ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Από το One Fathom Bank και το Raffles Lighthouse στην τελική ευθεία...

One Fathom Bank                     Φωτογραφία Google
Στις 3 το πρωί ήμασταν δίπλα στο φανάρι One Fathom Bank! Στο χάρτη αναφέρεται και σαν Permatang Sedepa. Ένα δύσκολο σημείο λόγω ρηχών νερών που απαιτεί προσοχή. Λίγο πριν είχε αρχίσει η ετοιμότητα πλοίου (stand by) που θα τελείωνε στο φουντάρισμα (αγκυροβολία).

Στο νοτιότερο σημείο του περάσματος όπου δεσπόζει το φανάρι του Raffles φτάσαμε στις 8 το βράδυ και στρίψαμε ανατολικά-βορειοανατολικά προς 061 μοίρες.
Ο φάρος πήρε το όνομά του από τον Sir Stamford Raffles, τον ιδρυτή της σύγχρονης Σιγκαπούρης το 1819.
Είχαμε μπει στην τελική ευθεία. Το ταξίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει! Στο μυαλό μου ο ζητούμενος έστω και ελάχιστος χώρος αγκυροβολίας στα Μαλαισιανά νερά. Θα τον εύρισκα;...

Κοίταξα τη λίστα στο AIS (Automatic Identification System). Σύνολο πλοίων στην περιοχή που διέθεταν την συσκευή 1.395. Αγκυροβολημένα τα περισσότερα, εν πλω τα υπόλοιπα. Μαζί με τα μικρά, ψαράδικα, φορτηγίδες κλπ που δεν διέθεταν την συσκευή μπορεί ο αριθμός να ξεπερνούσε τα 1.500 καράβια. Ο αριθμός εξωφρενικός!

Πως χωρούσαμε όλοι;
Χμ! Όλοι οι καλοί (κακοί) χωράνε!...
Raffles Lighthouse                   Φωτογραφία Google
Μέσα στο σκοτάδι ρυμουλκά έσερναν μεγάλες φορτωμένες μαούνες (μπάριζες) με ανύπαρκτα φώτα ναυσιπλοΐας. Τόσο απλά και επικίνδυνα! Έπρεπε να μαντέψεις που βρίσκονταν το ρυμουλκό, που το ρυμούλκιο, που το ρυμουλκούμενο. Αγαπημένα μου RADAR, σας ευχαριστώ!

Ωστόσο στην κάθε νυχτερινή προσέγγιση της απαστράπτουσας «Πανώριας του Στενού» η ακτινοβολία της διαχέεται στη θάλασσά που την περιβάλλει και η όραση των ναυτικών βρίσκει αρωγό στον ακήρυχτο πόλεμό τους κατά του σκότους!...

Η Σιγκαπούρη είναι πανέμορφη είτε σαν θέα εκ του μακρόθεν, είτε σαν επισκέπτης στα εντός της. Έχω εικόνες και από τις δύο εκδοχές της. Κάθε φορά η μία σε προδιαθέτει θετικά για τη άλλη και η προδιάθεση είναι πλήρως συμβατή με την πραγματικότητα. Η Σιγκαπούρη δεν μπορεί να απογοητεύσει κανέναν!...

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...