Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Το ταξί το Mercedes... (κείμενο & φωτογραφίες)

Οι αποσκευές μου στο πόρτ-μπαγκάζ του Mercedes ταξί κι εγώ βολεμένος στο κάθισμα του συνοδηγού. Ο οδηγός έβαλε μπροστά μηχανή και air-condition κατέβασε χειρόφρενο και το ταξίδι προς την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ ξεκίνησε.
-Πόσο μακριά είναι από δω η Κουάλα Λουμπούρ;
-320-330 χιλιόμετρα πάνω κάτω.
-Πόση ώρα θα μας πάρει;
-Γύρω στις 4 ώρες!

«Βάστα Χρήστο, είναι μόνο η αρχή. Μέχρι το Βόλο έχουμε... Καλό ταξίδι!»
Αφήσαμε πίσω την πύλη του λιμανιού και η λέξη «ζούγκλα» που τόσες φορές χρησιμοποίησα στις προηγούμενες περιγραφές μου έμοιαζε να απομακρύνεται, αλλά να και πάλι να επανέρχεται και ξανά το ίδιο αλλά σε πολύ ήπιους τόνους.
Ο πολιτισμός σιγά-σιγά κέρδιζε μέτρα από το «άγριο». Έθετε νέα όριά μεταξύ τους προσαρτίζοντας εδάφη για λογαριασμό του. Η διαδρομή ενδιαφέρουσα, ήρεμη, πράσινη, καθαρή.
Το αυτοκίνητο αν και παλιό, ιδανικό για ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι, δεν έμελλε να το κάνω μαζί του.
Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω αυτή η ξεχωριστή επαγγελματική φάρα των ταξιτζήδων ξεδίπλωσε τα διεθνή χαρακτηριστικά της. Ίδιοι παντού οι ταρίφες.
Σαν γνήσιος Ολυμπιακός δεν ανέχομαι να ακολουθώ την ΑΕΚ. Παρά τις πιέσεις μου προς το οδηγό να προσπεράσει και να αναλάβουμε την πρωτοπορία αυτός δεν ενέδωσε. Είχε αλλού το νου του!
Μπροστά μας ένα πρατήριο Caltex! Ανάβει φλας κάνει δεξιά παραβιάζοντας διπλή γραμμή και μπαίνει μέσα.
Όχι για ανεφοδιασμό! Όχι!
Για να με ταράξει, να μου σκαντζάρει αυτοκίνητο και από το νόμιμο Mercedes ταξί να καταλήξω πριν προλάβω να κάνω κιχ σ’ ένα ιδιωτικό μαλαισιάνικης κατασκευής PROTON.
Οι ταξιτζήδες είναι σαν τη μουσική και τα μαθηματικά.
Παγκόσμια φαινόμενα!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιος πήρε το ντέρμπι κάπτεν Χρήστο,η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός?Γέλασα πολύ πάντως.Αντρέας.

Χρήστος Γ. είπε...

Την εποχή εκείνη, το 2014, δεν υπήρχε ΑΕΚ στην Superleague! Είχε γκρεμιστεί στα Τάρταρα στης Γ’ Εθνικής. Έτσι και το μικρό μαλαισιανό ΑΕΚάκι βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο λίγα χιλιόμετρα παρακάτω και μας άφησε ανενόχλητους και την πρωτοπορία όλη δική μας! :)