Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Επιστροφή από Nanaimo στο Vancouver (Cargill Terminal)

Για άλλη μια φορά έτοιμοι για αναχώρηση. Το ταξίδι Nanaimo - Vancouver. Ο πιλότος προετοιμάζεται.
Μείναμε στο ίδιο σημείο, στο Nanaimo Anchorage, ως τις 29 Μαΐου (2014) οπότε και πάλι υπο πλοήγηση πήραμε το δρόμο της επιστροφής προς το Vancouver για τη φόρτωση του υπόλοιπου φορτίου.

Λίγο μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαμε δέσει στο Cargill No1 Terminal και η φόρτωση ξεκίνησε αυτή τη φορά με πολύ ήρεμους ρυθμούς. Έλλειψη φορτίου η αιτία!

Είπα τότε στον εαυτό μου! Να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναδείς και να ζήσεις το Vancouver από κοντά μετά από πολλά χρόνια. 

Έτσι κι έγινε! Η απομόνωση έσπασε! Γιατί μόνο έτσι, εκεί που δεν το περιμένει, μπορεί ο ναυτικός να ζήσει κάποιες ανθρώπινες στιγμές!

Το ίδιο απόγευμα, με το πλοίο σε πλήρη αδράνεια, αφού φόρτωση δεν εκτελείτο, μαζί με τον Α’ μηχανικό και τον ανθυποπλοίαρχο πήραμε το στρατί για τη πόλη.

Μερικά μέτρα από το καράβι η γνωστή εικόνα του λιμανιού, γεμάτη σιδηροδρομικές γραμμές, φορτηγά βαγόνια, πύλες ασφαλείας κλπ εξαφανίστηκε.

Το πράσινο το βόρειου Vancouver έμοιαζε έτοιμο να μας πνίξει...
Ο πιλότος λίγο πριν την αναχώρηση
Εν πλώ
Το Nanaimo και το Vancouver Island μένουν πίσω μας...
... που δεν τα γνωρίσαμε ποτέ από κοντά
Ξανά στο English Bay...
... και στο βάθος το Vancouver...
... και ξανά μπροστά μας η γέφυρα του Vancouver...
... να μας πλησιάζει...
... ενώ το βαπόρι της MAERSK LINES αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι. Ποιος ξέρει για που! Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσουμε τη μοίρα του! Την κοινή μοίρα μας!
Το Vancouver ξεπροβάλει
Κάτω από τη γέφυρα
Στο λιμάνι
Το... πάρκο-δάσος...
... μπροστά από το Vancouver
Μπροστά μας η προβλήτα φόρτωσης
Για ακόμα μια φορά τα ρυμουλκά μας γραπώνουν
Αριστερά ένα καράβι της ελληνικής εταιρείας "Βροντάδος" του Λω. Δεξιά άλλο ένα καράβι της εταιρείας "Star Bulk" του πρώην προέδρου της ΑΕΚ του Πέτρου Παππά. Εμείς θα μπούμε ανάμεσά τους! Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί, οι εφοπλιστές. Αν υπάρχει κάτι σοβαρό σ΄αυτό τον τόπο που λέγεται Ελλάδα, αυτό είναι είναι η εμπορική ναυτιλία ελληνικών συμφερόντων. Η μόνη που αντέχει σ΄αυτή τη κρίση.
Πέρας ασφαλούς πρόσδεσης στο Cargill Terminal
Το λογότυπο του πολυεθνικού γίγαντα που θα βρείτε στα super markets στα ράφια προϊόντων διατροφής

Συνεχίζεται...

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :