ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Ανοιχτό μυαλό, ανοιχτό πανεπιστήμιο»

Οι δυνάμεις της αντιμεταρρύθμισης, αλλά και της οιονεί μεταρρύθμισης, το πάλεψαν και το παλεύουν. Οι πρώτες ανοικτά, οι δεύτερες στα μουλωχτά, να μείνουν τα πανεπιστήμια κλειστά, να πάνε πίσω, να καταρρεύσουν, να μείνουν όρθια μόνο τα συμφέροντα των συντεχνιών. Αυτό εξάλλου, οι ίδιες δυνάμεις μέσα και έξω από την κυβέρνηση, μέσα και έξω από την Αριστερά κάθε απόχρωσης, παλεύουν να κάνουν και για ολόκληρη την κοινωνία. Είναι οι στυλοβάτες του πελατειακού κράτους, οι μέντορες της διαπλοκής, οι εχθροί του λαού. Όμως κάθε δράση έχει και την αντίδρασή της. Από παντού ακούγονται μηνύματα αντισυσπειρώσεων,των φοιτητών και των καθηγητών τους που θέλουν να μείνει το πανεπιστήμιο ανοικτό, που θέλουν την κοινωνία να προχωρά μέσα από τις αντιφάσεις της. Η κοινωνία οργανώνεται μέσω του internet, ανατρέπει τις αποφάσεις των μειοψηφιών, ανοίγει τις σχολές και δίνει ελπίδες, μέσα στο ζοφερό περιβάλλον των ημερών.

Leo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...