Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Στη ράδα του Rio de Janeiro με θέα την Copacabana και το Χριστό!

Ναι, χθες ο μήνας είχε… 9!

Έπρεπε να προβληματιστώ, να γκρινιάξω, να εκφράσω τους φόβους μου για κινηθεί κάτι; Όχι δεν σε πιστεύω στο μεταφυσικό. Απλή σύμπτωση.

Είχαμε κλείσει 16 μέρες στο συγκεκριμένο σημείο. Λογικό ήταν ότι κάποια στιγμή θα ξεκολλούσαμε.

Το χθες έγινε σήμερα, 10 Οκτωβρίου, κι εκεί γύρω στις τρεισήμισι το απόγευμα η προπέλα άρχισε να γυρίζει. Οι οδηγίες ήταν να πλεύσουμε προς το κοντινό Rio de Janeiro.
Ο λόγος η πετρέλευση. Να εφοδιαστεί το πλοίο με 1.250 τόνους fuel oil. Προετοιμασία για το επόμενο ταξίδι για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζαμε τίποτα.
Η Κόπα Καμπάνα και ο Χριστός τη μέρα
Τεσσερισήμισι ώρες αργότερα γύρω στις 9 το βράδυ είχαμε φουντάρει στο αγκυροβόλιο του Ρίο. Σε επικοινωνία με τους πιλότους αλλά και με τον πράκτορα, η απάντηση που λάβαμε στην ερώτηση που υποβάλλαμε για το πρόγραμμα του πλοίου ήταν «no schedule for you».
Ωχ! Πάλι τα ίδια; Το ωραίο είναι ότι μας είχαν ζητήσει να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Προσαρμοστήκαμε αμέσως στην νέα, και πάλι στην άνευ προγράμματος και πληροφοριών, κατάσταση. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;

Βέβαια υπήρχαν μερικές πολύ μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο αγκυροβόλιο. Εδώ οι συνδέσεις internet, διάρκειας τριών μηνών που είχαμε εφοδιαστεί στο Itaguai, έστω και δύσκολα άρχισαν να δουλεύουν. Εκνευριστικά αργά αλλά είχαμε επικοινωνία. Το Skype λειτουργούσε στο μίνιμουμ, αλλά τόσο όσο χρειαζόταν να τα λέμε με τα σπίτια μας. Ήμασταν αρκετά κοντά, όχι απλώς σε στεριά, αλλά σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Είχε νυχτώσει για τα καλά όταν όλα στο πλοίο είχαν τακτοποιηθεί και μια νέα απομόνωση, με «θέα» αυτή τη φορά αλλά και ανεκτή επικοινωνία, ξεκίνησε.

Σε απόσταση τριών μιλίων έλαμπαν τα φώτα της Copacabana και τη ξακουστής παραλίας Praia de Copacabana.
Η Κόπα Καμπάνα και ο Χριστός τη νύχτα
Πίσω και δεξιά η συνοικία Botafogo του Ρίο, για όσους αναρωτιούνται από που πήρε το όνομά της η ομώνυμη γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα.

Τέλος, στο βάθος το Pico de Corcovado, ο βράχος, το έτερο σήμα κατατεθέν του Rio de Janeiro με το παγκοσμίως γνωστό τεράστιο άγαλμα του Χριστού φωταγωγημένο.

Με την υπομονή και την ελπίδα για όπλα μας ότι γρήγορα θα έχουμε νέα που θα δρομολογήσουν της ζωής το «παρακάτω» έκλεισε η πρώτη μέρα στη ράδα του Ρίο.


Συνεχίζεται…

Chrisgio

2 σχόλια :

explore.bees είπε...

Καλησπέρα καπετάνιε.
Μήπως έχεις γράψει η θα γράψεις για την διώρυγα του ZEUS και για το λιμάνι DIAS , γιατί με ενδιαφέρει!!!

Να είσαι καλά
Χρήστος

Unknown είπε...

(απο έναν συνάδελφο - συνταξιούχο)

http://spyridon44.capitalblogs.gr/listArticles.asp