Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Από το Bayuquan, στο Yeosu και την Victoria

Στις 00:30 της 12ης Απριλίου το νέο ταξίδι ξεκίνησε. Προορισμός μας το Vancouver του Καναδά με ενδιάμεσο λιμάνι ανεφοδιασμού το Yeosu της Νοτίου Κορέας, στο νότιο άκρο της χώρας αυτής.
Yeosu - South Korea
Ένα ταξίδι σχεδόν καρμπόν του περσινού από το αγκυροβόλιο της Σαγκάης προς την Astoria του Oregon (1), (2), (3), και το Longview της Washington (1), (2), (3), (4), (5), (6), στον Columbia River (1), (2), (3), (4), με το Yeosu και τότε λιμάνι ανεφοδιασμού! Αυτή τη φορά με πολύ καλύτερο καιρό. Άλλο Νοέμβριος, άλλο Απρίλιος! Αν και ο Ειρηνικός δεν καλμάρει τελείως ακόμα και καταμεσής της Άνοιξης.
Tsugaru Strait - Japan
Στις 14 Απριλίου σαν αέρας για ακόμα μια φορά περάσαμε από την Νότια Κορέα πήραμε το πετρέλαιο που χρειαζόμασταν και από κει μπήκαμε στο μονοπάτι το γνωστό!
Japan Sea, Tsugaru Strait, ορθοδρομία ξύνοντας τις νότιες ακτές των Aleutian Islands, Gulf of Alaska, Cape Flattery, Juan de Fuca Strait, Victoria, Vancouver!
Aleutian Islands
Gulf of Alaska
Χωρίς κάτι που να αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, άλλωστε τα έχω ξαναγράψει για τούτα δω τα μέρη, είδαμε το Cape Flattery την 1η Μαΐου και μπήκαμε στο Juan de Fuca Strait.
Δεξιά και νότια οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η πολιτεία της Washington, αριστερά και βόρεια ο Καναδάς, το τεράστιο νησί Vancouver, μέρος κι αυτό της Καναδικής πολιτείας British Columbia.
Προς τον Καναδά
Vancouver Island
Juan de Fuca Strait
Φωτογραφία Google
Στις 11 το βράδυ στο βάθος του Juan de Fuca Strait δεξιά μας το μικρό αμερικάνικο λιμάνι Port Angeles που σηματοδοτεί στρίβοντας νότια την είσοδο του Puget Sound. Το εκπληκτικής ομορφιάς φιόρδ που κρύβει μέσα του αμερικανικές πόλεις όπως την Tacoma, το Seattle και την πρωτεύουσα Olympia, ενώ μεταξύ Ειρηνικού Ωκεανού και Puget Sound κυριαρχούν τα Olympic Mountains. Άρωμα Ελλάδας όπου κι αν πας!
Victoria - Vancouver Island
End of Sea Passage
Εμείς γυρίσαμε βόρεια προς τον άλλο πανέμορφο τόπο, τον Καναδά. Το ταξίδι τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 1ης προς 2ης Μαΐου στο πλοηγικό σταθμό της Victoria, της πόλης του νησιού Vancouver.
Μέχρι την πόλη του Vancouver είχαν απομείνει 90 μίλια ακόμα, περίπου 9-10 ώρες! Συνεχίσαμε υπό πλοήγηση!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :