ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Τέσσερις πειρατικές επιθέσεις τις πρώτες ημέρες του 2010


Με τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου έπιασαν δουλειά και οι Σομαλοί πειρατές. Χθες επιχείρησαν να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου (LPG) νορβηγικών συμφερόντων και στη συνέχεια ένα πλοίο ξηρού φορτίου ελληνικών συμφερόντων. Και στις δύο περιπτώσεις τα πληρώματα των πλοίων κατάφεραν να αποτρέψουν τις αποβίβασή τους με κατάλληλους ελιγμούς.

Επίσης, στην Αραβική Θάλασσα οι Σομαλοί πειρατές επιχείρησαν να καταλάβουν το LPG με την ονομασία BW Austria. To πλοίο, κατασκευής του 2009, χωρητικότητας 54.707 τόνων συνδέεται με την BW Gas που εδρεύει στο Οσλο. Αφού απέφυγε την επίθεση συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό την Ταϊλάνδη. Ήδη από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει γνωστές τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων από τους Σομαλούς πειρατές.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...