ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Στη ράδα της Necochea (Necochea Anchorage)

Η επόμενη μέρα της 27ης Σεπτεμβρίου 2014 δεν ήταν μια δύσκολη μέρα! Ήταν μια λάθος πρόβλεψη. Από αλλού περιμέναμε την ανατροπή, αφού η χώρα πνίγονταν στις απεργίες, από αλλού μας βγήκε.

Λίγο πριν φτάσουμε ένα email από τον τοπικό πράκτορα μας ενημέρωνε ότι λόγω υπερβολικού swell στη περιοχή, το λιμάνι είχε κλείσει, πράγμα που θα επέφερε καθυστερήσεις στις φορτώσεις των πλοίων. Ο ευρισκόμενοι στο λιμάνι θα ήταν οι τυχεροί. Τελειώνοντας τη φόρτωση τις υπόλοιπες μέρες θα έκαναν διακοπές. Οι αναμένοντες στη ράδα (αγκυροβόλιο) οι άτυχοι. Θα κοιτούσαν με ζήλεια από μακριά.

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που λόγω καιρού το λιμάνι της Necochea παρέμεινε κλειστό ακόμα και μήνα. Μύχιες σκέψεις και επιθυμίες που γεννήθηκαν τις απέπεμψα ανόρεχτα. Κράτησα σφιχτά το «μικρό καλάθι» στο χέρι για να μην απογοητευτώ άνευ λόγου.

Πιθανή μέρα εισόδου η 30η Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα μια φήμη για νέα απεργία των τελωνειακών από την 1η έως την 6η Οκτωβρίου άρχισε να συζητείται. Επιπλέον ανυπόληπτες προβλέψεις που τις άφησα να πλανώνται... 
Φουντάραμε 8 μίλια ανοιχτά της Necochea, απέναντι από τα φώτα της, στις 2 το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου 2014 με την ελπίδα ότι θα μείνουμε σ’ αυτή τη θέση πέραν το προβλεπομένου. Δίπλα μας άλλα 2 πλοία περίμεναν τι σειρά τους. Είχαμε πατήσει, σαν σε τράπεζα, του κουμπί προτεραιότητας και το μηχάνημα είχε τυπώσει τον αριθμό 3.
Τα Sea Lions, η μοναδική συντροφιά μας, πλατσούριζαν γύρω από το πλοίο!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

2 σχόλια :

 1. Καλησπέρα Καπετάνιε! Πολύ καθυστερημένα σας ανακάλυψα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Από την αρχή θέλω να σας συγχαρώ για την πολύ καλή "δουλειά" που κάνετε. Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα, δεν μου ανοίγει το "περισσότερα". Τι κάνω λάθος? Σας εύχομαι καλές θάλασσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως το είπες, "κάλλιο αργά παρά ποτέ", κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
   Για το πρόβλημα που αναφέρεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω!
   Η καθυστέρησή μου να ου απαντήσω οφείλεται στα ταξίδια μου.
   Από 23 Απριλίου 2018 βρίσκομαι πάλι σπίτι μου.

   Διαγραφή

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...