ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Εντοπίστηκε «μολυσμένο» πλοίο με ραδιενέργεια

Στα όσα μετέδωσε το Πρακτορείο Νέα Κίνα και αναμετέδωσαν σχεδόν όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν στρέψει την προσοχή τους οι εμπειρογνώμονες σε θέματα ραδιενέργειας καθώς η είδηση αφορούσε τον εντοπισμό φορτηγού πλοίου «μολυσμένου» από ραδιενέργεια.
Συγκεκριμένα οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν «αφύσικα» επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν. Ωστόσο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, το οποίο επικαλέστηκε την υπηρεσία ποιότητας και ελέγχου, δεν ανέφερε συγκεκριμένα πόσο υψηλά ήταν τα επίπεδα της ραδιενέργειας στο πλοίο, που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία Mitsui O.S.K. Lines, ούτε εάν επιτράπηκε στο σκάφος να ελλιμενιστεί.
Το περιστατικό έχει θέσεις σε κατάσταση συναγερμού τις αρμόδιες αρχές και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να επεκταθούν έλεγχοι για επίπεδα ραδιενέργειας σε πλοία που βρέθηκαν το «κρίσιμο» διάστημα στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...