιτικούς, ανικανότητα, ιδιοτέλεια, χρηματισμό, ρουσφετολογία, οικογενειοκρατία, αμοραλισμό και ότι άλλο τέλος πάντων, τους αποκαλούν... «Μαυρογιαλούρους»!

Το χαρακτηρισμό, τον θεωρώ πέρα για πέρα άδικο και συκοφαντικό! Για τη μνήμη του Μαυρογιαλούρου βέβαια! Μπορεί ο κ. Υπουργός να υπήρξε ολίγον ανίκανος να διοικήσει το Υπουργείο και το σπίτι του, μπορεί να τον διέκρινε μια κάποια δόση αφέλειας, αλλά όπως απεδείχθη υπήρξε τίμιος άνθρωπος!
Όταν ανακάλυψε τι έκαναν πίσω από την πλάτη του οι κάθε φύσης «παράγοντες» είτε αυτοί δρούσαν μέσα στο γραφείο του είτε μέσα στο σπίτι του, άστραψε και βρόντηξε! Και τιμώρησε τον εαυτό του με παραίτηση από τον υπουργικό θώκο, λόγω ανικανότητας!

Δε νομίζω να υπάρχει προηγούμενο στην real πολιτική ζωή του τόπου για κάτι τέτοιο!

Θα έλεγα μάλιστα ότι οι πολιτικοί μας κάνουν το εντελώς αντίθετο: Καλύπτουν όλους, όσοι με ή χωρίς την έγκρισή τους πραγματοποιούν άνομες πράξεις σε βάρος του Κράτους και των Πολιτών!

Ο Μαυρογιαλούρος, ως ιδέα, δυστυχώς απεβίωσε! Και παρέμειναν στους συνεχιστές του πολιτικού συστήματος η απάτη, η ανειλικρίνεια, ο προσωπικός πλουτισμός, το ψέμα και ένας ψευδεπίγραφος «πολιτικός καθωσπρεπισμός»!

Γι΄αυτό, λοιπόν, ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον όταν αναφερόμαστε σ΄αυτό το σπάνιο είδος πολιτικής ευθιξίας που επέδειξε ο αδικημένος Υπουργός!

Αν μη τι άλλο στην μνήμη του... ταυτισμένου με το ρόλο, υπέροχου ερμηνευτή, Λάμπρου Κωνσταντάρα!

Από το ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

2 σχόλια :

Theodosia είπε...

"παρέμειναν στους συνεχιστές του πολιτικού συστήματος η απάτη, η ανειλικρίνεια, ο προσωπικός πλουτισμός, το ψέμα και ένας ψευδεπίγραφος «πολιτικός καθωσπρεπισμός»!" Πόσο πικρή αλήθεια!!

evangelos naxios είπε...

καλησπέρα κάπταιν,πολύ ευγενικά ,πολύ όμορφα,η Τheodosia τα λέει,εγώ απλώς συμφωνώ και λόγω αγανάκτησης δεν εκφράζομαι γιατί θα βγάλω δηλητήριο ......