Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η μύτη...

Ο Τούρκος ο Μεχμέτ Οζιουρέκ, στη φωτογραφία, υπερηφανεύεται ότι διαθέτει την μεγαλύτερη μύτη στο κόσμο, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φθάνει τα 8,79 εκατοστά σε μήκος και του χάρισε μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες!

Παρατηρώντας τη μύτη του Μεχμέτ μου΄ρχεται στο νου ο Παπακωνσταντίνου, ο κατά φαντασίαν υπουργός Οικονομίας, ο επαγγελματίας ψεύτης, που ότι ανακοινώνει, γνωρίζουμε πλέον ότι συμβαίνει το αντίθετο.
Πέρυσι έλεγε ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, που τελικά επεβλήθησαν, και ότι αν αναγκαζόταν να τα επιβάλει, θα σήμαινε την αποτυχία του. Και απέτυχε! Κι όποιος αποτυγχάνει εγώ ξέρω ότι παραιτείται. Κι ο ψεύτης δεν το έκανε. Από την άλλη συνέχιζε ν΄αρνείται ότι υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους και ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη! Λίγη ντροπή, λίγη αξιοπρέπεια, λίγο φιλότιμο!
Πριν το Πάσχα μας έλεγε, για δεύτερη φορά, για μη επιβολή νέων μέτρων. Το κοστούμι όμως, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ήδη έτοιμο – μερικές πρόβες απομένουν – αλλά αυτή τη φορά θα μας το παρουσιάσουν και επιβάλλουν άλλοι, με το έτσι θέλω. Ας ετοιμαστούμε να παρακολουθήσουμε μια ακόμη νεκρώσιμη ακολουθία της οικονομίας μας! Αλήθεια πόσες ψυχές έχει η ταλαίπωρη; Και γάτα νάταν θα είχε «τεζάρει»!

Θλίψη για τους ανυπακρτοανίκανους. Την απούσα - με χαρακτηριστικά μπανανίας του Νοτίου Ειρηνικού - κυβέρνηση και πρωθυπουργό.
Οργή για τις επιπτώσεις των μη πεπραγμένων τους εδώ και 18 μήνες.
Οργή από αυτούς που πίστεψαν σε συνθήματα όπως «λςφτά υπάρχουν» και άλλες τέτοιες σοσιαλιστικές «μαλακίες», όταν μάλιστα, την ίδια στιγμή, γινόταν μυστικές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ ερήμην τους.
Την ώρα που είμαστε όλοι έτοιμοι να εκραγούμε, αυτοί οι ξεφτίλες συνεχίζουν τη σπατάλη, δημιουργούν ελλείμματα τα οποία τροφοδοτούν με τη σειρά τους το χρέος που συνεχίζει την ανιούσα. Αδιέξοδο και κατήφορος που όσο ο καιρός περνάει γίνεται και πιο επικίνδυνος!
Η διαφθορά και η σπατάλη στο φόρτε, η εγκληματικότητα το ίδιο!
Η φοροδιαφυγή τελείωσε το πανεπιστήμιο και πάει για master!

Γυρίζοντας στην τουρκική ΜΥΤΗ, δεν πρόκειται να τη συνδυάσω με τη μύτη και τα ψέματα του Πινόκιο. Η μύτη τους δε μεγαλώνει όσα ψέματα και να πουν, έχουν βρει προ πολλού το αντίδοτο! Όμως λέγεται ότι οι μυταράδες έχουν ανεπτυγμένη όσφρηση. Δώστε τον λοιπόν, ρε πολιτικά ρεμάλια, στις υπηρεσίες δίωξης οικονομικού ή άλλου εγκλήματος για ιχνηλάτη στα σαφάρι τους; Έχω την αίσθηση ότι περισσότερα θα πετύχει απ΄ότι το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας σάπιο σύστημα!

Μόνο ένα πράγμα φοβάμαι. Θα πιστεύετε αυτά που θα οσφραίνεται, ή όταν αρχίσει και λέει αλήθειες θα τον στείλετε κι αυτόν από κει που ήρθε;

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :