Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Στη Χώρα των Λωτοφάγων!

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ.
Κατά έναν βουλευτή μειώθηκε από χθες στους 156 η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠαΣοΚ, καθώς ο κ. Ευ. Παπαχρήστος καταψήφισε το νομοσχέδιο-«σκούπα» για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ο βουλευτής Πρέβεζας είχε γίνει γνωστό λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία επί της αρχής ότι σκόπευε να ψηφίσει «όχι» και κάθε προσπάθεια που κατεβλήθη από κοινοβουλευτικά στελέχη και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη προκειμένου να μεταπειστεί απέβη άκαρπη. Ενδεικτικό άλλωστε του ότι η απόφαση του κ. Παπαχρήστου ήταν γνωστή τις τελευταίες ώρες πριν από την ψηφοφορία ήταν και το γεγονός ότι η αντίδραση του Πρωθυπουργού ήταν ακαριαία. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση κατ΄ άρθρον, ο κ. Γ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημέρωνε ότι « ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος ».

Chrisgio - Η γνώμη μου:
Δεν εξετάζω αν έχεις δίκιο ή άδικο στην απόφασή σου κύριε βουλευτά εκ Πρεβέζης, όμως τώρα ξύπνησες απ' το λήθαργο;
Θα σου έβγαζα το καπέλο αν πριν κάμποσους μήνες είχες διαφωνήσει και δεν είχες ψηφίσει το μνημόνιο μαζί με τους Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου.
Όμως φαίνεται ότι τώρα διέκρινες ότι το πράγμα δεν πάει παραπέρα και βάζοντας πρώτη προτεραιότητα την πολιτική σου σταδιοδρομία και φοβούμενος μη σε πάρουν με τις πέτρες οι ψηφοφόροι σου στη Πρέβεζα θέλησες να δώσεις ένα ηχηρό παρόν «αντίστασης», να σκηνοθετήσεις μία ηρωική έξοδο για νάχεις να λές στον ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ότι δεν ήσουν εκεί όταν συνετελείτο η προδοσία.


Κι όμως ήσουν εκεί!

Να λοιπόν μερικά από αυτά που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψες και δε θυμάσαι εσύ κι οι υπόλοιποι «λωτοφάγοι» βουλευτές και υπουργοί:

ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
- Αυξήσεις σε μέσα μεταφοράς, σιδηρόδρομο κτλ... Σελ. 1347
- Μεταφορά έως το 2011, στο 23% ΦΠΑ, τουλάχιστον των μισών προϊόντων που εμπίπτουν στο χαμηλό ΦΠΑ 11% (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κτλ)!... Σελ. 1360 και 1371
- Πάνω από 10,5 δισ. ευρώ «μη καθορισμένα μέτρα»!... Σελ. 1351-1353
- Ορθολογικοποίηση των τιμολογίων ρεύματος, κτλ (Υπέρογκες αυξήσεις δηλαδή)
- Πράσινα τέλη, αύξηση καυσίμων ή αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και φόρων στην κατοικία

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ FLEXICURITY ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
- Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ελαστική εργασία, μερική απασχόληση, ευέλικτη συλλογική σύμβαση... Σελ. 1346
- Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για εισαγωγή μισθών κάτω από τον κατώτατο μισθό για ευάλωτες ομάδες (νέους, ανέργους κτλ), Χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης... Σελ. 1367
- Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα που θα αποφέρει 600 εκατομμύρια ευρώ έως τον Σεπτέμβρη του 2011... Σελ. 1371 Δηλαδή πάνω από 30.000 απολύσεις
- Ελαχιστοποίηση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας... Σελ. 1371
- Μείωση του επιπέδου αποζημιώσεων για όλους τους εργαζομένους... Σελ. 1379

ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
- Ενιαίο όριο συνταξιοδότησης στα 65 έως το Δεκέμβρη του 2013 για τις γυναίκες και το 2015 για όλους...
- Πλήρη σύνταξη σε 40 έτη ως το 2015...
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης από το 2020 ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής!
- Υπολογισμός σύνταξης στο 48% (1,2% Χ 40 χρόνια)... Όλα σελ. 1362

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΕΠΙΚΥΡΩΤΗ» ΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
- Το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση
- Το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τον προϋπολογισμό του 2011
- Η Βουλή δεν αλλάζει το συνολικό μέγεθος του προϋπολογισμού κατά το στάδιο της έγκρισης σελ 1361 - 1365
Όλα αυτά σε συμφωνία με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί. Δεν δικαιούται η Βουλή δηλαδή να διαφωνήσει... Απλά θα επικυρώνει...

Στις εξήντα τέσσερις σελίδες του μνημονίου υπάρχουν άπειροι αριθμοί, αλλά πουθενά δεν συγκαταλέγονται η μείωση της ανεργίας, ούτε το ποσοστό φτώχειας, ούτε η αγοραστική δύναμη των πολιτών, ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε υγεία ούτε παιδεία.

Ολόκληρο το μνημόνιο θα το βρείτε εδώ...
http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/nomothesia/law/Documents/n3845_mhxanismos.pdf

2 σχόλια :

λιθο...Βόλος είπε...

Αγαπητέ καπετάνιε, έχεις απόλυτο δίκαιο. Αν δούμε από μια άλλη οπτική γωνία το γεγονός της παραίτηση του βουλευτή, ίσως , λέω ίσως και ανεξάρτητα από τους λόγους που μπορεί να τον οδήγησαν σ΄ αυτή, να έχουν αρχίσει να ξυπνούν από το λήθαργο λόγω των ενοχών κάποιες συνειδήσεις. Εκτιμώ, ξέρω θα με χαρακτηρίσεις επιεική, ότι θα ξυπνήσουν και άλλοι από το λήθαργο. Κάποιοι άλλοι θα το κάνουν για να γλυτώσουν το σαρκίο τους. Σημασία έχει ότι η «επιστράτευση» ξεκίνησε και θα αρχίσουν οι «μάχες». Αν πετάξουμε τα κομματικά μας «ρούχα» και αν έχουμε σαν οδηγούς τον Κολοκοτρώνη, το Μακρυγιάννη κ.α. Ο αγώνας θα είναι μακρύς, δύσκολος αλλά νικηφόρος.

Χρήστος Γ. είπε...

Λιθο...Βόλε γειά σου
Νομίζω ότι το εννοώ στο κείμενό μου. Φυσικά θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι, απλώς πρόκειται για άτομα με λιγότερα αντανακλαστικά όχι όσον αφορά φυσικά το συμφέρον της χώρας αλλά το δικό τους.
Όμως έχω την εντύπωση ότι ακόμη και θύματα να θρηνήσουμε την Αργεντινοποίηση της χώρας δεν θα τη γλυτώσουμε, το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, επιστημονικά σχεδιασμένο. Βρέθηκα σ’ αυτή τη χώρα πριν τη δική της κρίση αλλά και τώρα πριν 4 μήνες. Το σοκ μεγάλο. Και να φανταστείς ότι η Αργεντινή είναι πλούσια χώρα.
Βρισκόμαστε στη φάση που ένας πολύ μεγάλος βράχος έχει πέσει στα ήρεμα νερά της «βρώμικης» λίμνης που λέγεται Ελλάδα. Ο κυματισμός είναι μεγάλος σαν σε τυφώνα. Θα ακολουθήσει η αποθαλασσιά, το swell που λέμε εμείς οι ναυτικοί και μετά η ηρεμία. Θα συμβούν καταστροφές τεράστιες τις οποίες τότε θα μετρήσουμε μαζί με τις πληγές μας και μαζί με το παθός και μαθός θα ξεκινήσουμε μια νέα πορεία ελπίζω χωρίς τα παρόντα καλόπαιδα αυτή τη φορά. Μόνο κάτι τέτοιο βλέπω μπροστά μου! Ο θάνατος όμως θα επέλθει οσονούπω! Τη νίκη δεν την περίμενα, δεν την περιμένω και δεν θα έρθει. Στο μόνο που ελπίζω είναι το ξύλο που έφαγε το Χατζηδάκης σήμερα να συνεχιστεί και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα λαμόγια. Να σηκωθούν να φύγουν ΟΛΟΙ τους, αριστεροκεντροδεξιοί, Και τότε θα βρεθούν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, άνθρωποι οι οποίοι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ θα αναλάβουν με σωφροσύνη να ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ τη χώρα. Η χώρα στο 2008 – 2009 δεν πρόκειται να γυρίσει. Οι στρεβλώσεις του παρελθόντος έστω και βίαια θα διορθωθούν δυστυχώς με θύματα όλους εμάς. Η μόνη ελπίδα το ξύλο όπου τους βρίσκουμε μέχρι αυτοί που φταίνε ή να πάνε φυλακή ή να φύγουν ή να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Ίσως να βλέπω τα πράγματα από μια άλλη γωνία αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΥΣΙΚΑ γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Η κουβέντα μας μπορεί να συνεχιστεί.
Την καλησπέρα μου