Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Προς το αγκυροβόλιο της Astoria και η άφιξη

Το πλοίο σε πορεία προς το «στόμα» του Columbia με τα φώτα καταστρώματος αναμμένα, απαραίτητα για την προσνήωση του ελικοπτέρου και πανέτοιμο από πλευράς ασφάλειας για την υποδοχή του πλοηγού.
Στις 8 του μηνός Δεκεμβρίου, λίγο πριν τα χαράματα, ο πιλότος επιβιβάστηκε με ελικόπτερο. Πήραμε πορεία προς το «στόμα» του Columbia River.
Το ελικόπτερο...
... με πολύ μεγάλη προσοχή...
... πλησιάζει...
... το ελικοδρόμιο για την επιβίβαση του πλοηγού...
... που τελικά πραγματοποιείται επιτυχώς με συρματόσχοινο στο κατάστρωμα, αφού έτσι αποφάσισε ο χειριστής του ελικοπτέρου, κι ενώ ο πλοηγός κατευθύνεται προς τη γέφυρα του πλοίου...
... το ελικόπτερο ολοκληρώνοντας την απόστολή του απομακρύνεται επιστρέφοντας στη βάση του...
... αφήνοντας το πλοηγό να προχωράει στο κατάστρωμα προς τη γέφυρα του πλοίου για να αναλάβει τα καθήκοντά του.
Δεξιά και νότια το Oregon. Ο κάβος έκρυβε τη μικροσκοπική Astoria. Στο βάθος του ουρανού προς την ίδια κατεύθυνση μια ανταύγεια στον ουρανό πρόδιδε τη θέση της μεγαλούπολης Portland.
Αριστερά και βόρεια η Washington και το ακρωτήρι με το απαισιόδοξο όνομα Disappointment Cape. Πάντως μπαίνοντας στο ποτάμι «ζυγώνοντας πάλι τον φυσιολογικό κόσμο» κάθε άλλο παρά απογοήτευση δημιουργεί.
Δυο ώρες αργότερα αφού περάσαμε τη γέφυρα της Astoria φουντάραμε στο αγκυροβόλιό της. Από την κόλαση στον παράδεισο. Το swell εξαφανίστηκε, το πλοίο ηρέμησε, μυαλά και σώματα άρχισαν να επανέρχονται σε φυσιολογικούς, ανθρώπινους ρυθμούς.
Η γέφυρα της Astoria. Μέσα στο σκοτάδι τα κόκκινα φώτα την οριοθετούν...
... ενώ τα άσπρα στη μέση μας δείχνουν το σημείο...
... που πρέπει να περάσουμε από κάτω της. Αριστερά η Astoria.
Το πλοίο κάτω από τη γέφυρα.
Λίγο αργότερα κατά τις 11 το πρωί τελείωσε και ο έλεγχος καταλληλότητας των αμπαριών από τους Αμερικάνους, που ήταν επιτυχής. Το πλοίο ήταν έτοιμο για φόρτωση.

Ουσιαστικά το ταξίδι τελείωσε εδώ, με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης των αμπαριών, μαζί με ένα τεράστιο «ΟΥΦ»… ανακούφισης. Τουλάχιστον η υπερπροσπάθεια καθαρισμού δεν πήγε χαμένη. 

Βάση του προγράμματος στην Astoria θα μέναμε μερικές μέρες.
Η φόρτωση και τα ενδεχόμενα προβλήματά της μπορούσαν να περιμένουν.
Εμείς είχαμε την ευκαιρία να ηρεμήσουμε!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :