ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προειδοποίηση ασφάλειας πλοίων ανοιχτά της Κένυας

Προειδοποίηση ασφάλειας πλοίων (maritime security alert) για τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών της Κένυας, εκδόθηκε σήμερα μετά από την αναφορά πειρατικών επιθέσεων σε δύο πλοία τις τελευταίες ημέρες.
Το πρώτο περιστατικό αφορά στο κινεζικό φορτηγό πλοίο “MV An Ning Jiang” το οποίο προσεγγίστηκε από πειρατές 85 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μομπάσα, στις 17 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις αναφορές το πλήρωμα υποχώρησε σε ασφαλή χώρο και στη συνέχεια απετράπη η επίθεση.
Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο ελληνικής ιδιοκτησίας και κυπριακής σημαίας φορτηγό πλοίο “MV Pacific Express” που δέχτηκε ανεπιτυχώς επίθεση 300 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μομπάσα.
Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο μπορεί και να καταλήφθηκε από πειρατές μετά από δεύτερη επίθεση 180 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Μομπάσα. Στο πλοίο επιβαίνει 26μελές πλήρωμα.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...