ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το «Ariadne» και η καθυστέρηση

Το AIS
Ξημέρωσε η 26 Ιουνίου με μια είδηση.
Το πλοίο «Ariadne», εκ του ονόματος μάλλον ελληνικών συμφερόντων, προσάραξε μέσα στο Rio Parana λίγο πριν το λιμάνι San Pedro και η ναυσιπλοΐα στο ποτάμι έκλεισε. Η ομίχλη, οι κακοί χειρισμοί των πιλότων, οι λάθος αποφάσεις και επιλογές; Το κακό έγινε, όποιος κι αν έχει την ευθύνη.
Η αναχώρηση για το San Lorenzo θα καθυστερήσει. Το αρχικό πρόγραμμα των 3-4 ημερών αναμονής μόλις πήρε τη θέση του στον κάλαθο των αχρήστων. Έχει πλάκα που οι Αργεντινοί κάνουν προγράμματα 10-15 ημερών. Στις 28 του μηνός ενώ βρισκόμασταν στο ίδιο σημείο η βροχή, η ομίχλη και το χειμωνιάτικο κρύο του… Ιουνίου ήρθαν να συμπληρώσουν το τοπίο.
Κοίταξα το AIS και είδα ότι στην περιοχή των εκβολών του Rio de la Plata βρίσκονται σε αναμονή 128 πλοία! Εξαιρετικά μεγάλος αριθμός!
Σε αναμονή 128 πλοία
Το ίδιο φαινόμενο και στο RADAR όσον αφορά τα κοντινά προς εμάς πλοία. Πύχτρα, ο ένας πάνω στον άλλον!
Οι προσπάθειες να ξεκολλήσουν το προσαραγμένο πλοίο, όπως μαθαίναμε από τους πράκτορες, συνεχίζονταν χωρίς αποτέλεσμα. Είχε κάτσει για τα καλά στο βυθό του ποταμού.

Το «Ariadne» ξεκόλλησε τελικά το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου και η ναυσιπλοΐα στο Rio Parana επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς της.

Εμείς χωρίς καμιά ειδοποίηση, εδώ στο αγκυροβόλιο της Recalada ανοιχτά του Montevideo, αναμένουμε τη συνέχεια!

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...