Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Columbia River - US America & US Europe - Greece

O Columbia River αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο πολιτειών. Πλωτός περίπου μέχρι τη μεγαλούπολη Portland. Για να βρεις τις πηγές του πρέπει να συνεχίσεις βαθειά στην πολιτεία Idaho (Άϊνταχο). Δεν είναι Γιάνγκ Τσε Γιάνγκ, Παρανά, Αμαζόνιος. Είναι πολύ μικρότερος αλλά πανέμορφος!

H Astoria ανήκει στο Oregon, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Απλώς βρισκόμασταν στην Αμερική. Ίσως κάποιες μικροδιαφορές σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο που εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω.

Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από των… Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
Eδώ έχουν τη λογική των νομών της Ελλάδος. Αττική, Μεσσηνία, Μαγνησία, Έβρος. Κοινή γλώσσα, κουλτούρα κλπ. Νοιώθουν όλοι Aμερικάνοι. 
 
Στην Ευρώπη αυτό δεν υπάρχει. Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με το Τέξας, τη Καλιφόρνια, το Κολοράντο, την Αλαμπάμα, τη Μασαχουσέτη.

Και φαίνεται πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό τα επόμενα χρόνια.

Η μοναδική και σημαντική διαφορά μεταξύ των πολιτειών Oregon και Washington που γνωρίζω είναι το αφορολόγητο καθεστώς του Oregon. Οι κάτοικοι της Washington που ζουν κοντά στις όχθες του ποταμού καθώς και οι ξένοι σαν κι εμάς εκμεταλλεύονται το γεγονός και για ότι θέλουν ν’ αγοράσουν, περνούν το ποτάμι με κατεύθυνση το Portland στα νότια.
Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζουν την εις βάρος τους κατάσταση οι έμποροι στις παραποτάμιες πόλεις και χωρία της Washington. Είναι σίγουρο ότι εδώ και πολλά χρόνια καποιο τρόπο θα έχουν βρει για να επιζήσουν. Το ποτάμι δεν βρίσκεται σε πόλεμο!

Επίσης στον Columbia απαγορεύεται αυστηρά το ψάρεμα από τα καράβια που τον προσεγγίζουν και για όσο παραμένουν στα νερά του, με εξοντωτικά πρόστιμα χιλιάδων δολαρίων στους παραβάτες.

Εμείς εδώ απαιτούμε να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας για να συνεχίσουν οι της από δω πλευράς να πουλάνε ότι θέλουν σε όποια τιμή θέλουν.
Σιγά μη κάνουμε μεταρρυθμίσεις...
- Πως είπατε;
- Μεταρρυθμίσεις; Νέες ιδέες; Οργάνωση; Δράση;
- Τι είναι αυτά ρε; Πλάκα μας κάνεις; Άι παράτα μας!
Λάσπη!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :