Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Στο λιμάνι της Cartagena

Η Cartagena όπως φαίνεται από το λιμάνι
Από χθες τα ξημερώματα, 28 Ιουλίου, το πλοίο βρίσκεται στην Cartagena.

Η εκφόρτωση βρίσκεται κοντά στο τέλος της και μάλιστα θα ΄πρεπε να είχαμε φύγει ήδη σήμερα το πρωί αν δεν μας είχε καθυστερήσει η βροχή.
Η έξοδος απαγορευτική για μένα λόγω ειδικών συνθηκών της εκφόρτωσης αλλά και κούρασης. Δεν θα έχω την ευκαιρία να δω κάτι από Κολομβία για μία ακόμη φορά. Για τέταρτη φορά έρχομαι και όπως ήρθα φεύγω.

Ο Αος Μηχανικός όμως που χθες το απόγευμα βγήκε, σήμερα το πρωί μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για την Cartagena. Όμορφο μέρος και τουριστικό. Ο πράκτορας μου είπε ότι είναι ένα μέρος προστατευμένο από το καρτέλ των ναρκωτικών και ασφαλές.
Εκεί που γίνεται χαμός είναι η πλευρά της Κολομβίας που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί λέει γίνονται όργια με την πρέζα.
Η εκφόρτωση
Από δω το κανάλι του Παναμά βρίσκεται 280 μίλια μακριά. Κάτι λιγότερο από 1 μέρα.

Το επόμενο λιμάνι όμως είναι κι αυτό στην ίδια χώρα, λέγεται Barranquilla και προβλέπεται εκεί να μείνουμε για την εκφόρτωση του υπολοίπου του φορτίου για περίπου 6 μέρες. Όλο και κάποια βόλτα θα προλάβω να κάνω εκεί.

Αν δεν βρέξει ξανά, σήμερα το απόγευμα θα αναχωρήσουμε. Το ταξίδι θα είναι πολύ μικρό. Μόλις 100 μίλια απόσταση, δηλαδή για τα «κυβικά» του το πλοίο θα βρίσκεται εκεί σε 7-8 ώρες.

*********************

Μαθαίνω από την Φωνή της Ελλάδος, που εδώ ακούγεται πολύ καλά, ότι σήμερα ο Θεοδωράκης κλείνει τα 85 του. Χρόνια πολλά Μίκη κι από μένα.

Συνεχίζεται...

Chrisgio

1 σχόλιο :

Leo Kastanas είπε...

Καπετάνιο σε χαιρετώ και από δω. Αν γουστάρεις και έχεις χρόνο γράψε μας τη γνώμη σου για την άρση του καμποτάζ στην ελληνική ναυτιλία. Θάθελα τη γνώμη σου.