Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το χιονισμένο λιμάνι της Βαλτιμόρης και το... ..."ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ"...

Σήμερα το πρωί ανοίγοντας την κουρτίνα αντίκρισα ένα άσπρο τοπίο. Είχε χιονίσει και είχε καλύψει το πλοίο το λιμάνι και υποθέτω όλη την περιοχή της Βαλτιμόρης. Η άσχημη εικόνα του λιμανιού είχε εξαφανιστεί. Το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα. Κάρβουνα, μινεράλια, παλιοσίδερα είχαν μεταμορφωθεί σε όμορφους λευκούς λοφίσκους.
Για μια στιγμή το μυαλό μου πέταξε στο κοντινό παρελθόν.
Μου ήρθε στο νου το άσπρο Caleta-Patillos της Χιλής μόνο που εκεί έχει να βρέξει και να χιονίσει πάνω 100-150 χρόνια. Το λευκό τοπίο οφείλεται στα "βουνά" από αλάτι που είναι έτοιμο να φορτωθεί στα πλοία.


Εδώ τα πράγματα είναι φυσιολογικά, όμορφα. Είναι όμως και στη ουσία;
Θα ήθελα να κάνω μια βόλτα να δω την πόλη ντυμένη  νύφη αλλά εκτός από την πολλή δουλειά και την ανύπαρκτη διάθεση, στη ουσία δεν μπορείς να βγεις έξω. Δεν σου λένε βέβαια απαγορεύεται αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πάρεις συνοδό μέχρι τη πύλη του λιμανιού λίγο πιο πέρα από το βαπόρι. Το κόστος της συνοδείας είναι περίπου 200 με 300 δολάρια.
Δηλαδή "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ".
Είναι κι αυτό μέρος της παράκρουσης που έλεγα. Φόβος, τρόμος, ούτε τον ίσκιο τους δεν εμπιστεύονται. Φτωχοί Αμερικάνοι τι έχετε πάθει και δεν τ΄ομολογείτε! Φοβάστε ακόμα και τους ξυπόλυτους Λατίνο-Αμερικάνους, Αφρικανούς, Ασιάτες αλλά και τους υπόλοιπους απόκληρους αυτού του κόσμου!
Φαίνεται ότι οι "μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο"

2 σχόλια :

Γκρινι@ρογατος είπε...

Αντί καπετάνιε...
είδες και μια άσπρη μέρα...
εδώ όλα μαύρα είναι ...
και χιόνι δεν προβλέπετε (μας το έκοψαν και αυτό)

μετά που πάμε ;

to alataki είπε...

Καλές θάλασσες...