Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Οίκος» η… Ελλάς

Η Ελλάδα βουλιάζει
Αυτός ο «οίκος» θέλει κατεδάφιση, κι αν δεν υψωθούν μπροστά μας εμπόδια - εγώ το θεωρώ σίγουρο - όπως «ενστάσεις», «πολεοδομίες», «ΣτΕ», ο Τσίπρας, οι οικολόγοι, ίσως την ξαναχτίσουμε απ’ την αρχή!

Όχι, δεν ελπίζω σε τόσα πολλά!

Οι παράλληλοι ατέρμονες διάλογοι, η αδυναμία ελάχιστης συνεννόησης, η «πληγή» να μην ακούμε ο ένας τον άλλον, η μη αγάπη για την πατρίδα μας, η αμορφωσιά μας, το εγώ μας, η καρέκλα μας, ο καναπές μας, η βόλεψή μας, το συμφέρον μας, δεν θα το επιτρέψουν.

Και το κυριότερο, κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα αφού δεν είμαστε ικανοί ούτε μεταξύ μας να συμφωνήσουμε ότι αυτή η χώρα - δηλαδή εμείς - δεν είναι μόνο ένα «απέραντο τρελοκομείο» (κατά Καραμανλήν τον Μέγαν) αλλά κι ένα «απέραντο BORDELO» της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού, της παιδείας, της ηθικής.

Η χώρα έχει ξεχαστεί στον αυτόματο πιλότο από την εποχή της κατ’ επίφασιν ευημερίας και το πλοίο κατευθύνεται στα βράχια. Ποιος θα αναλάβει να αποφύγουμε το «απαίσιο»;
Η Ελλάδα πέφτει στα βράχια
Σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις χρειάζεται άξιος καπετάνιος αλλά και υπεύθυνο πλήρωμα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και από κοινού ο καθένας από την υπεύθυνη θέση του - γιατί ΟΛΟΙ είναι υπεύθυνοι - να φέρουν το σκάφος σε ήρεμα νερά.

Όμως σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ούτε άξιος αρχηγός ούτε άξιοι πολίτες. Είμαστε όλοι μια κωλόφαρα του κερατά!

Εν τω μεταξύ το Καστελόριζο δεν βρίσκεται, απλώς, απελπιστικά μακριά από την Ιθάκη!
ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ!

Chrisgio

3 σχόλια :

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε καπετάνιε.
Κρίμα.

Χρήστος Γ. είπε...

Δυστυχώς Φώτη!

Πιγκουίνος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Για όλους και για όλα.