Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Η μασέλα του Τσόρτσιλ!

Προς 19.000 ευρώ πωλήθηκε χθες μια τεχνητή οδοντοστοιχία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε δημοπρασία του οίκοι Bonhams στο Λονδίνο.
Η αρχική αξίας της οδοντοστοιχίας είχε υπολογιστεί στα 9,5 χιλ. ευρώ και είχε σχεδιαστεί ειδικά για τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος είχε από τότε που ήταν παιδί οδοντικό πρόβλημα και δυσκολίες άρθρωσης. Ο Τσόρτσιλ δεν αποχωριζόταν ποτέ από πάνω του τα δύο έξτρα ζευγάρια τεχνητής οδοντοστοιχίας που κουβαλούσε σε περίπτωση... ανάγκης. Φήμες μάλιστα λένε ότι είχε απαλλάξει από τις μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τον προσωπικό του οδοντίατρο.
Πρόκειται για τη δεύτερη μασέλα του Βρετανού πρωθυπουργού που δημοπρατείται. Η πρώτη είχε πουληθεί προς 18.000 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με τον Λάιονελ Ουίλις, ειδικό του οίκοι δημοπρασιών Bonhams, δεν αποκλείεται οι ραδιοφωνικές πολεμικές ομιλίες του Τσόρτσιλ να έγιναν με μια από τις οδοντοστοιχίες αυτές. "Είναι ένα λίγο παράξενο συναίσθημα..." σχολιάζει ο ίδιος.

***********************

Την ίδια ώρα τριπλασιάζονται τα δίδακτρα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Μεγάλη Βρετανία ενώ φοιτητής φυλακίζεται γιατί διαματρυρόμενος πέταξε έναν πυροσβεστήρα!

Αιδώς Αργείοι

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :