Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στο αγκυροβόλιο του Lumut - Malaysia

Κλείσαμε 14 μέρες στο αγκυροβόλιο του Lumut στη Μαλαισία.

Η απομόνωση όπου νάναι τελειώνει. Αύριο… μεθαύριο…, πάντως η μέρα είναι κοντά. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Μας περιμένουν δύσκολες ώρες. Έτσι γίνεται σε κάθε λιμάνι.
Η θέα του αγκυροβολίου από την κόντρα-γέφυρα
Η θέα του αγκυροβολίου από την κόντρα-γέφυρα. Τι είναι κόντρα-γέφυρα; Στη ελληνοβάρβαρο-στεριανή διάλεκτο, η... ταράτσα της γέφυρας. Το υψηλοτερο κατάστρωμα του ακομοδεσίου. Εκεί, πέρα από το άλμπουρο (κατάρτι) και στους διάφορους φανούς ναυσιπλοΐας, βρίσκονται όλες οι κεραίες τον διαφόρων ναυτιλιακών συσκευών. Στο βάθος η κεραία του δορυφορικού τηλεφώνου. Καλυμμένη με μουσαμά στη μέση η μαγνητική πυξίδα. Οι ενδείξεις της παιρνούν στη γέφυρα με κάτοπτρα και κατάλληλο φωτισμό στη γέφυρα, ενώ στο συγκεκριμένο σύγχρονο πλοίο είναι συνδεδεμένη και με τον αυτόματο πιλότο και τα RADAR.
Η θέα του αγκυροβολίου από την κόντρα-γέφυρα. Κι άλλη κεραία.
Η θέα του αγκυροβολίου από την κόντρα-γέφυρα.Κι άλλες κεραίες, πολλές! Των τριών GPS, του AIS, του NAVTEX, του Iridium, του Weather Facsimile κλπ!

Εδώ εκτός από την εκφόρτωση μας περιμένουν και επιθεωρήσεις. Όλες αυτές τις μέρες προετοιμαζόμασταν! Άλλωστε ποτέ δεν καθόμαστε. Η δουλειά στο καράβι δεν τελειώνει ποτέ. Πολλές φορές οι ώρες δεν φτάνουν. Ονειρεύεσαι μέρα με 36, 48 ώρες για να προλάβεις τον όγκο εργασίας.
Το Lekir Bulk Terminal. Εκεί θα ξεφορτώσουμε.
Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η πραγματικότητα να είναι πιο ευχάριστη από τα δυσάρεστα σενάρια που δημιουργώ στα όνειρά μου!

Άλλωστε υπάρχει και το Lumut, η Μαλαισία. Μια βόλτα στη πόλη θα ήταν ότι πρέπει για να ξεφύγω από τα ίδια και τα ίδια! Από τη λαμαρίνα!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

2 σχόλια :

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Το Iridium είναι το γνωστό δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό σύστημα; To Internet το έχετε μέσω του Iridium;

Χρήστος Γ. είπε...

Για το Iridium είναι όπως το λες.
Προς το παρόν στα καράβια που ταξιδεύω δεν υπάρχει Internet.
Οι αναρτήσεις δημοσιεύονται από λιμάνια που μπορώ να έχω πρόσβαση στο internet, προγραμματίζοντάς τες, είτε όταν ξεμπαρκάρω όπως συμβαίνει τώρα.
Μετά από 9 μήνες ξαναγύρισα σπίτι μου πριν 15 μέρες.