ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Στις εκβολές του Columbia River

Μπήκε ο Δεκέμβρης και στην πρώτη του μέρα πορεία 099 μοίρες. Στις 3 του μηνός πορεία 107 μοίρες. Στις 5 του μηνός πορεία 111 μοίρες. Στις 5 του μηνός το βράδυ εισήλθαμε στην αμερικανική περιοχή ECA και αλλάξαμε καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, πορεία 090 μοίρες.

Tο μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου λίγο πριν φτάσουμε στον πλοηγικό σταθμό Bar Pilots ειδοποιηθήκαμε από τους ίδιους, τους πιλότους, ότι το ποτάμι είναι γεμάτο από καράβια.
Δεν υπήρχε χώρος για μας. Έπρεπε να μείνουμε στον ωκεανό περιμένοντας τη σειρά μας. Κατ’ εντολή τους, ένα εκνευριστικό drifting 20 μίλια δυτικά από την πλησιέστερη στεριά ξεκίνησε που κράτησε 2 μέρες.

Θα ρωτήσει κάποιος «γιατί δεν αγκυροβολήσατε;»

Σωστή ερώτηση αλλά τα βαθειά νερά της περιοχής δεν επιτρέπουν μια ασφαλή αγκυροβολία. Για να γίνει αυτό πρέπει να πας κοντά στις στεριές, πράγμα που απαγορεύουν οι Αμερικάνοι, εκτός αν έχεις πρόθεση να μπεις στο ποτάμι, υπό πλοήγηση βέβαια. Δηλαδή αφού πρώτα έχουν όλα δρομολογηθεί.

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...