Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για το 2011

Βλέποντας ο Θεός το τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πιστός Ελληνικός λαός, αποφασίζει να στείλει τον υιό του στην γη για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες.
Αφού απέτυχες κι Εσύ να τους διώξεις, δεν τους ευλογείς τουλάχιστον!
Ο Ιησούς εμφανίστηκε προχθές ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και μετά από μία θερμή ομιλία συμπαράστασης και υποστήριξης της Ελλάδας, ανακοινώνει ότι διαγράφει όλα τα χρέη της χώρας, φέρνει μεγάλες επενδύσεις, παρέχει 100% αυξήσεις σε όλους τους Έλληνες και διαγράφει τα δάνειά τους.

Όλοι, μα όλοι οι βουλευτές ζητωκραυγάζουν όρθιοι. Αλαλαγμοί χαράς και ικανοποίησης από όλες τις πτέρυγες. Ακόμη και η άθεη Παπαρήγα, σταυροκοπιέται.

Τότε ο Ιησούς προσθέτει: "Υπό έναν όρο όμως!"
Όλοι ησυχάζουν και περιμένουν να ακούσουν.

"Όλοι σας θα παραιτηθείτε και κανείς σας δεν θα είναι του λοιπού υποψήφιος βουλευτής."

Νεκρική σιγή στην αίθουσα! Αλληλοκοιτάζονται και κάποιοι του απαντούν ότι θα πρέπει να συνέλθουν τα κόμματα για να αποφασίσουν.

"Πολύ καλά. Θα περιμένω την απάντησή σας έως αύριο το πρωί" λέει ο Ιησούς.

Σήμερα πρωί και πριν λίγο, μαθαίνω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε στον Ιησού την ομόφωνη απάντηση όλων των πτερύγων της Βουλής, με την οποία καταγγέλεται η απαράδεκτη παρέμβαση του Θεού στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας!

14 σχόλια :

KOYKLITIS είπε...

Ωραία ιστορία αλλά θα ήταν καλύτερη αν έλεγες ότι η απόφαση για καταγγελία περί παρέμβασης του Θεού στα εσωτερικά μας, δεν ήταν ομόφωνη.
Αυτό το ισοπεδωτικό για τους 300 της βουλής, που είναι όλοι ίδιοι, ούτε και σαν ανέκδοτο δεν μου ακούγεται καλά.
Απόψεις, θα μου πεις. Θα συμφωνήσω.
Είναι διασταυρωμένο ότι η Παπαρήγα είναι άθεη; Αν διαρρεύσει κάτι τέτοιο πολύ φοβάμαι πως θα την διαγράψει η Κανέλλη!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Χρήστος Γ. είπε...

Είμαι της άποψης ότι αυτό το "μη ισοπεδωτικό" δίνει άλλοθι στους κυρίους 300. Θα ήμουν σύμφωνος μαζί σου αν δεν είχαμε περάσει μέσα από αυτό το αμαρτωλό παρελθόν των 31 χρόνων (για άλλους 37). Το σύστημα είναι τελείως σάπιο.
Αυτοί που έχουν μπει τελευταία στην πολιτική είναι γαλουχιμένοι από αυτές τις άρρωστες αρχές και πρακτικές.
Η χώρα χρειάζεται reset!

Grouta είπε...

χαχαχαχαχα
Καταπληκτικο!
Δεν το βρισκω καθολου ισοπεδωτικο για τους 300! ΑΝ υπαρχουν αναμεσα τους καποιοι που δεν αξιζουν την απαξιωση του λαου, ειναι απλα αναγκαιες/αναλωσιμες παραπλευρες απωλειες, που δεν συγκρινονται σε καμια περιπτωση με τις απωλειες που προκαλεσαν στον απλο λαο!

mia είπε...

χα χα ...Τα καλά και συμφέροντα ε....
αυτά μας φάγανε....

Ας είμαστε καλά να έχουμε την υγεία μας εύχομαι..καλά και ευλογημένα ταξίδια...καλη χρονιά φίλε μου....

τα άλλα παλεύονται...

firiki2010 είπε...

H ιστορία πάσχει σε ένα σημείο. Με τα ίδια μυαλά το χρέος θα το ξαναφτιάχναμε σε μια δεκαετία. Στην περίπτωση μας η θεϊκή παρέμβαση είναι ανεπαρκής.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

μαχαιρης είπε...

Αληθεια Καπετανιε μας...
Νομιζεις οτι...Αν παραιτιουνταν αυτοι οι 300
Και οι 2000 γυρω τους παρατρεχαμενοι,γλυφτες και συνομιλητες τους...
Και οι 20000 οργανα, υπηρετες και θυρωροι του συστηματος...Διωρισμενοι και βολεμενοι απο τους 300 Αγαδες...[Βλεπεις χρησιμοποιω ανετα τον δικο σου ορισμο...Τον ισοπεδοτικο]
Λοιπον καπετανιε;;;
Βλεπεις να αλλαζε τιποτα;;;

Βλεπεις να αλλαζε κατι...Αν στερουσαμε απο τους τρακοσιους...Το δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθαι;;;
Αν τους...Εξαφανιζαμε...Αν τους καναμε ΝΤΙΛΙΤ...!!!

Θα αλλαζε κατι;;;

Πες μου και μενα...Γιατι εγω...Δεν βλεπω να αλλαζε κατι...!!!

Βλεπω...

Οι ιδιες.."φαμιλιες" των πεντακοσιομεδιμνων...
Που ΜΟΝΟ αυτες εχουν προσβαση στην εξουσια...
Θα αντικαθιστουσαν τους υποτακτικους τους...Με καινουργιους...!!

Και ΙΣΩΣ για ξεκαρφωμα...Να βαζανε και καποιους...Τριακοσιομεδιμνους...!! Στο κολπο...!!!

Πως θα "εσπαγε" το μονοπωλιο της στρεβλης εξουσιας..Των 100 οικογενειων της πλουτοκρατιας...Που κανουν παρτυ...Με τα δικα μας λεφτα...Και βαζουν υπογραφες σε γραμματια, που θα πληρωσουν τα ΔΙΚΑ μας παιδια και εγγονια...Μου λες πως θα γινει;;;

Πως θα ειναι "αντιπροσωποι" οι επαγγελματιες και οι εργαζομενοι...
Οι φοιτητες...Οι εργατες...Οι υπαλληλοι...Οι διανοηση και οι Ελληνες της διασπορας...
Οι ανεργοι...Οι συνταξιουχοι και κοι στρατιωτες....;;;

Χρήστος Γ. είπε...

Η παραίτηση των 300 + 2000 + 20000 που αναφέρεις τίποτα δεν θα άλλαζε από το κατεστημένο συμφωνώ απόλυτα, αλλά άλλο αυτό κι άλλο ότι, υπάρχει(;) έστω κι ΕΝΑΣ, ακόμα κι από τους εσχάτως εκλεγμένους, που δεν είναι μολυσμένος από τον ιό της σάπιας εξουσίας, της αρρωστημένης λογικής, του ρουσφετιού, τα κρυφά αμαρτωλά συμφέροντα κλπ που τους έφεραν στη βουλή;

Διάβασες όμως πουθενά στο σχόλιό μου να αναφέρομαι για παραίτησή τους;
Άλλωστε δεν ιδρώνει το αυτί τους από κάτι τέτοια. Δεν χρειάζεται να παραιτηθούν απλά δεν τους ξαναψηφίζουμε και τελειώσανε. Αν επανεκλεγούν δεν θα φταίνε οι φαμίλιες και ο νεποτισμός αλλά ο κακός μας ο καιρός και ο… Αλέφαντος.
Ο δε «ΣΟΦΟΣ»(;) λαός, με την μνήμη του χρυσόψαρου, θα πρέπει να ξεχωρίσει ΚΑΙ τους υποτακτικούς τους και να ΜΗΝ ψηφίσει ούτε αυτούς. Αλλιώς είναι ανάξιος να εκλέξει τους αντιπροσώπους του. Αν συμβεί αυτό τότε καλύτερα να πάμε να πνιγούμε ομαδικά τραγουδώντας ή πηδώντας στο γκρεμό σαν τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο.

Που διάβασες στο σχόλιό μου περί στέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους «ΚΥΡΙΟΥΣ»; Ούτε έχω το δικαίωμα να το κάνω ούτε διακατέχομαι από τέτοιες λογικές.

Που διάβασες για delete εγώ για reset μίλησα που έχει άλλη έννοια.

Επαναλαμβάνω και πιστεύω ότι, ότι υπάρχει σήμερα στη χώρα που ονομάζεται πολιτική/πολιτικοί/ κόμματα είναι άρρωστο, σάπιο, πεθαμένο. Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν μόνο αυτοί που πράττουν αλλά κι αυτοί που μένουν απαθείς δίνοντας με τον τρόπο τους το ΟΚ στους πρώτους να πράξουν αυτά που δεν πρέπει.
Στην τελευταία σου παράγραφο μου φαίνεται σαν να προβληματίζεσαι, βλέποντας κι εσύ αδιέξοδο στο πως θα λύσουμε το πρόβλημα, και σαν να μην έχεις λύση, εκτός από τις «φως φανάρι» διαπιστώσεις που κάνεις.

Πιστεύω ότι στην νέα βουλή το ιδανικό, αλλά και ουτοπικό το ξέρω, δεν θα ήταν να βλέπαμε απλά νέο αίμα να μπαίνει σ’ αυτή αλλά να γινόταν πλήρης αλλαγή-μετάγγιση αυτού. Νέοι άνθρωποι, νέα κόμματα. Δεν βλέπω ΤΙΠΟΤΑ υγιές στο υπάρχον σύστημα.
Αλλά όπως είπαμε αυτές είναι απόψεις.

Και για να κλείσω, βάσει των σχολίων σου, ειλικρινά απορώ που διαφωνείς μαζί μου;

Χρήστος Γ. είπε...

@KOYKLITIS, @Grouta
Με μπερδέψατε ρε παιδιά!
Ισοπεδωτικό ή μη ισοπεδωτικό;
Αποφασίστε!
Ωραία η διαφωνία όταν αυτήτελικά καταλήγει σε... ομοφωνία!!!
Τι είναι αυτά που λέω;

Χρήστος Γ. είπε...

@mia
Οι συγκεκριμενοι πάντως δεν παλεύονται με τίποτα!

Χρήστος Γ. είπε...

@firiki2010
Απλά μαθηματικά που πάρα πολλοί από μας δεν θέλουμε να παραδεχτούμε, να παρακολουθήσουμε, να αποδεχτούμε τη δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να πράξουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Σοφία Ζ. είπε...

Καλό αλλά διαφωνώ ως προς το τέλος και την ...ανακοίνωση της ισοπεδωτικής ομοφωνίας! Πληροφορηθήκαμε ποτέ για τις ομοφωνίες στις αυξήσεις των μισθών των βουλευτών και των παρατρεχάμενων τους και τις εγκρίσεις των προνομίων και των extra αμοιβών; Γιατί λοιπόν θα μας πληροφορούσαν σε αυτήν την περίπτωση. Δεν θα αποκόμιζαν κέρδος! Σαφώς όλες οι πτέρυγες θα κατάγγελναν την παρέμβαση του Θεού στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας αλλά η κάθε μία με άλλη επιχειρηματολογία (δάκτυλος των αμερικανών, παρέμβαση του μεγάλου κεφαλαίου, κατάργηση της δημοκρατίας και των θεσμών της και πάει λέγοντας) διαφωνώντας λυσσαλέα η μία με την άλλη σε όλα τα πάνελ που θα στήνονταν διακαναλικά!
Καλή χρονιά Καπετάνιε, με υγεία και ευτυχία!

Χρήστος Γ. είπε...

@Σοφία Ζ.
Έχεις δίκιο Σοφία και μ΄αρέσει ο τρόπος που συνεχίζεις το χιούμορ.
Ναι δεν θα μπορούσε να συμβεί όπως τα λέει η ιστοριούλα μας.
Ποτέ στην σύγχρονη κοινοβουλευτική ζωή της μεταπολίτευσης βγήκε ομόφωνο πόρισμα για οποιαδήποτε υπόθεση ή σκάνδαλο.
Μέσα στην τραγικότητα των γεγονότων του σήμερα και το δάκρυ που πάει να κυλήσει στα μάγουλό μας, για τα έργα και οι ημέρες των 300ων, σου έρχεται να σκάσεις στα γέλια!

Sharpedon είπε...

Χαχαχα, Καλή Χρονιά και πάλι πλοίαρχε! :)

Πιγκουίνος είπε...

Συμφωνώ με τον firiki2010. Ακόμη και αν διαγραφεί πλήρως το χρέος, θα το... αναστήσουμε πολύ γρήγορα αν δεν αλλάξουμε μυαλά.
ΥΓ. Και μία γκρίνια: είναι, πράγματι, ισοπεδωτικό. Επίσης, διαφωνώ απόλυτα με τις λογικές των παράπλευρων απωλειών που δεν συγκρίνονται με αυτές του απλού λαού κλπ.