Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τα πέντε στάδια του πένθους!

Όταν κάποιος πάσχει από ανίατη ασθένεια, μαθαίνει το θάνατο αγαπημένου του προσώπου, ένα πολύ κακό νέο ή, για να πάμε στο ψητό, ένας λαός συνειδητοποιεί ότι η χώρα του πάσχει από ανίατη ασθένεια και είναι ετοιμοθάνατη, τότε λέγεται ότι περνάει από τα πέντε στάδια της λύπης ή του πένθους τα οποία έχουν μία συγκεκριμένη σειρά και είναι τα παρακάτω με τις αντίστοιχες πάνω-κάτω αντιδράσεις:


1. Άρνηση
Αντίδραση: Όχι δεν είναι δυνατόν, αποκλείεται να συμβαίνει, δεν μπορεί να είναι αλήθεια, κόλπο είναι, δεν τρέχει τίποτα, δεν υπάρχει κρίση, φτιαχτά είναι όλα από τους διεθνείς κερδοσκόπους...!

2. Θυμός
Αντίδραση: Άτιμοι, λαμόγια, κλέφτες, κερδοσκόποι, φοροφυγάδες, εισφοροφυγάδες, μας καταστρέψατε, θα σας σαπίσουμε στο ξύλο, θα πεθάνετε, θα... θα... θα…!

3. Διαπραγμάτευση
Αντίδραση: Εντάξει ας βρεθεί κάποιος να μας σώσει, να πληρώσουμε βρε αδερφέ αλλά πρώτα να πληρώσουν οι άλλοι, ποιος είναι ο τρόπος, τι πρέπει να κάνουμε…!

4. Κατάθλιψη
Αντίδραση: Είμαστε άχρηστοι και ανόητοι, καταστραφήκαμε, θα γίνουμε δούλοι των Βρυξελών, μας έπιασαν κορόιδα, φταίμε κάπου κι εμείς, τη ζωή μας έπρεπε να την έχουμε οικοδομήσει σε άλλη υγιή βάση…!

5. Αποδοχή 
Αντίδραση: Ότι έγινε έγινε, ας γλιτώσουμε τουλάχιστον την χρεωκοπία, να μη χαθούν μισθοί και συντάξεις, να μην αποσαθρωθεί το κοινωνικός ιστός, ας βάλουμε μυαλό…!

**********************

Ερώτηση: Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε; Ή μήπως με τη μαλακία που μας δέρνει ούτε στο στάδιο της κατάντια μας δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε;

Chrisgio

8 σχόλια :

George Mantjoros είπε...

ΕΥΓΕ !!!!!
Εξαιρετικο

firiki2010 είπε...

Nομίζω στο τελευταίο. Ιδίως μετά το κάζο του δημοψηφίσματος και την κυβέρνηση Παπαδήμου μοιάζει τα πράγματα να έχουν "ησυχάσει" πολύ. Ακόμα και στα blogs. Καταλάβαμε ότι η κατάσταση έφτασε στο "μη περαιτέρω";; Κουραστήκαμε να "αντιστεκόμαστε";; Ωριμάσαμε;; Παραδοθήκαμε;; Θα δείξει.....

fantasmataki είπε...

Πολύ καλό!!
Αποδεχθήκαμε την ήττα άραγε...πολύ πιθανόν..είμαστε γεννημένοι ραγιάδες?
έρχεται μήπως η ώρα που δα τους δείξουμε να καταλάβουν..δεν ξέρω..το σίγουρο είναι ότι σε κανέναν λαό δεν έκαναν τόσα πολλά και αντέδρασε τόσο λίγο!!!!

Πουρνάρι Δομοκού είπε...

Νομιζω ότι βρισκόμαστε στο στάδιο:
Της διαπραγματεύσιμης άρνητικής αποδοχής θυμωμένης κατάθλιψης

Χρήστος Γ. είπε...

@sagini, @firiki2010, @fantasmataki
Aγαπητοί φίλοι μου συνήθως απαντώ σε όλους προσωπικά που με τιμούν με τα σχόλιά τους.
Σήμερα όμως εδώ σ' αυτή την ανάρτηση το @POURNARI με το σχόλιό του, κατά το κοινώς λεγόμενον, έδωσε τα "ΡΕΣΤΑ" του!!!
Δεν συμφωνείτε;

Πιγκουίνος είπε...

Μα, είναι προφανές. Βρισκόμαστε ΚΑΙ στα τέσσερα πρώτα στάδια. Το χειρότερο είναι πως μάλλον δεν θα φτάσουμε ποτέ στο πέμπτο...

Χρήστος Γ. είπε...

@Πιγκουίνος
Πολύ πιθανόν με τη μαλακία που μας δέρνει!

Dimitris D είπε...

Οι τράπεζες σε ποιο στάδιο βρίσκονται;