Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Από τα νησιά Pulau- Pualu Anambas στη Singapore

Τα νησιά Pulau–Pulau Anambas
Έξι μέρες αργότερα τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου συναντήσαμε τα νησιά Pulau–Pulau Anambas. Ορμητήριο πειρατών της περιοχής. Δεν έχουν σχέση με τους Σομαλούς αλλά ανεβαίνουν στα πλοία οπλισμένοι και κλέβουν. Τουλάχιστον αυτοί κλέβουν, δεν παίρνουν βαπόρι και πλήρωμα μαζί τους! Με αυξημένη προσοχή, αυξημένες βάρδιες και το φόβο ενδεχόμενης πειρατείας τα περάσαμε μέσα στη νύχτα αφήνοντάς τα στ’ αριστερά μας.
Το στενό της Σιγκαπούρης, το ανατολικό τμήμα
Πορεία 190 μοίρες.
Το πρωί η αυξημένη κίνηση πλοίων, όχι τόση πυκνή όσο τα προηγούμενα χρόνια είναι αλήθεια, σήμαινε ότι ήμασταν πια κοντά! Το στενό σαν χοάνη έφερνε κοντά όλους αυτούς που είχαν προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Δεξιά μας η Μαλαισία και μπροστά μας η μεγάλη ράδα των «Άνεργων Γιγάντων». Κάθε φορά που περνάω από τούτα τα μέρη την βλέπω όλο και μεγαλύτερη. Η παγκόσμια κρίση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο! Εκατοντάδες βαπόρια φουνταρισμένα δεξιά κι αριστερά του θαλάσσιου δρόμου που οδηγεί στο στενό της Σιγκαπούρης περιμένουν υπομονετικά την ώρα που η προπέλα τους θα γυρίσει και πάλι!
Ο χάρτης του Horsburgh
Το Horsburgh
Η Σιγκαπούρη

Λίγο μετά το μεσημέρι, στις 13:00, πορεία 229 μοίρες και στις 14:30 πιάσαμε το Horsburgh. Το φανάρι που θυμίζει στους ταξιδιώτες ναυτικούς την είσοδό τους στο στενό ερχόμενοι από την ανατολή.

Το ταξίδι είχε σχεδόν τελειώσει! Λίγο αργότερα στις 16:10 ο πιλότος είχε επιβιβαστεί και στις 16:45 είχαμε αγκυροβολήσει στο Eastern Bunkering Anchorage.
Στις 17:00 έφυγε και ο πιλότος.
Το στενό της Σιγκαπούρης
Η Σιγκαπούρη
Ταξιδι: Tianjin – Singapore
Απόσταση: 2.800 μίλια
Ταχύτητα: 12,07 κόμβοι

Χρόνος: 9 μέρες και 16 ώρες

Το ξενύχτι, οι δύσκολες ώρες του ανεφοδιασμού μολις είχαν αρχίσει!
Πετρέλαιο, λιπαντικά, τρόφιμα, εφόδια, αλλαγή πληρώματος!
Η πιλοτίνα
Επιβίβαση πλοηγού
Επιβίβαση πλοηγού
Επιβίβαση πλοηγού
Ο πιλότος
Προς το αγκυροβόλιο
Ανεφοδιασμός ή αλλιώς πετρέλευση

Συνεχίζεται…

Chrisgio

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Captain.Χάζευα τις πολύ ωραίες φωτογραφίες σου αλλά έμεινα με μια απορία.Στην φωτο Νο 21 τι είναι αυτό μπροστά στο δεξί τζάμι,μπιμπερό,είναι δυνατόν; ☺
Να'σαι καλά και καλά ταξίδια!
Με τιμή
Ματθαίος Θάνος