ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Θέλω κι εγώ λεφτά Αποστόλη

Του Θανάση Μαυρίδη
Chrisgio: Άλλος ένας γελοίος
Κύριε Κακλαμάνη, υπήρξε συγκινητική η παρέμβασή σας στην Βουλή για την σωτηρία της Ελευθεροτυπίας, μιας ιστορικής εφημερίδας. Ζητήσατε από το τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση και να συνεχίσει έτσι αυτή απρόσκοπτα την λειτουργία της. Φανταζόμαστε ότι χρειάζεστε την Ελευθεροτυπία στον αγώνα σας εναντίον της διαπλοκής, την οποία έχετε κατακεραυνώσει δεκάδες φορές από το βήμα της Βουλής...

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δείξετε το ίδιο ενδιαφέρον για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με την Ελευθεροτυπία. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσετε όλες τις άλλες επιχειρήσεις αν πρέπει ή όχι να συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ή αν εσείς θα τους χαρίσετε αύριο με κάποιον τρόπο τα δάνεια...

Υπό αυτές τις συνθήκες, κύριε Κακλαμάνη, νομιμοποιείται ο κάθε ένας να έρθει και να ζητήσει από εσάς χρήματα. Αν καταφέρει το πολιτικό προσωπικό να υποχρεώσει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν ένα προβληματικό Μέσο Ενημέρωσης, τότε για λόγους ισονομίας θα πρέπει να κάνετε τις ίδιες παραχωρήσεις και για άλλες εταιρείες του κλάδου.

Στο μεταξύ, κάποιος μπορεί να σας έχει ήδη πληροφορήσει ότι τα χρήματα που ζητάτε να δώσουν οι τράπεζες σε μία εφημερίδα δεν ανήκουν καν στις τράπεζες. Είναι λεφτά των καταθετών. Ψιλά γράμματα για τις πρακτικές που ακολουθούσε επί σειρά δεκαετιών και συνεχίζει να ακολουθεί και σήμερα το πολιτικό προσωπικό.

Θα σας δώσουμε ένα και μόνο παράδειγμα. Η Εθνική Τράπεζα έχει δώσει δάνεια προς Μέσα Ενημέρωσης που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Ένα μεγάλος μέρος από αυτά θα πρέπει η Εθνική, όπως και άλλες τράπεζες για τα δικά τους δάνεια, να τα διαγράψουν. Η νυν διοίκηση της Εθνικής έχει δώσει δάνεια της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ κι έχει αρνηθεί να ακολουθήσει την πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των αιτούμενων για νέα δάνεια εφημερίδων με πρωτοσέλιδα άρθρα. Αυτό αλήθεια πώς λέγεται; Μήπως εκβιασμός; Ποια στάση επικροτείται, εσείς κύριε Κακλαμάνη, με την στάση σας; Των μεν ή των δε;

Την επόμενη φορά, κύριε Κακλαμάνη, μην μιλήσετε για διαπλοκή. Δεν θα πείσετε κάποιον για το αγαθό των προθέσεών σας...

Από το Capital.gr


Chrisgio:
Θανάσης Μαυρίδης. Ένας άξιος δημοσιογράφος που εκτιμώ ιδιαίτερα χωρίς βεβαίως να τον γνωρίζω προσωπικά, παρά μόνο από τα γραπτά του και την παρουσία του στην Φωνή της Ελλάδος όπου τον ακούω όταν ταξιδεύω.

4 σχόλια :

 1. Εξαιρετικο αρθρο .
  Δυστυχως αυτο ειναι το επιπεδο πολλων πολιτικων στην Ελληνικη Βουλη.
  Και το χειροτερο ειναι οτι πιστευουν οτι προσφερουν υπηρεσια στους Ελληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα. Καπετάνιο, θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Να έχεις καλά ταξίδια και πολλές ακόμη πλούσιες εμπειρίες.

  Θανάσης Μαυρίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καπετάνιε, θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και να σας ευχηθώ να έχετε καλά ταξίδια και πολλές ακόμη πλούσιες εμπειρίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα. Καπετάνιο, θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Να έχεις καλά ταξίδια και πολλές ακόμη πλούσιες εμπειρίες.

  Θανάσης Μαυρίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...