Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Islas Malvinas (Falkland Islands) Monumento

Ξεχασμένη ανάρτηση Νο1

Μια κουρελιασμένη σημαία μπροστά από το λιμάνι της πόλης, σε μια από τις εισόδους-εξόδους της Αργεντινής στο κόσμο!
Η προηγούμενη ανάρτηση, αντιγραφή από τα Admiralty Sailing Directions, σχετικά με την Ινδονησία διέκοψε την ζωντανή αφήγησή μου.  Μια καλή ευκαιρία να εισάγω δύο ξεχασμένες αναρτήσεις που αφορούν την Necochea και την Αργεντινή...
Αφήνοντας πίσω μας τη παραλία της Necochea και τα Sea Lions πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το καράβι. 
Βγαίνοντας από το λιμάνι πέφτεις κατευθείαν πάνω στο μνημείο των Falklands. Αν γυρνάς από τη πόλη προς το λιμάνι βλέπεις άλλα πράγματα πρώτα.
 
 
Το σημείο μοιάζει σαν πεδίο μάχης πολλά χρόνια πριν. Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο στόχος αλλά εκ του αποτελέσματος μάλλον για πετυχημένο φαίνεται το αποτέλεσμα. Η εγκατάλειψη σε τέτοιες περιπτώσεις μεταμορφώνεται σε καλλιτέχνη. Γιατί το να έγινε μάχη εδώ μάλλον αποκλείεται.
 
Παλιά πυροβόλα, κανόνια, τανκς μοιάζουν με παρατημένα υπολείμματα πολέμου πάνω στο χορτάρι της νησίδας του δρόμου. Στο βάθος από το επιβλητικό μνημείο που δεσπόζει στο τοπίο, βλέπεις την πίσω πλευρά του, ενώ αυτό συνεχίζει να κοιτάζει επίμονα προς τα νησιά.
Καθώς κατεβαίνεις προς το λιμάνι στη δεξιά πλευρά του δρόμου ένα άθλιο εστιατόριο, ευτυχώς κλειστό, «τιμά» το χώρο με το όνομα «El Monumento».
Οι δρόμοι ακόμα κι εδώ κοντά στο λιμάνι είναι τεράστιοι, σε τέτοιο βαθμό που οι νησίδες θα έμοιαζαν με πάρκα αν τύγχαναν στοιχειώδους περιποίησης.
 
Η συντήρηση και ο καλλωπισμός; Λέξεις άγνωστες! Όλα στον αυτόματο μέχρι να χαλάσει κι αυτός! Κι όταν κι αυτός τα φτύσει θα φταίει, ως συνήθως, ο Αργεντινός Χατζηπετρής!
Μοιάζουμε με τους Αργεντινούς. Κι όσο βλέπω κάτι τέτοια τόσο πείθομαι ότι το «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» μας ταιριάζει περισσότερο όταν συγκρινόμαστε μαζί τους παρά με τους Ιταλούς.

Ότι φτιάχνουν θεωρούν ότι θα αυτοσυντηρείται στο διηνεκές!
Τι σύμπτωση!
Κατά την ίδια λογική το στέγαστρο του Καλατράβα στο Ολυμπιακό στάδιο, και όχι μόνο, είναι έτοιμο να καταρρεύσει!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :