Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έξοδος στο Geraldton - Φωτογραφίες από τη βόλτα στην άγνωστη μικρή πόλη - Μέρος 1ο

Το μικρό λεωφορείο λίγα λεπτά αργότερα μας άφησε στο κέντρο της μικρής πόλης.
Ο οδηγός, έμπειρος σε παρόμοιες μεταφορές, ήξερε που έπρεπε να μας αφήσει. Μπροστά σ’ ένα κατάστημα που στη Ελλάδα το γνωρίζουμε σαν «είδη λαϊκής τέχνης» το οποίο άλλαζε και αμερικανικά δολάρια σε αυστραλέζικα. Οι Αυστραλοί δεν δέχονται στις συναλλαγές τους άλλο νόμισμα εκτός από το δικό τους, το οποίο είναι και ελαφρώς πιο ακριβό από το αμερικάνικο.
Τα αναμνηστικά
Αφού αλλάξαμε δολάρια με… δολάρια και αγοράσαμε κάποια αναμνηστικά ξεκινήσαμε τη βόλτα μας κάτω από τον ανέφελο ουρανό κι έναν απαστράπτοντα ήλιο που αργά-αργά είχε αρχίσει να μειώνει τη γωνία του σε σχέση με τον ορίζοντα.
Κλασσική εικόνα Αυστραλέζικης πόλης το Geraldton. Υπερβολικά ήσυχη και καθαρή. Δεν ακούγεται κανένας περιττός ήχος, ενώ οι δρόμοι της θυμίζουν περισσότερο διαδρόμους νοσοκομείου.
Τόσο καθαρή και τακτοποιημένη πόλη που μοιάζει με μακέτα
Η προστασία του περιβάλλοντος υψηλής προτεραιότητας έγνοια για όλους τους πολίτες σ’ αυτή τη χώρα με έργα και όχι μόνο χοντρά λόγια. Κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από ορατό σε στεριά, θάλασσα και αέρα!
Μόλις τα σπίτια άρχισαν να αραιώνουν κάναμε μεταβολή και ακολουθώντας παράλληλο δρόμο αυτού που μας έφτασε μέχρι εκεί, το κέντρο της πόλης άρχισε πάλι να μας πλησιάζει.

Αλλά ας αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν!

Που είναι τα σκουπίδια;
Μα ούτε ένα σκουπιδάκι!...
Το πλοίο μας στο βάθος σε ανάπαυση. Η αυριανη μέρα θα έχει τα προβλήματά της.
Ο Ινδικός Ωκεανός. Μερικές χιλιάδες μίλια μακριά η... Αφρική.
Ο Ινδικός Ωκεανός
Η βόλτα στη πόλη συνεχίζεται... όπως και οι φωτογραφίες!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

4 σχόλια :

Στριμμένο άντερο είπε...

Καπετάνιε, όντως πεντακάθαρη και τακτοποιημένη στην εντέλεια η πόλη!!! Πολλοί θα την ζήλευαν (ειδικά απηυδισμένοι νεοέλληνες) αλλά χωρίς να ξέρω γιατί οι εικόνες μου αποπνέουν μια τρομερή κατάθλιψη!!

Χρήστος Γ. είπε...

Για την κατάθλιψη δεν έχει άδικο το γράφω άλλωστε!
"Υπερβολικά ήσυχη και καθαρή. Δεν ακούγεται κανένας περιττός ήχος, ενώ οι δρόμοι της θυμίζουν περισσότερο διαδρόμους νοσοκομείου".
Αλλά είναι σίγουρο ότι ένας βορειοευρωπαίος δεν το βλέπει ακριβώς έτσι.
Θα συμφωνήσεις ότι το XYMA το έχουμε στο αίμα μας, το ζητάει ο οργανισμός μας, μας θρέφει!

Φραγκίσκος Πεϊρέτ είπε...

Ωραία ξενάγηση καπετάνιε, οι φωτογραφίες είναι όμορφες, όπως και το τοπίο, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου !!

evangelos naxios είπε...

τις ευχές μου στον αγαπητό μου και αξέχαστο φίλο Χρήστο!!!