Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στο νοσοκομείο

Η είσοδος του νοσοκομείου
Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Φοβόμουν μην έχω κάτι σοβαρό και μείνω στο ύπνο. Έπιανα το κεφάλι μου συνεχώς το τραύμα και η τρύπα ήταν εκεί. Του είχα δώσει και κατάλαβε!
Ο πράκτορας ήρθε πρωί-πρωί και με πήρε με το κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητό του. Έδειχνε όμορφο αλλά μόλις ξεκίνησε καταλάβαινες ότι είναι ντόπιο.
 
 
Ο τενεκές
Η πρωινή κυκλοφορία στους δρόμους μεγάλη. Ευτυχώς το νοσοκομείο δεν ήταν μακριά. Μερικά τετράγωνα παρακάτω περάσαμε την πύλη του. Ένα πολυώροφο καινούργιο κτίριο.
Ανεβήκαμε δύο ορόφους από τις κυλιόμενες αλλά… ακίνητες σκάλες και καθίσαμε περιμένοντας νοσοκόμες γιατρούς κλπ. Ήταν πολύ νωρίς! Περιφέρθηκα για λίγο στους διαδρόμους και γύρισα πίσω.
Μάθημα Κινέζικων
Έπιασα κουβέντα με τον μικρό. Άρχισα να τον ρωτάω πως είναι στη γλώσσα του ορισμένες εκφράσεις. Με προθυμία μου απαντούσε χαμογελώντας. Του άρεσε που κάποιος ξένος ήθελε να μάθει έστω και λίγες κινέζικες λέξεις. Ενώ έλεγε τις λέξεις που τον ρωτούσα του ζήτησα να μου τις γράψει. Τρελάθηκε! Έβγαλε ένα μπλοκάκι κι άρχισε να γράφει, πρώτα στα κινέζικα, μετά στα λατινικά και στο τέλος την προφορά.
Εκεί που είχε πάρει φόρα κι έγραφε έφτασε η νοσοκόμα. Του έφυγε ο οίστρος! Στάθηκα δίπλα της και ο πράκτορας μας έβγαλε φωτογραφία.
Με τη νοσοκόμα λίγο πριν αναλάβει εργασία
Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο. Κάτι είπανε, κάτι έγραψαν και μου ζήτησε να την ακολουθήσω. Μετά από καμιά 50ριά μέτρα στο λαβύρινθο των διαδρόμων φτάσαμε σ’ ένα άλλο γραφείο κι εκεί συναντήσαμε έναν νεαρό γιατρό. Συνεννοηθήκαμε κουτσά στραβά και κατάλαβα ότι μου έλεγε ότι δεν είχα κάτι σοβαρό. Μ’ έστειλε, πάντα συνοδεία της νοσοκόμας, κι έβγαλα και μία αξονική τομογραφία που αποδείκνυε ότι είχε δίκιο. Καθάρισε το τραύμα μου έδωσε και κάτι χάπια να πάρω για 3 μέρες και γυρίσαμε εκεί που είχαμε αφήσει τον πράκτορα.
Με τη νοσοκόμα και τη γιατρό
Τον βρήκα να με περιμένει ανάμεσα σε γιατρούς και νοσοκόμες που καθώς περνούσε η ώρα είχαν αρχίσει να μαζεύονται. Οι ασθενείς κάθε είδους τους περίμεναν. Οι αρρώστιες παντού κυνηγάνε τους ανθρώπους, ο πόνος ίδιος σε όλα τα πλάτη και μήκη αυτού του κόσμου.
Ήμασταν σχεδόν έτοιμοι να φύγουμε και τον ρώτησα: «πως είναι στη γλώσσα σου το bye-bye;» Έβγαλε το μπλοκάκι κι έγραψε κάτι στα γρήγορα. Είχε καταλάβει! Το διάβασα και καθώς ετοιμαζόμασταν να φύγουμε γυρίζω προς τους γιατρούς και τους λέω: ZAI JIAN (δηλαδή bye-bye, όπως μου το είχε γράψει ο πράκτορας.
Γύρισαν και με κοίταξαν για λίγο σαστισμένοι και μετά ξέσπασαν σε φωνές επιδοκιμασίας και χαμόγελα. Ένας χειροκρότησε. Τότε με ρώτησαν από πού είμαι. Τους είπα ότι είμαι από την Ελλάδα κι επανέλαβαν το όνομα τη χώρα μας στην δική τους γλώσσα με μια δόση θαυμασμού!

«Σιλά!»

Έτσι λέγεται η Ελλάδα στα κινέζικα! Έβγαλα ακόμα μία φωτογραφία με τη νοσοκόμα και μια γιατρό και φύγαμε.
Προχωρήσαμε προς τις κυλιόμενες σκάλες που τώρα πια λειτουργούσαν. Είχα προλάβει να πω την κακία μου ανεβαίνοντας!...
Οι κυλιόμενες σκαλες τελικά λειτουργούσαν (κακίες...)
Στο δρόμο για το βαπόρι μου ήρθε πάλι στο μυαλό αυτό το «Σιλά»! Δεν το άκουγα πρώτη φορά αλλά ήρθε στο μυαλό μου η ιδέα να τον ρωτήσω μήπως σημαίνει κάτι στη γλώσσα τους πέρα από «Ελλάδα»!
«Σιλά» μου είπε, σημαίνει «Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και με άφησε σύξυλο!
Δεν ξέρω…, αλλά μου φαίνεται ότι μάλλον σωστά κατάλαβα!
Ώσπου να συνέλθω από αυτό που άκουσα είχαμε φτάσει στο καράβι!
Παρακαλώ ησυχία
Η είσοδος στο νοσοκομείο ελεύθερη
Η έξοδος όμως...
... επί πληρωμή!
Στην Tianjin
Στην Tianjin
Στην Tianjin
Στην Tianjin
Στην Tianjin
Συνεχίζεται…

Chrisgio

6 σχόλια :

Orthodox True είπε...

Περαστικά σου και πάλι και καλή ανάρρωση. Ευτυχώς που δεν ήσουνα σε κανένα νοσοκομείο εδώ δικό μας γιατί ακόμη στην ουρά θα ήσουνα και θα περίμενες!!

Νίκη από Θεσσαλονίκη είπε...

Περαστικά και σιδερένιος!!!!

Σας διαβάζω καιρό, απολαμβάνω τα άρθρα και τις φωτογραφίες αλλά δεν είχα σχολιάσει ποτέ. Κάνω την αρχή με ευχές για καλή ανάρωση λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά κάπετάνιο...Να μετακομίσεις ή το γραφείο ή τη βιβλιοθήκη...

G.Skord

KANTHAR0S είπε...

Περαστικά, καπετάνιε!

explore.bees είπε...

Περαστικά καπετάνιο .
Μήπως η όλη περιπέτεια καπετάνιο , ήταν (έγινε) για να αναρωτηθείς για τους πολιτισμούς επι της Χθονός ;;;

Καλή Ανάρρωση
Χρήστος

Στριμμένο άντερο είπε...

Καπετάνιε περαστικά και ... σιδεροκέφαλος