Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το πέρασμα από το Norfolk και η άφιξη στο Chesapeake


Norfolk
Μετά τον ναύσταθμο έκανε την εμφάνισή του το Norfolk. Μία μικρή πόλη της τάξεως των 230.000 χιλιάδων κατοίκων που ζει και αναπνέει στο ρυθμό του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
Το Norfolk και το Nauticus (Ναυτικό Μουσείο)
Το Norfolk και το Nauticus (Ναυτικό Μουσείο)
Σε περίοπτη θέση το πολεμικό ναυτικό της μουσείο με το αντιτορπιλικό «Wisconsin» του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, κάτι σαν το Αβέρωφ στο Τροκαντερό.
Το Nauticus (Ναυτικό Μουσείο)
Το Norfolk και το Nauticus (Ναυτικό Μουσείο).
Στην απέναντι όχθη του ποταμού Elizabeth
το ναυτικό νοσοκομείο πνιγμένο στο πράσινο.
Το Ναυτικό Νοσοκομείο
Πολυκατοικία με πάρκιγκ και... λιμάνι!

Ο πιλότος με φόντο το ναύσταθμο
Ο πιλότος κι εγώ






Γέφυρα τραίνων Νο1
Γέφυρα τραίνων Νο1
Δύσκολα περάσματα
Το πλοίο ανάμεσα σε τσιμεντένια υπολείμματά παλιάς γέφυρας. 
Οι πιλότοι εδώ κάνουν μαγικά!
Γέφυρα τραίνων Νο2
Γέφυρα τραίνων Νο2
Και οι δύο γέφυρες είναι μόνιμα κλειστές για τα τραίνα. Μένουν έτσι σηκωμένες για να μην εμποδίζουν την κίνηση των πλοίων και κατεβαίνουν στο επίπεδο της σιδηροδρομικής γραμμής όταν χρειαστεί να περάσει κάποιο τραίνο. Είναι ηλικίας 80 ετών περίπου και στα μεγάλα πλοία, όπως το δικό μου, δημιουργούν προβλήματα με τα μικρά τους ύψη και πλάτη.
Αναμένεται κατά την αναχώρησή μας η Νο2 γέφυρα να  μας δημιουργήσει πρόβλημα μιας και το πλοίο ξεφόρτωτο θα έχει αρκετά μέτρα μεγαλύτερο ύψος. Θα το αντιμετωπίσουμε όμως κι αυτό όταν έρθει η ώρα.
Μετά το πέρασμα του Norfolk, των δύο γεφυρών και μετά από ακόμα δύο μίλια ταξίδι, το πλοίο έφτασε στο τέλος του πλωτού τμήματος του ποταμού Elizabeth.
Γι΄αυτό το μικρό ποτάμι έχω να προσθέσω ότι το ρεύμα του είναι πολύ αδύναμο που το κάνει να μοιάζει με λίμνη. Να σκεφτείτε ότι εδώ, καμιά δεκαριά μίλια από τη θάλασσα, το νερό είναι υφάλμυρο, δηλαδή η παλίρροια καταφέρνει και στέλνει θαλασσινό νερό τόσο βαθιά μέσα στο ποτάμι!
Στο λιμάνι του Chesapeake
Εκεί μας περίμενε η προβλήτα εκφόρτωσης. 

Συνεχίζεται...

Chris

2 σχόλια :

Leo Kastanas είπε...

Kαπετάνιο καλημέρα.
Πολύ ήσυχη φαίνεται αυτή η πόλη. Αναρωτιέμαι αν είναι έτσι πραγματικά. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες.
Χαιρετισμούς

Χρήστος Γ. είπε...

Leo όταν βρίσκομαι στην Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο πράγμα που δεν μου έρχεται στο μυαλό είναι η εγκληματικότητα. Ίσως σε εκπλήσσω αλλά έτσι νοιώθω και μάλλον έτσι είναι. Αισθάνομαι ασφάλεια σ΄αυτή τη χώρα βγάζοντας έξω, για παράδειγμα, πόλεις σαν τη Νέα Ορλεάνη, όπου πράγματι πρέπει να φοβάται κανείς. Θυμάμαι, κι έχω τις καλύτερες των εντυπώσεών, από τις επισκέψεις μου στο Seatle, στο Portland του Oregon, στο Μobile της Alabama, στο Chesapeake τώρα. Το Norfolk δεν το περπάτησα αλλά και μόνο λόγω του μικρού πληθυσμού του και την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού φαντάζομαι ότι κι αυτό θα είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος. Αντιθέτως με πιάνει τρεμούλα όταν βρίσκομαι στην Κολομβία, στη Βραζιλία, στη Νότιο Αφρική κλπ.